Ο Θρύλος έπνιξε την Μονπελιέ στη θάλασσα του Πειραιά

Ο Θρύλος έπνιξε την Μονπελιέ στη θάλασσα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Γάλλους (4’ Μασάδο, 80’ Γκρέκο, 82’Μήτρογλου) και ουσιαστικά εξασφάλισε την 3η θέση του ομίλου παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Θρύλος έπνιξε την Μονπελιέ στη θάλασσα του Πειραιά
Ο Ολυμπιακός θα παίζει στην Ευρώπη και την άνοιξη, με τα κοντομάνικα. Το αν θα παίζει στο Champions League ή στο Europa League καλείται να το απαντήσει στα επόμενα δύο ματς, με Σάλκε και Άρσεναλ, αλλά προς το παρόν απέδειξε πως στα δύσκολα βγάζει χαρακτήρα και σε κάθε περίπτωση είναι άλλης κλάσης ομάδα σε σχέση με τους πρωταθλητές Γαλλίας.


Σε ένα ματς που για το μισό δεύτερο ημίχρονο έγινε λίγο γκραν γκινιόλ οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν να αντιστρέψουν την εικόνα τους έως εκείνη τη στιγμή και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, σε ένα «δαιμονιώδες τρίλεπτο» (80’-82’) να «καθαρίσουν» τον κρίσιμο αγώνα με τη Μονπελιέ, να «κλειδώσουν» την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa και να διεκδικούν πια τη συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία ακόμα και μέσα στα σαλόνια του Champions League, αρκεί να δείξουν την ίδια μαχητικότητα, την ίδια «μαγκιά» και την ίδια εικόνα στα ματς με Σάλκε και Άρσεναλ. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν προδίκαζε τη συνέχειά του, αφού ο Ολυμπιακός έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με γκολ του Μασάντο μόλις στο 4’ και οι παίκτες της Μονπελιέ έδειξαν να μην πιστεύουν ότι θα είχαν τύχη στο κατάμεστο Καραϊσκάκης.

Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός σταδιακά έδινε μέτρα στο γήπεδο στους Γάλλους, κάτι που πλήρωσε στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Μπελχαντά στο 66’. Από το σημείο αυτό και μετά ο Θρύλος αφυπνίστηκε και με μια καταιγιστική αντεπίθεση, στα τελευταία λεπτά «καθάρισε» το παιχνίδι με δύο γκολ του Γκρέκο στο 80’ και του Μήτρογλου στο 82’. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους 6 πόντους και ουσιαστικά εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Europa League, έχοντας το δύο στα δύο κόντρα στους Γάλλους αλλά στα δύο ματς που απομένουν (Σάλκε εκτός, Άρσεναλ εντός) θα τα παίξουν όλα για όλα για να πάρουν την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης