Μπιτάτζε στο Eurohoops: “Η προοπτική του NBA δίνει έξτρα κίνητρο”

Μπιτάτζε στο Eurohoops: “Η προοπτική του NBA δίνει έξτρα κίνητρο”

Ο Γεωργιανός σέντερ της Μπούντουτσνοστ μπορεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί σύντομα στο NBA! Απολαύστε την συνέντευξη του Γκόγκα Μπιτάτζε στο Eurohoops!

433b36a5-goga-bitadze-buducnost-voli-podgorica-eb18-625x375
Ο Γκόγκα Μπιτάτζε έχει ήδη ”φτιάξει” το όνομά του στην Ευρώπη, με την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα να μετατρέπει το “‘next big thing” του Γεωργιανού μπάσκετ σε πρωταγωνιστή! Ο γεννημένος το 1999 σέντερ έχει ήδη βρεθεί στο ραντάρ ομάδων του ΝΒΑ, μετά και τις τρομερές εμφανίσεις του στη κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Το φαβορί για το βραβείο του ”Rising Star” της φετινής Ευρωλίγκας μίλησε στο Eurohoops για την καριέρα του, τα όνειρά του, τους παίκτες που θαυμάζει και φυσικά τον τρόπο παιχνιδιού του!

-Απολαμβάνεις την εμπειρία στην Ευρωλίγκα; Τί έχεις ανακαλύψει μέχρι στιγμής μέσω της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

”Ήταν τεράστιο βήμα για μένα, να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, με όλους αυτούς του κορυφαίους παίκτες και είναι πολύ καλή εμπειρία για μένα. Έχω ήδη μάθει πολλά παίζοντας απέναντι σε άλλους ψηλούς, δεν ξέρω αν ήμουν έτοιμος να παίξω σε αυτό το επίπεδο, αλλά όλα είναι καλά”.

Κλείσιμο
-Ποιος αντίπαλος στην Ευρωλίγκα σε δυσκόλεψε περισσότερο;

”Ο Τζόρνταν Μίκι της Χίμκι, γιατί σκόραρε μερικά δύσκολα καλάθια στη τέταρτη περίοδο”.

-Τί σημαίνουν για σένα αυτοί οι παίκτες και πώς έχουν δείξει τον δρόμο;

”Μεγαλώνοντας, ήταν σαν ινδάλματα για μένα, το να τους βλέπω να παίζουν για την Εθνική ομάδα. Όταν ήμουν παιδί, δεν ήξερα αν θα είμαι ποτέ ικανός να παίξω στο υψηλό επίπεδο, αλλά σκέφτηκα ότι αν μπορούν αυτοί, μπορώ και εγώ”.

-Αισθάνεσαι επιπλέον πίεση που θεωρείσαι το ”next big thing” της Ευρώπης, μετά τον Λούκα Ντόντσιτς;

”Δεν αισθάνομαι καμία πίεση, επειδή επικεντρώνομαι σε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν σκέφτομαι τους άλλους και δίνω το 100% της ενέργειάς μου και της συγκέντρωσής μου. Απλά βγαίνω στο γήπεδο και κάνω αυτό που ξέρω, αυτό που κάνω όλη μου τη ζωή”.

Ποιοι θα έλεγες πως είναι τα πρότυπά σου καθώς μεγάλωνες και ποιον προσπαθείς να μιμηθείς;

”Ζάζα Πατσούλια, Τόκο Σενγκέλια, Γιόργκι Σερμαντίνι, πριν ξεκινήσω να βλέπω ΝΒΑ. Μετά, είδα αρκετούς παίκτες στην Αμερική, όπως οι Κέβιν Γκαρνέτ και Χακίμ Ολάζουον. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτά που έκαναν, αλλά η δημιουργία που είχαν είναι τρομερή ακόμα και σήμερα, ακόμα βλέπω τα highlights τους”.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να τελειοποιήσεις το τρίποντό του, δεδομένης της εξέλιξης του μπάσκετ;

”Δουλεύω το σουτ κάθε μέρα. Ηέρω ότι μπορώ να το κάνω και βάζω αρκετά στην Αδριατική λίγκα. Είναι δύσκολο να το δείξω σε αυτή την ομάδα, που έχει τρομερούς σουτέρ. Δούλεψα το σουτ όλο το καλοκαίρι και θα συνεχίζω να βελτιώνομαι και θα μπορέσω να το κάνω”.

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης