Μουντιάλ 2018: Δεν προλαβαίνουν τον τελικό τα 12 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο

Μουντιάλ 2018: Δεν προλαβαίνουν τον τελικό τα 12 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο

Η απάντηση της FIFA, ωστόσο, ήταν άμεση καθώς ενημέρωσε ότι θα προσκαλέσει τα παιδιά σε κάποια άλλη αθλητική διοργάνωση

boys
Δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στον τελικό του Μουντιάλ τα παιδιά που σώθηκαν στην Ταϊλάνδη (είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά), παρά την πρόσκληση της FIFA δια μέσω του προέδρου της Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο Τονγκτσάϊ Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, εκ των θεραπόντων ιατρών των νεαρών, δήλωσε: «Δεν θα μπορέσουν να πάνε. Πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τον τελικό από την τηλεόραση».

Η απάντηση της FIFA, ωστόσο, ήταν άμεση καθώς ενημέρωσε ότι θα προσκαλέσει τα παιδιά σε κάποια άλλη αθλητική διοργάνωση.

«Θα αναζητήσουμε μια άλλη ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τα αγόρια σε κάποιο άλλο γεγονός» ανέφερε και εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά για τη διάσωση και βαθύτατη ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις διάσωσης που, δυστυχώς, στοίχισαν τη ζωή ενός δύτη».

Η πρόσκληση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μπενφίκα

Η κινηματογραφική διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που εγκλωβίστηκαν επί 18 ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της βόρειας Ταϊλάνδης, συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Οι 13 «Αγριόχοιροι» (Wild Boars), τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παγιδεύτηκαν στο πλημμυρισμένο σπήλαιο είναι τώρα σώοι. Η είδηση του απεγκλωβισμού τους δεν άφησε ασυγκίνητους τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook προσκάλεσε στο Old Trafford τους ηρωικούς πιτσιρικάδες. 

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ιδιαίτερη συγκίνηση έμαθε ότι οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους που παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη είναι τώρα ασφαλείς. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους εκεί. Θα είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε την ομάδα των Wild Boars και τους διασώστες του στο Old Trafford την ερχόμενη σεζόν», αναφέρει η ανάρτηση των «Κόκκινων Διαβόλων».

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπενφίκα προσκάλεσε τα 12 αγόρια από την Ταϊλάνδη και τον προπονητή τους να περάσουν μία εβδομάδα στην ποδοσφαιρική ακαδημία της, με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα.

Ο πρόεδρος της ομάδας Λουίς Φιλίπε Βιεϊρά έγραψε στον πρεσβευτή της Ταϊλάνδης στην Πορτογαλία για να προσκαλέσει τα παιδιά στο προπονητικό κέντρο του Σεϊσάλ, στην απέναντι όχθη του ποταμού Τάγου, από την πρωτεύουσα Λισαβόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης