LIVE

Κορωνοϊός

Εντυπωσιακή έναρξη για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στα σκάφη 420

Εντυπωσιακή έναρξη για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στα σκάφη 420

Παρέλασαν 184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόοι 54 και προπονητές μαζί με 70 συνοδούς, από 22 κράτη

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στα σκάφη 420. Το βράδυ της Δευτέρας, το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” πλημμύρισε από νιάτα, ήχους, γέλια,  αισιοδοξία και έντονα χρώματα.

Παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς αθλητισμού, της πολιτικής και της οικονομίας παρέλασαν 184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόοι 54 και προπονητές μαζί με 70 συνοδούς, από 22 κράτη, στη μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος των αθλητών οι οποίοι επέβαιναν σε διώροφο λεωφορείο που  διέσχισε τους δρόμους της Καλλιθέας πριν καταλήξει στο χώρο της τελετής.

Τον όρκο του αθλητή έδωσαν ο Τέλης Αθανασόπουλος παγκόσμιος πρωταθλητής U 17 και η αμερικανίδα Emma Cοwles. Ο Παντελής Παυλίδης, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, που διοργανώνει του αγώνες, υποδέχθηκε αθλητές και επισήμους:

“ Με μεγάλη  χαρά, συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια, η Ελλάδα,  η πόλη της Καλλιθέας, 
ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών –Καλλιθέας  

και όλος ο κόσμος του ελληνικού ναυταθλητισμού σας υποδέχονται και σας καλωσορίζουν σήμερα στην  επίσημη τελετή έναρξης του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420. Σε  μία γιορτή του αθλητισμού. Σε μία γιορτή της ιστιοπλοΐας. 
Και σας υποδεχόμαστε όλους εσάς,  τους ιστιοπλόους  τους  προπονητές, τους  συνοδούς αποστολών και τους κριτές, που έχετε  έρθει από κάθε γωνιά του  πλανήτη σε αυτόν τον μοναδικό χώρο, στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έναν  χώρο  διεθνούς εμβέλειας κέντρο πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας.  

Γιατί ο αθλητισμός τα περικλείει όλα. 
Ενώνει πολιτισμούς, γεφυρώνει αντιθέσεις, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, διαλαλεί την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, από την εποχή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Αιώνες πριν.

Η ανάθεση των αγώνων από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και  διεθνή κλάση του 420  στον  Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικά εποχές για την πατρίδα μας, αποδεικνύει περίτρανα  ότι η  Ελλάδα, και μέσω του αθλητισμού και δη της ιστιοπλοΐας,  είναι μία παγκόσμια ναυτική δύναμη. 

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μία διεθνή αναγνώριση  ότι οι Έλληνες ενωμένοι  ΜΠΟΡΟΥΝ -ακόμη και σε δύσκολες εποχές- να  συναγωνιστούν μεγάλες αθλητικές δυνάμεις,  έχοντας ως πλεονεκτήματα  την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.   

Είναι ιδιαίτερη τιμή και για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας η ανάθεση της διοργάνωσης των αγώνων αυτών και δείχνει ότι  μετά την επιτυχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην  κατηγορία του 420 το  2008  και του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού στην ολυμπιακή κατηγορία του 470 το 2014 ο ΝΟΤΚ  έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών κλάσεων. 
Τη διοργάνωση μάς την ανέθεσε η διεθνής κλάση του 420  γνωρίζοντας πως ο όμιλός μας είναι ο όμιλος των Ολυμπιονικών στην ιστιοπλοΐα.   

Θέλω να επισημάνω ότι  στις επιτροπές του αγώνα συμμετέχουν άνθρωποι της ιστιοπλοΐας με εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνοντας μία μεγάλη διάσταση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Στις ολυμπιακές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα έχει δημιουργηθεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό μωσαϊκό.   Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδίου για την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε  διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο όπου πληρώματα από όλο τον κόσμο θα έρχονται για να κάνουν προετοιμασία αφού οι κλιματολογικές  συνθήκες είναι  κατάλληλες  και  τους 12 μήνες του χρόνου.

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420’’
 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία των αγώνων, χαρακτήρισε την ανάθεσή τους στην Ελλάδα ως δικαίωση για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες της ελληνικής ιστιοπλοΐας και τόνισε: “Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που έχει κατακτήσει 24 μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και αυτό κάτι σημαίνει για την ελληνική ιστιοπλοΐα”.

 


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, Κωνσταντίνος  Ευσταθίου τόνισε: Ως πρόεδρος του οργανισμού παιδικής αγωγής και άθλησης , και εκ μέρους του δημάρχου Καλλιθέας  Δημήτρη Κάρναβου, με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση, σας καλωσορίζω στον Δήμο Καλλιθέας.

Σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμαστε σήμερα και για τις επόμενες επτά ημέρες στην Καλλιθέα, σε ένα Δήμο που βρίσκεται στην καρδιά της Αττικής  Ριβιέρας.

Εδώ που πριν λίγους μήνες παραδόθηκε το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού της Ευρώπης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενώ λίγα μέτρα δίπλα μας βρίσκεται το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο. Ένα ναυταθλητικό κέντρο που λειτούργησε υποδειγματικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετέπειτα – συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης διοργάνωσης – έχει φιλοξενήσει τρεις  παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις ιστιοπλοΐας.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελεί έναν οργανωμένο τόπο αθλητικού τουρισμού και να αναλαμβάνει διεθνούς εμβέλειας διοργανώσεις, ειδικά σχετιζόμενες με τα θαλάσσια αθλήματα.

Οι σκέψεις μας είναι στους αθλητές, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης. Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλό αγώνα και τους ευχαριστούμε για την προσπάθεια τους και την συμμετοχή τους.

Επίσης αξίζουν συγχαρητηρίων στην οργανωτική επιτροπή για την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει, για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Προσδοκούμε η Καλλιθέα μας να γίνει ένα μεγάλο διεθνές κέντρο ναυταθλητισμού, μέσα στο πλαίσιο του ολυμπισμού και των αξιών που γεννήθηκαν σε αυτή την χώρα».
 
Το παρών στην τελετή έναρξης έδωσαν:

Συνοδινός Ιούλιο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

 Βασιλειάδης Γιώργος  υπουργός Αθλητισμού

Αγουρίδης Γιώργος Νομικός Σύμβουλος ΙΣΝ

Αγγελάκος  Πέτρος ΙΣΝ

Αγγελόπουλος Θεόδωρος  περιφερειακός υπεύθυνος  τουρισμού

Καλδάρα Ξένια διευθύντρια Ίδρυμα  Κακογιάννη

Καπάταης Χρήστος Αντιπεριφερειάρχης νοτίου τομέα Αττικής

Κοντοσταθάτου Εύα Αντιδήμαρχος Αθηναίων

Κούβελος Ισίδωρος μέλος ολυμπιακής επιτροπής

Πάντζας Σπύρος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού
Εκπρόσωποι της Γ.Γ.Α.

Αβραμίδης Στάθης αθλητική ναυαγοσωστική

Δούκα Αγγελική αθλητική ψυχολόγος

Κάκκος  Βασίλης αντιπρόεδρος  ΕΛΛΕΔΑ

Κυριάκου Χρυσάνθη  προϊσταμένη υγρού στίβου

Μωραΐτη Ιωάννα διευθύντρια άθληση για όλους

Παναγιωτόπουλος Δημήτρης αθλητικό δίκαιο

Δημητρακόπουλος Αντώνης πρόεδρος ΕΙΟ

Ευσταθίου Κωνσταντίνος πρόεδρος ΟΠΑΑ

Κωστάκης Μανώλης  αντιδήμαρχος πολιτισμού Δ. Καλλιθέας

Ασκούνης Κώστας τέως δήμαρχος Καλλιθέας

Εμιρζάς Γιάννης Δ. Καλλιθέας

Εξάρχου Αθηνά Καλλιθέας

Ερμίδης Ηλίας

Ψαλλιδόπουλος Θεόδωρος ‘’ Η Καλλιθέα μπροστά’’

Γρίβας Κωνσταντίνος

Μαργαρίτη Βάσω Όλα για την Καλλιθέα’’

Φωτόπουλος Ανέστης  ’Όλα για την Καλλιθέα’’
Πρεσβείες:

Αυστραλίας

Βραζιλίας

ΗΠΑ

Ισραήλ

Μαλαισίας

Σλοβακίας

Τουρκίας

Ουρουγουάη

Ανδριόπουλος Σπύρος εκπρόσωπος ΑΓΕΕΘΑ

Κούζιλος Γιώργος Στρατός Ξηράς

Κουράκος Νίκος Πολεμικό Ναυτικό

Σκιαδάς Ευάγγελος Αντιναύαρχος Διοικητής  Λιμεναρχείου Σαρωνικού

Στυλιανός Γιώργος Διοικητής Λιμεναρχείου Φλοίσβου

Κραβαριώτη Βιργινία  Ολυμπιονίκης

Μπεκατώρου Σοφία Ολυμπιονίκης

Μωραΐτίδου Εύη Ολυμπιονίκης

Παπαδοπούλου Σοφία Ολυμπιονίκης

Αυγερινός Αντώνιος πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Βίζικα Αγγελική

Τριανταφύλλου Σωτήρης  πρόεδρος ΠΣΑΤ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επίτιμος πρόεδρος ΠΣΑΤ

 
Το πρόγραμμα

 
  - 25 Ιουλίου ‘Έναρξη των Αγώνων στις 12:00

  - 26 Ιουλίου 2η ημέρα

  - 27 Ιουλίου 3η ημέρα

  - 28 Ιουλίου 4η ημέρα

  - 29 Ιουλίου 5η ημέρα

  - 30 Ιουλίου 6η ημέρα

 Απονομή κυπέλων και τελετή λήξης στις εγκαταστάσεις του  ΝΟΤΚ 19:30


Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 
Αποκλειστικός Δωρητής το  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα η ΕΡΤ , η ΕΡΑσπορ και το skipper on deck.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι SUPERFAST FERRIES και η YAMAHA

Υποστηρικτές είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, η KORRES,  η NAUTIVELA, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ CATERING, τα νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, ο MARMARINOS BOATS, το SUNNY DAY CATERING, η ΕΝΑΚ - Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, το μέλι Αττικής και η OLIMPIC SAILS.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης