Με 3άρα ο Ολυμπιακός είπε «ναι» στην Ευρώπη

Με 3άρα ο Ολυμπιακός είπε «ναι» στην Ευρώπη

Τα σενάρια για την  πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ - Μαρινάκης: «Η ομάδα δίνει απαντήσεις στο γήπεδο»

Επίθεση αναρχικών στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες
Με 3άρα ο Ολυμπιακός είπε «ναι» στην Ευρώπη
Στο κυνήγι της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ βρίσκεται  από το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Μονπελιέ και την ισοπαλία της Σάλκε με την Άρσεναλ.

Ο  2ος όμιλος στον οποίο συμμετέχουν οι ερυθρόλευκοι έχει γίνει ροντέο και όλα παίζονται αφού η διαφορά του Ολυμπιακού από τους πρωτοπόρους Γερμανούς είναι δύο βαθμοί και από τους Άγγλους που βρίσκονται στη δεύτερη θέση μόνο ένας.  

Οι  «ερυθρόλευκοι» πήραν το μάξιμουμ των βαθμών  στα παιχνίδια  κόντρα στους Γάλλους και πλέον έχοντας μπροστά του δύο ματς, με Σάλκε εκτός και Άρσεναλ εντός,  μπορεί να ελπίζει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.  
 
Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η Σάλκε έχει 8 πόντους, η Άρσεναλ 7, ο Ολυμπιακός 6 και η Μονπελιέ 1. Όλα ανοιχτά.  
 
Κλείσιμο
 
Tα σενάρια  


Για τους ερυθρόλευκους υπάρχουν τα εξής σενάρια:  

1.Δύο νίκες με Σάλκε εκτός, Άρσεναλ εντός περνάνε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ό, τι και αν γίνει στα άλλα παιχνίδια.  
 
2.Με μία νίκη και μία ισοπαλία, υπάρχουν δύο προοπτικές πρόκρισης με συνδυασμό αποτελεσμάτων.  
 
Α) Αν κερδίσουν την Σάλκε εκτός και έρθουν ισόπαλος με την Άρσεναλ στο Φάληρο  θα πάνε στους 10 πόντους και θα προκριθούν μόνο σε περίπτωση που μία από τις δύο ομάδες που είναι από πάνω τους τώρα στην βαθμολογία, «στραβοπατήσουν» με την Μονπελιέ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι  ερυθρόλευκοι μπορεί να μείνουν εκτός ακόμα και με δέκα βαθμούς.  
 
Β) Αν οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν την Άρσεναλ και έρθουν ισόπαλοι με την Σάλκε, η κατάσταση γίνεται πολύπλοκη και τα σενάρια γίνονται πολλά. Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει την Άρσεναλ με καλύτερο σκορ από το 2-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στο «Έμιρεϊτς». Στην περίπτωση αυτή  εάν η Σάλκε κερδίσει  την αδιάφορη Μονπελιέ την τελευταία αγωνιστική, οι ερυθρόλευκοι περνούν ως δεύτεροι.

  Εάν οι Γερμανοί χάσουν  από τους Γάλλους, οι Πειραιώτες περνούν ως πρώτοι και εάν το ματς στην Γαλλία έρθει ισόπαλο, πάμε σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στους δέκα πόντους.  
 
3. Εάν ο Ολυμπιακός μαζέψει λιγότερους από τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία ματς, θα περιμένει η   Μονπελιέ  να κόψει βαθμούς από Σάλκε και Άρσεναλ.

Βαθμολογία 2ου ομίλου:  
 
1. Σάλκε 8 (8-5)  
2. Άρσεναλ 7 (7-6)  
3. Ολυμπιακός 6 (7-7)  
4. Μονπελιέ 1 (5-9)  
 
Η 4η αγωνιστική:  
 
Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1  
(4’ Μασάντο, 80’ Γκρέκο, 82’ Μήτρογλου-66’ πεν. Μπελχαντά)  
 
Σάλκε-Άρσεναλ 2-2  
(45+2’ Χούντελααρ, 67’ Φαρφάν-18’ Γουόλκοτ, 26’ Ζιρού)  
 
Επόμενη αγωνιστική (5η):  
 
Σάλκε-Ολυμπιακός  
Άρσεναλ-Μονπελι

Β. Μαρινάκης

Ικανοποιημένος και πανευτυχής από τη νίκη επί της Μονπελιέ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα και η εμφάνιση της ομάδας ήταν μια από τις απαντήσεις που δίνει ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του.  
Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο την εμφάνιση της ομάδας του και τόνισε ότι εκείνη συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα, παρά τη λάσπη «από σκουπίδια», όπως χαρακτήρισε τους ΣΚΑΪ, Αλαφούζο και Κούγια.  
 
 
Αναλυτικά:  
 
«Αυτό που μετράει είναι ότι από την πρώτη στιγμή δείξαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας μας. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι το καλύτερο. Είναι νέα παιδιά, με πολύ ταλέντο και τα καλύτερα έρχονται. Λίγο υπομονή χρειάζεται, να τα στηρίξουμε και θα δούμε ακόμα καλύτερο θέαμα.  
 
Ο Ολυμπιακός ήταν σήμερα μια διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά τα χτυπήματα και τη λάσπη από τα σκουπίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε αυτά λέγονται ΣΚΑΪ, είτε Αλαφούζος, είτε Κούγιας. Όλοι αυτοί θα πρέπει να επενδύσουν για να πάνε μπροστά.  
 
Η Ελλάδα δοκιμάζεται και έχει ανάγκη διαφήμιση όπως αυτή που κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν θα πω τίποτα άλλο γιατί η ομάδα δίνει απαντήσεις στο γήπεδο. Ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο που έδωσε βροντερό «παρών» και χάρηκε τη νίκη μας».

Λεονάρντο Ζαρντίμ

Προτεραιότητα στην πρόκριση στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει ο  Λεονάρντο Ζαρντίμ παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στη συνέχεια του Europa League. (χρειάζεται έναν πόντο), όμως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δίνει Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για εξαιρετική μαχητικότητα και φυσική κατάσταση από τους ποδοσφαιριστές του, τα οποία έφεραν και την νίκη.  
 
«Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Πιέσαμε τον αντίπαλο, δεν τον αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πάμε με μεγαλύτερο σκορ στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο η Μονπελιέ, ήταν πιο επιθετική. Σταθήκαμε στο ύψος μας. Παρά το 1-1 συνεχίσαμε να προσπαθούμε να πετύχουμε δύο γκολ και μια δίκαιη νίκη, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική», τόνισε αρχικά.  
 
Για το τι συνέβη μετά το 75’ και στα δύο παιχνίδια με την Μονπελιέ και ο Ολυμπιακός «ανέβασε» την απόδοσή του, τόνισε: «Το πρώτο στοιχείο που εξηγεί αυτό το γεγονός είναι ότι οι παίκτες έχουν φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει να μπορούν να σταθούν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο 1-0 σκέφτονται να μην δεχτούν γκολ και μένουν λίγο πιο πίσω. Στην ισοπαλία προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά και να πετύχουμε τα γκολ που χρειάζονται για να πάρουμε τη νίκη».  
 
Για την συνέχεια και τα δύο παιχνίδια με Σάλκε και Άρσεναλ, είπε: «Αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε την Σάλκε και όχι την Άρσεναλ. Πάμε να νικήσουμε, έτσι κάνουμε πάντα. Έχουμε εξασφαλίσει, σχεδόν, την Τρίτη θέση αλλά κοιτάμε και το Τσάμπιονς Λίγκ, όπου είναι ο αρχικός μας στόχος».

Πάουλο Μασάντο


Αισθητά  βελτιωμένος σε σχέση με το ξεκίνημα της αφωνιστικής περιόδου είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα είπε ο Πάουλο Μασάντο μετά το 3-1 επί της Μονπελιέ.  
 
Ο Πορτογάλος μέσος είναι ικανοποιημένος με τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ και τους πρωταθλητές Γαλλίας αλλά και από το γεγονός πως σκόραρε στο γήπεδο Καραϊσκάκη.  
 
«Είμαι χαρούμενος για τα δύο γκολ που έχω πετύχει αυτές τις μέρες και ειδικά για το σημερινό που είναι σημαντικό. Έψαχνα από την αυτό το γκολ και είμαι ευτυχισμένος που το πέτυχα μπροστά στον κόσμο μας και του έδωσα χαρά», είπε αρχικά ο Πάουλο Μασάντο και πρόσθεσε: «Είναι μία καλή μέρα για όλους, γιατί κάναμε μία καλή νίκη και μπορούμε πλέον να σκεφτούμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».  
 
Για την αναμέτρηση με τη Σάλκε τόνισε: «Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να πάμε στη Σάλκε για τη νίκη, όπου εκεί θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης» και προσέθεσε:  
 
«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι, ενώ εμείς ως παίκτες δενόμαστε μεταξύ μας όλο και πιο πολύ. Πιστεύω πως έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο και αυτό θέλουμε φυσικά»

Τζαμέλ Αμπντούν


Ο Τζαμέλ Αμπντούν που ήταν ίσως ο  κορυφαίος παίκτης των ερυθρολεύκων στον αγώνα με τους Γάλλους δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είναι πολύ σημαντική νίκη, θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας και πετύχαμε τρία όμορφα γκολ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με την ΑΕΚ» τόνισε αρχικά και συνέχισε για την φάση του πέναλτι:  
 
«Δεν είμαι βέβαιος για το αν ήταν πέναλτι, αλλά σίγουρα η ισοφάριση μας έδωσε ώθηση για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην νίκη».  
 
Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού επεσήμανε:  
 
«Αισθάνομαι όμορφα για τους οπαδούς μας, είναι δίπλα μας σε κάθε ματς. Θέλω να συνεχίσουν να το κάνουν σε όλα τα παιχνίδια».

Για το ματς απέναντι στην Σάλκε την επόμενη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ανέφερε:  
 
«Είναι λίγο μακριά η Σάλκε, προηγείται η ΑΕΚ».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης