Μανώλης Καραλής: «Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ»

Μανώλης Καραλής: «Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ»

Στα 18 του χρόνια ο νεαρός επικοντιστής ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, το απολαμβάνει και δεν φοβάται να το δείξει

Μανώλης Καραλής: «Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ»
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες του… Και μπορεί ο Εμμανουήλ Καραλής να έχασε το ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα (στο απίστευτο μίτινγκ που έγινε στο Κλερμόν) ωστόσο ο αθλητής της Κηφισιάς απολαμβάνει την κάθε στιγμή στο Μπέρμιγχαμ και το δείχνει.

«Νιώθω ευλογημένος και χαρούμενος που είμαι ανάμεσα στους καλύτερους των καλύτερων κι αυτό με κάνει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση κι ίσως ένα ατομικό ρεκόρ», μας είπε λίγες ώρες πριν μπει στην “Arena” και συμπλήρωσε: «Το ότι έχω έρθει εδώ με την καλύτερη επίδοση της καριέρας εννοείται ότι είναι ένα επιπλέον κίνητρο κι ο στόχος είναι να κάνω ένα νέο ρεκόρ και να χαρώ τον αγώνα».

Με τον ενθουσιασμού του 18χρονου ο Εμμανουήλ δεν θέλει να ακούει για άγχος… «Έχω δημιουργικό άγχος κι ανυπομονησία για τον αγώνα και  δεν θεωρώ ότι έχω επηρεαστεί αρνητικά. Σας είπα και πριν νιώθω ευλογημένος που είμαι υγιής και ζω κάτι που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλοί 18χρόνοι».


Κλείσιμο

Κι αν οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι στο Μπέρμιγχαμ μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Κλερμόν (επτά αθλητές πάνω από 5.88) ο ίδιος περιμένει ένα ανάλογο πάρτι.
«Το επί κοντώ ήταν πάντα ένα πολύ θεαματικό αγώνισμα. Απλά φέτος πρώτη φορά υπάρχουν τόσο πολλοί αθλητές που έχουν περάσει μεγάλα ύψη και αυτό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι ακόμη καλύτερος όσον αφορά τις επιδόσεις και τη διεκδίκηση των μεταλλίων από το μίτινγκ του Κλερμόν».

Ο τελικός του επί κοντώ, όπου έχουμε και την συμμετοχή του Κώστα Φιλιππίδη θα ξεκινήσει στις 17:00 και οι 15 αθλητές θα συμμετάσχουν με την εξής σειρά (αναφέρονται και τα φετινά τους ρεκόρ):
Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5,81 μ.
Χιούστον (ΗΠΑ) 5,83 μ.
Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,78 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,78 μ.
Σουε (Κίνα) 5,75 μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 5,88 μ.
Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,88 μ.
Χολτστέπε (Γερμανία) 5,88 μ.
Μπραζ (Βραζιλία) 5,90 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,88 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,91 μ.
Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,93 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,93 μ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης