Οι πολίστριες του Ολυμπιακού γλέντησαν στην πισίνα το πρώτο ιστορικό νταμπλ

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού γλέντησαν στην πισίνα το πρώτο ιστορικό νταμπλ

Άφησαν πίσω τους τις ασχήμιες της προπονήτριας της Βουλιαγμένης και γιόρτασαν το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα

osfp-kypelo-1
Άλλη μια χρυσή και μοναδική σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού έγραψαν το βράδυ της Τρίτης τα κορίτσια των ερυθρολεύκων στο πόλο καθώς κατέκτησαν το πρώτο ιστορικό νταμπλ στο αγώνισμα.

Σαρανταπέντε ημέρες μετά τον τελικό στο πρώτο Final 4 του πόλο γυναικών που διεξήχθη στο Καρπενήσι, οι παίχτριες του Χάρη Παυλίδη κατέκτησαν και τον τίτλο του πρωταθλητή επικρατώντας με 9-6 στον τρίτο τελικο της Α1.

Ο τίτλος αυτός ήταν το επιστέγασμα μιας ακόμα εντυπωσιακής χρονιάς για τις ερυθρόλευκες πολίστριες, οι οποίες τον Απρίλιο έφτασαν μια ανάσα από το τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του Θρύλου. Στις 14 Απριλίου στην έκτη παρουσία του Ολυμπιακού σε ευρωπαικό τελικό στο πόλο γυναικών, οι ερυθρόλευκες ηττήθηκαν με 13-11 από την ουγγρική Ντουναϊσβάρος, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών στα τελευταία δύο λεπτά.

Παρά την ένταση λίγο πριν την τρίτη περίοδο με τις άσεμνες κινήσεις της προπονήτριας της Βουλιαγμένης Αλεξίας Καμμένου, οι ερυθρόλευκες γιόρτασαν με την ψυχή τους το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ομάδας.

Η φιέστα του πρωταθλήματος και το ιστορικό νταμπλ
Κλείσιμο


«Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Νομίζω δεν το έχει κάνει καμία ομάδα ως τώρα. Και πρώτο ιστορικό νταμπλ. Κάναμε και το 3-0, που νομίζω ούτε αυτό έχουμε ξανακάνει. Χάσαμε το ευρωπαϊκό. Παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα στους τελικούς, με μία ομάδα που είχε δείξει σε όλη τη χρονιά ότι είναι αξιόμαχη. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και στα τρία παιχνίδια. Κρατήσαμε χαμηλά το σκορ. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας και τους προέδρους μας τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Κουντούρη που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτούς όλο αυτό που λέγεται Ολυμπιακός δεν θα ήταν τόσο μεγάλο και τεράστιο. Μοναδικό που κάθε βδομάδα ένα τμήμα του Ερασιτέχνη σηκώνει μία κούπα. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στον κόσμο που να το κάνει αυτό. Χαίρομαι να βλέπω όλα τα τμήματα μας να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να είναι κυρίαρχοι» δήλωσε η αρχηγός της ομάδας Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

osfp-kypelo-2


Παυλίδης: «Θετικό το πρόσημο»

Ο προπονητής του Θρύλου Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι μια ιστορική χρονιά για εμάς. Πέμπτο σερί πρωτάθλημα και πρώτο νταμπλ στην ιστορία του αθλήματος. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στην Ευρώπη. Η ομάδα όμως και οι αθλητές μας δεν είναι ρομπότ. Μας βγήκε τώρα το φορμάρισμα. Ίσως εάν είχαμε μια καλύτερη κλήρωση θα ήμασταν και στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός από την Κίρισι μας στοίχισε ψυχολογικά και για αυτό τον λόγο είχαμε αυτό το πρόσωπο και στο φάιναλ φορ του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ. Κλείνει με θετικό πρόσημο η χρονιά. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα στην Ευρώπη».

Αβραμίδου: «Δείξαμε την ποιότητά μας και πήραμε το πρωτάθλημα»

Η Άλκηστη Αβραμίδου δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Προσωπικά η χρονιά μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί είχαμε θέσει λίγο υψηλότερους στόχους όσον αφορά την Ευρώπη. Θεωρώ ότι δεν πιάσαμε το στόχο που είχαμε βάλει και αυτό ήταν η Ευρωλίγκα και στη συνέχεια δεν κατακτήσαμε το Λεν Τρόφι. Αυτά όσον αφορά τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Αντίθετα στην Ελλάδα κάναμε το νταμπλ και είμαι πολύ χαρούμενη για το 3-0. Φάνηκε η ποιότητα της ομάδας μας και στα τρία παιχνίδια και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήμουν σίγουρη ότι η Βουλιαγμένη θα αντιδράσει. Ωστόσο δείξαμε την ποιότητά μας και πήραμε το πρωτάθλημα»

Ασημάκη: «Σημαντικό το 3-0 και το νταμπλ»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε: «Σαφέστατα, η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, το πέμπτο συνεχόμενο που είναι ρεκόρ. Πολύ σημαντικό για το σύλλογο, γράφεται στην ιστορία. Και μάλιστα, με ένα 3-0. Κρατάμε, ότι η ομάδα σε αυτά τα τρία παιχνίδια έδειξε ένα καλό πρόσωπο, κυρίως αμυντικά, που στην διάρκεια της χρονιάς η άμυνα μας δεν ήταν καλή, κάτι που μας στοίχισε και στην Ευρώπη. Ευρωπαϊκά μπορούσαμε να είχαμε μια καλύτερη πορεία. Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, τόσο λόγω του ονόματος και βάρος συλλόγου, όσο και διοίκησης που κάθε χρόνο κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μπορεί η ομάδα όχι απλά να ανταγωνιστεί στην Ευρώπη αλλά να διεκδικεί το απόλυτο. Εμείς δεν το καταφέραμε φέτος. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρονιά. Καμιά φορά όταν κάτι πηγαίνει στραβά μαθαίνεις. Εμείς πρέπει να μάθουμε από αυτό. Από κει και πέρα, μην λέμε μόνο τα κακά. Νομίζω, ότι αυτό το 3-0 είναι πολύ σημαντικό και το νταμπλ».

osfp-kypelo-3
osfp-kypelo-4


Ελ. Πλευρίτου: «Τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο»

Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέφερε: «Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει πέντε σερί πρωταθλήματα βρισκόμαστε σε πάρα πολλούς ευρωπαϊκούς τελικούς και έχουμε πάρει τρία Κύπελλα οπότε αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι σημαίνει κάτι. Σήμερα η χρονιά τελείωσε ιδανικά. Τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, 3-0, τα πρώτα μας παιχνίδια ήταν άψογα όσον αφορά την απόδοσή μας. Τώρα τελείωσε η χρονιά και βλέπουμε για του χρόνου».

Ελευθεριάδου: «Δείξαμε στον κόσμο πόσο μας βοηθάει»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου δήλωσε στο osfp.gr: «Η φετινή χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Κατακτήσαμε το νταμπλ, δύο πολύ ιδιαίτερα Κύπελλα για εμάς. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα έδειξε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση στους τελικούς. Δείξαμε στον κόσμο πόσο μας βοηθάει και πόσο μας εμψυχώνει κάθε φορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης