Προπονητής Μποαβίστα: «Ετσι θα περάσει ο ΠΑΟΚ από την Λισαβόνα»

Προπονητής Μποαβίστα: «Ετσι θα περάσει ο ΠΑΟΚ από την Λισαβόνα»

Ο κόουτς της Μποαβίστα, Ζόρζε Σιμάο αντιμετώπισε την Μπενφίκα στο πρωτάθλημα, αναλύει στο gazzetta.gr την αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ και δίνει τις δικές του συμβουλές στον Λουτσέσκου

simao
Ηταν ο ιδανικός αντίπαλος για τον «Δικέφαλο»; Μάλλον όχι... Οι Πορτογάλοι έπαιξαν όσο έπρεπε κόντρα στην Φενέρ για να την πετάξουν εκτός προκριματικών και να πλησιάσουν τ' αστέρια. Πριν τον... τελικό με τον ΠΑΟΚ, η Μπενφίκα πέρασε την παγίδα της Μποαβίστα. Μπορεί οι γηπεδούχοι να παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο, αλλά οι «Αετοί» είχαν την ουσία και πέτυχαν το δυο στα δυο! Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, κάτι που εξηγεί στο gazzetta.gr ο τεχνικός της Μποαβίστα, Ζόρζε Σιμάο. «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι... τυχερός γιατί βρίσκει την Μπενφίκα σε πολύ καλή κατάσταση. Στο μεταξύ μας παιχνίδι χάσαμε δίκαια, δεν μπορώ να ψάξω δικαιολογίες. Η Μπενφίκα ήταν σταθερή, ανέβασε ρυθμό στο β' ημίχρονο, όταν εμείς χάναμε δυνάμεις. Ουσιαστική ομάδα, βρήκε ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο» ήταν το πρώτο σχόλιο του 42χρονο Πορτογάλου.

Πως αγωνίζεται η Μπενφίκα; Παρουσιάστηκε με 4-3-3, είχε καλή κυκλοφορία, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, εμπιστοσύνη στο παιχνίδι της. Το μεγάλο της ατού είναι το πόσο καλά και γρήγορα αντιδρά στις λάθος μεταβιβάσεις. Δεν ήταν πολλές οι λανθασμένες ενέργειες, αλλά διορθώθηκαν άμεσα. Μαρτυρά την πειθαρχία που υπάρχει στο γήπεδο. Πιέσαμε, προσπαθήσαμε να απειλήσουμε, αλλά από κει που δεν το περιμέναμε δεχθήκαμε γκολ. Αυτή η ομάδα μπορεί να σε διαλύσει από το πουθενά. Αν δεν είσαι προσηλωμένος, τότε θα το πληρώσεις και μεις το πληρώσαμε. Υπήρχε ένα εξαιρετικό επιθετικό πλάνο, γρήγορη ομάδα, ισορροπία στις γραμμές.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται; Η Μπενφίκα είναι μία άκρως δυναμική ομάδα, βγάζει μια σιγουριά που δεν είχε πέρσι. Μπαίνει στο ματς έτοιμη να κυριαρχήσει. Την ώρα που εμείς ψαχνόμαστε ακόμα, όπως και αρκετές ομάδες του πρωταθλήματος, αυτή δείχνει έτοιμη. Το μυστικό είναι στις ελάχιστες αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της. Δεν άλλαξε την άμυνα, κράτησε την ταχύτητα στο κέντρο της και την ουσία στην επίθεση. Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στη σεζόν και αυτό την βοηθά ψυχολογικά. Σας είπα και πριν πως είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ.

Τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει αποτέλεσμα; Ηταν καλός στις εκτός έδρας εμφανίσεις του. Ηταν προσηλωμένος και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί πολύ σφιχτά και σωστά αμυντικά. Θα αισθανθεί έντονη πίεση στο κέντρο κι αν έχει καλή κυκλοφορία τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αλλά είναι πολύ δύσκολο... Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αξιοποιήσει ακόμα και τη... μισή ευκαιρία που θα έχει, ίσως η Μπενφίκα επηρεαστεί αν βρεθεί πίσω στο σκορ.

Αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει έναν παίκτη, αυτός είναι...: Έχει μπροστά ένα... φονικό τρίγωνο επίθεσης. Είναι λάθος όμως να πεις ότι να δώσει κανείς προσοχή στον Σάλβιο για παράδειγμα. Ο τρόπος που επιτίθεται και ανοίγει το παιχνίδι της η Μπενφίκα είναι τέτοιος που πρέπει να έχεις σε όλους την προσοχή. Ο 19χρονος Ζέντσον Φερνάντες έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε. Η ψυχολογία του μικρού είναι στα ύψη μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις. Κι όλα αυτά έγιναν φέτος. Γρήγορος, πανέξυπνος παίκτης, εξαιρετικές κούρσες και ξέρει ήδη τους συμπαίκτες του.

Είναι η Μπενφίκα φαβορί; Δεν μπορώ να πω ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Και ο ΠΑΟΚ έδειξε πως πάει καλά στην Ευρώπη φέτος, πήρε αυτοπεποίθηση. Θα έδινα όμως μεγαλύτερο ποσοστό πρόκρισης στην Μπενφίκα. Είναι πολύ καλή επιθετικά ομάδα και ικανή να κάνει ζημιές. Δεν άλλαξε κι αυτό τη βοήθησε αρκετά.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης