Ιδρύθηκε το σωματείο σωτηρίας του ΠΑΟ

Ιδρύθηκε το σωματείο σωτηρίας του ΠΑΟ

Κάλεσμα στον κόσμο του «τριφυλλιού» να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του.

Ιδρύθηκε το σωματείο σωτηρίας του ΠΑΟ
Το σχέδιο διακήρυξης του σωματείου σωτηρίας του Παναθηναϊκού παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος με πρωτοβουλία του οποίου ιδρύθηκε.

Ο επιχειρηματίας καλεί τον κόσμο του «τριφυλλιού» να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρια του. Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

«Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού "..........." (σ.σ.: δεν αναφέρεται το όνομα, διότι εκκρεμεί) που ιδρύουμε σήμερα, 3/5/12, είναι η έκφραση της απλής, άμεσης και ειλικρινούς βούλησης των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού να αναλάβουν την τύχη της ομάδας, εφαρμόζοντας και στη χώρα μας ένα επιτυχημένο μοντέλο. Να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει: στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τους φίλους του Παναθηναϊκού μας συνδέει κάτι ισχυρό: η αγάπη γι' αυτόν τον μοναδικό στην ελληνική ιστορία σύλλογο, γι' αυτό κι αποφασίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός μαστίζεται από μια πρωτοφανή οικονομική και διοικητική κρίση. Με την οικονομική κι αγωνιστική απαξίωση του Παναθηναϊκού πιο κοντά από ποτέ, τους μετόχους διχασμένους και τα προβλήματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό μόνο του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάθε του βήμα πρωτοπόρος. Η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα σύνορα, που έφερε ξένους τεχνικούς να διδάξουν ποδόσφαιρο, που έφερε στα ελληνικά γήπεδα χλοοτάπητα, που απέκτησε σύγχρονο προπονητικό κέντρο και ακαδημίες, η πρώτη ελληνική ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και ευρωπαϊκών φιλοδοξιών, η πρώτη που απέκτησε οργανωμένο σύνδεσμο οπαδών, τη "Θύρα 13". Πρωτοπορεί ξανά. Γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που εισάγει το μοντέλο λαϊκής βάσης της ομάδας, που χρηματοδοτείται από τους ίδιους της τους φιλάθλους, ανάλογα με την οικονομική δύναμη του καθενός και δίνει στους φιλάθλους της δικαίωμα συμμετοχής, δημοκρατικά και ισότιμα, στη διοίκησή της.

Στόχος του σωματείου είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου φορέα διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των φίλων του Παναθηναϊκού.

Προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ, η οικονομική βιωσιμότητα και ευμάρεια της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Παναθηναϊκού.

Οραμά μας είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει: στην κορυφή της Ελλάδας και όχι μόνο.

Πίσω από το σωματείο δεν κρύβεται τίποτα άλλο πέρα από το προφανές: η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού για τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας.

Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά όχι για τα παγκόσμια. Εκατοντάδες ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανήκουν εκεί που πρέπει: στους φιλάθλους τους και στον κόσμο τους, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Πίσω μας δεν κρύβεται "κάποιος", αλλά ΟΛΟΙ. Τη διακυβέρνηση του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να την έχουν κάποιοι, αλλά ΟΛΟΙ. Το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να είναι απόφαση μερικών, αλλά ΟΛΩΝ μας. Καλούμε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν σε μία ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε από μηχανής Θεοί. Ηρθε επιτέλους η ώρα που όλοι εμείς που αγαπάμε τον Παναθηναϊκό θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας».

Το σωματείο που ιδρύθηκε εδράζεται στις ακόλουθες αρχές:

«- Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρεσβευτής του «ευ αγωνίζεσθαι». Η ομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κυριακάτικο ραντεβού. Κι αυτό που προσφέρει στους οπαδούς της είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από τη χαρά της νίκης. Δίνει τη χαρά να ανήκεις σε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό πρότυπο ζωής. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μοιράζονται την αγάπη για μια ομάδα που θέλει να κερδίζει με την αξία της και μόνον. Μια ομάδα που αντιστέκεται στη δίδυμη κατάρα της διαφθοράς και της βίας. Ο Παναθηναϊκός δίνει με συνέπεια τη μάχη για την κάθαρση των αθλητικών θεσμών, την οικονομική και θεσμική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αποβολή της βίας από το γήπεδο. Η συμμετοχή σε πράξεις βίας είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Παναθηναϊκού.

- Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Ενας φάρος για τον ελληνικό αθλητισμό, φυτώριο μεγάλων ταλέντων, βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων, πρωταγωνιστής. Οι πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του γράφτηκαν από γενιές σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που στηρίζεται στο ελληνικό αθλητικό ταλέντο.

- Ο Παναθηναϊκός έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η φιλοδοξία της διάκρισης στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικεί πάντα, και με συνέπεια, τις διεθνείς δάφνες. Προσθέτουμε μία ακόμη: Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα των φίλων του, που έχουν τα χρώματά του και την ιστορία του στην καρδιά τους. Συγκροτούμε σωματείο με στόχο να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων στη χρηματοδότηση και τη διοίκηση της ομάδας. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συμμετέχουν με τη συνδρομή τους στη χρηματοδότηση ενός ισχυρού συλλόγου, αντάξιου της ιστορίας του και των υψηλών φιλοδοξιών των οπαδών του. Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους, με ίσο δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής συμμετοχής. Στόχος είναι η οικονομική διαχείριση να υπακούει σε κανόνες χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, με έλεγχο και διαφάνεια. Στόχος είναι η διοίκηση να αναδεικνύεται δημοκρατικά και να λογοδοτεί στους φίλους της ομάδας. Σκοπός είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας να ανέβουν επίπεδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης