Europa League: Στη μάχη των ομίλων ρίχνονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Europa League: Στη μάχη των ομίλων ρίχνονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Γιονυγκ Μπόις στην Ελβετία - Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άγιαξ στη Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα - Τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα και οι πιθανές ενδεκάδες

Europa League: Στη μάχη των ομίλων ρίχνονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ
Φουριόζος και με διάθεση να μην επιτρέψει στους ανταγωνιστές να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, διαλύοντας την Βέροια με 6-1, αποτέλεσμα που ήταν «βάλσαμο» στην ψυχολογία των «ερυθρολεύκων». Με την ίδια... φούρια θέλει να κάνει ποδαρικό στους ομίλους του Europa League, αφήνοντας πίσω του τις εμφανίσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και της διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει.

Το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις (20:00, ΟΤΕ Sports2HD) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει νέο προπονητή και δέκα νέους παίκτες - τουλάχιστον τέσσερις εκ των οποίων θα είναι στην ενδεκάδα, όμως ο Πάουλο Μπέντο έχει μελετήσει εξονυχιστικά τους Ελβετούς και πηγαίνει προετοιμασμένος στη Βέρνη. 

Στα αγωνιστικά, ο Μπρούνο Βιάνα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού. «Μέσα» ο Ιντέγε και όλοι οι νεοαποκτηθέντες, εκτός του Πασιένσια. Ο Μπέντο πάντως είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει να σταματήσει τους Κούμπο, Σουλεϊμάνι και Ραβέ, οι οποίοι είναι μακράν οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας από τη Βέρνη.

Από εκεί και πέρα, αλλαγές ετοιμάζει ο Μπέντο, καθώς φαίνεται πως έχει στο μυαλό του να δώσει φανέλα βασικού στον Νίκολα Λεάλι, θέλοντας να χρησιμοποιήσει τον Ιταλό στην Ευρώπη και τον Στέφανο Καπίνο στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα παίζονται ακόμα δύο θέσεις, η μία αφορά για τον παίκτη που θα παίξει δίπλα στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς και είναι ένας εκ των Καμπιάσο ή Μάρτινς. Η δεύτερη αφορά τη θέση του Μάρκο Μαρίν, την οποία πιθανότατα θα πάρει ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα ξεκινήσει με τους: Λεάλι - Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια - Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο - Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά - Ιντέγε.
Κλείσιμο

Από την πλευρά της Γιουνγκ Μπόις, εννέα παίκτες της ήταν εκτός το Σάββατο στο πρόσφατο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, όμως όλα δείχνουν ότι επανέρχονται όλοι, µε τον στόπερ Φον Μπέργκεν να αποχωρεί τραυµατίας στο 81’, γεµίζοντας αγωνία το τεχνικό επιτελείο. Η κατάσταση του παίκτη θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, με τις ελπίδες να δώσει το «παρων» στο ματς με τους ερυθρόλευκους να μην είναι ιδιαίτερα πολλές πάντως.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Μβογκό - Λέτσιακς, Ροσάτ, Βον Μπέρκγκεν, Σούτερ - Σουλεϊμάνι, Ζακάρια, Μπερτόν, Ραβέτ - Κούμπο, Φρέι.


Παναθηναϊκός: Με στόχο να ξορκίσει την κακή παράδοση απέναντι στον Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός φέτος φόρεσε ξανά το ευρωπαϊκό του κοστούμι, όπως απέδειξε και στους προκριματικούς γύρους, όπου απέκλεισε την ΑΪΚ και την Μπρόντμπι διαγράφοντας το φάντασμα της περσινής περιόδου, όταν και αποκλείστηκε από την Καμπάλα. Φυσικά, ο Άγιαξ δεν του ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς είχε χάσει από τον «Αίαντα» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, αλλά και στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ του 1996, παρότι είχε επικρατήσει 0-1 στο Άμστερνταμ. Οι πράσινοι πάντως δείχνουν σε καλή κατάσταση, αντίθετα με τους αντιπάλους τους, που δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους σε Ολλανδία και Ευρώπη (22:05, OTE Sports3).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σύσσωμο το ιατρικό επιτελείο έπεσε πάνω στους Κουτρουμπή, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, οι οποίοι αντιμετώπισαν διάφορες ενοχλήσεις το προηγούμενο διάστημα. Τελικά, βρίσκονται κανονικά στην αποστολή και η συμμετοχή τους θα κριθεί την ύστατη ώρα, με τους δύο πρώτους να έχουν περισσότερες πιθανότητες. Διαθέσιμος και ο Σαμπά, ενώ εκτός παραμένει ο Μπουμάλ. Ο Στραματσόνι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 και βασικούς τους: Στιλ – Κουτρουμπή (Κουλιμπαλί), Μολέδο, Ιβανόφ – Μέστο, Λεντέσμα (Λουντ), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ – Μπεργκ, Ιμπάρμπο (Λέτο).

Στον Άγιαξ, πρεμιέρα έκανε την Κυριακή με τη φανέλα του το τελευταίο απόκτημα, ο επιθετικός Ζίγιεκ. Μικροενοχλήσεις ταλαιπωρούν τον Τραορέ, που δίνεται αμφίβολος. Κατά τα λοιπά, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις από τον τεχνικό Μποσζ, που θα παρατάξει την ομάδα του με το πατροπαράδοτο 4-3-3 και θα δώσει φανέλα βασικού στον Ζίγιεκ. Πιθανή ενδεκάδα: Ονάνα – Βέλτμαν, Σάντσεθ, Βιργκέβερ, Ντικς – Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Γκουντέλι – Ζίγιεκ, Ντάλμπεργκ, Γιουνές.


ΠΑΟΚ: Δύσκολο το έργο του με αντίπαλο τη Φιορεντίνα

Την πιο δύσκολη ποαστολή από τις τρεις ελληνικές ομάδες έχει ο ΠΑΟκ που αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Φιορεντίνα (22:05, OTE Sports4). Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κερδίσει μόλις μία φορά ιταλικό σύλλογο (1-4-7), ενώ είχε συναντήσει ξανά τη Φιορεντίνα στους ομίλους της διοργάνωσης το 2014-15 (0-1 εντός, 1-1 εκτός). 

Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τον Ίβιτς, που πήρε στην αποστολή τον νεοφερμένο εξτρέμ Τιάμ. Εκτός έμεινε για λόγους τακτικής ο Χαρίσης, ενώ ο Λέοβατς επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, με τον Κρέσπο να πλαισιώνει λογικά τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Για μια θέση στην ενδεκάδα ερίζουν οι Σακχόφ, Μπίσεσβαρ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γλύκος – Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς – Τσίμιροτ, Κάνιας – Τζαλμά, Μπίσεσβαρ (Σακχόφ), Γκάρι Ροντρίγκες - Αθανασιάδης.

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, ο γνωστός μας Πάουλο Σόουζα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών, ενώ πήρε μαζί του 22 ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη. Στην αποστολή και ο Βετσίνο, ο οποίος δινόταν αμφίβολος. Διαθέσιμα και τα τελευταία αποκτήματά της, ο  Ολιβέρα και ο Κριστόφορο. Με 3-4-2-1 παρατάσσει την ομάδα του ο Σόουζα, που δεν σκοπεύει να προβεί σε ροτέισον.
Πιθανή ενδεκάδα: Ταταρουσάνου – Τόμοβιτς, Γκονσάλο, Αστόρι – Τέγιο, Μπαντέλι, Σάντσες, Ολιβέρα – Ίλιτσιτς, Μπόρχα Βαλέρο - Κάλινιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης