Ρεκόρ συμμετοχών στο 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσου Κουνγκ φου: Στόχος η Ολυμπιάδα Νέων στο Ντακάρ

Ρεκόρ συμμετοχών στο 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσου Κουνγκ φου: Στόχος η Ολυμπιάδα Νέων στο Ντακάρ

950 αθλητές, 72 αθλητικοί σύλλογοι, 1600 συμμετοχές - Η Ελληνική Ομοσπονδία θα επιδιώξει να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό στην Αθήνα

MixCollage-23-Apr-2024-02-20-AM-7552
Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (20-21/4) το 24o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wushu Kung Fu που αποτελεί την κορωνίδα των αθλητικών διοργανώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου.

Τουλάχιστον 950 αθλητές και αθλήτριες από 72 αθλητικά σωματεία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα τέσσερα ταπί και στο ένα ρινγκ που είχαν στηθεί στο Ολυμπιακό στάδιο πυγμαχίας Γεώργιος Στεφανόπουλος, με τις συμμετοχές και στις τρεις κατηγορίες (Α΄,Β΄,Γ΄) να πλησιάζουν τις 1.600 στα δύο αγωνίσματα τα Tao Lu (φόρμες) και Sanda/Light Sanda (μάχη πλήρους επαφής με ρίψεις).

931A9040


Κλείσιμο
Σε πολλές περιπτώσεις το θέαμα που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού του Περιστερίου θύμιζε ταινίες πολεμικών τεχνών του Τσάκι Τσαν και του Μπρους Λι.

20240421 Giorgos Vasilakis 24o wushu championship


Η ακρίβεια στην εκτέλεση τεχνικών, οι χορογραφίες και ο χειρισμός σπαθιών, κονταριών και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, όπως ομπρέλα και βεντάλια, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός.

20240421 championship kung fu


Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και 8 αθλητές/τριες με αναπηρία από 5 διαφορετικά σωματεία, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την τεχνική τους αλλά κυρίως με την θέλησή τους.

VIS11935


VIS12028


Ικανοποιημένος τόσο από το επίπεδο των αθλητών, όσο από τη ροή των αγώνων έμεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ φου. Ο Χρήστος Παπαχρήστος μίλησε στο protothema.gr για την διοργάνωση, το επίπεδο του Κουνγκ Φου στη χώρα μας αλλά και τους στόχους της Ομοσπονδίας.

SPR_5305
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu- Kung Fu, Χρήστος Παπαχρήστος (κάτω τέταρτος από αριστερά) μαζί με τους κριτές των αγώνων


Χρήστος Παπαχρήστος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας WuShu-Kung Fu):

«Αυτό το Σαββατοκύριακο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία το πανελλήνιο πρωτάθλημα WuShu Kung Fu. Το Σάββατο έγιναν αγώνες εμπειρίας μεσαίου επιπέδου και αρχαρίων αθλητών, αθλητών που ασχολούνται λίγα χρόνια με το Κουνγκ Φου. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, όπως και η ροή των αγώνων. Την Κυριακή είχαμε το πανελλήνιο Α΄ κατηγορίας υψηλού επιπέδου αθλητών, αναγνωρισμένο και από την γενική γραμματεία Αθλητισμού.

20240421 24o wushu championship 2


Τις δυο ημέρες συμμετείχαν 950 αθλητές και αθλήτριες, από 72 αθλητικούς συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της γγΑ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του WuShu στη χώρα μας. Να συμμετέχουν δηλαδή τόσοι πολλοί σύλλογοι. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1600. Είχαμε δύο αγωνίσματα τα Tao Lu (φόρμες) και Sanda (μάχη πλήρους επαφής με ρίψεις).

931A9532


Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις 10 καλύτερες χώρες στο Κουνγκ Φου, όπως το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των αθλητών μας τόσο και παγκόσμιο, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για παράδειγμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε φέτος στην Κωνσταντινούπολη βγήκαμε σε μετάλλια 2η χώρα πίσω από την διοργανώτρια Τουρκία. Οπότε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είμαστε μέσα στην καλύτερη 4αδα και σε παγκόσμιο μέσα στην καλύτερη 10αδα.

931A0373


Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εντάξουμε στους κόλπους της ομοσπονδίας, σωματεία που ασκούν το Κουνγκ Φου και δεν έχουν γραφτεί στο μητρώο της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Οπότε για εμάς θα είναι μια μεγάλη επιτυχία να εντάξουμε αυτά τα σωματεία μέσα στους κόλπους της ομοσπονδίας. Σε διοικητικό επίπεδο να έχουμε καλύτερη λειτουργία της ομοσπονδίας που σημαίνει και σε οικονομικό επίπεδο καλύτερη λειτουργία.

Σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουμε να παρέχουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις, το καλύτερο δυνατό εξοπλισμό είτε αφορά στολές και όπλα μέχρι φυσικοθεραπευτές και γιατρούς και γενικά το δυναμικό που πρέπει να πλαισιώνει μια ομοσπονδία και μια εθνική ομάδα.

VIS15680


Στόχος μας είναι ακόμα να δούμε και έναν αθλητή μας στην Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει στο Νακάρ, μιας και το WuShu είναι στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Ντακάρ το 2026 με τέσσερα αγωνίσματα. Ευελπιστούμε μέσα από πρόκριση να δούμε έναν Έλληνα αθλητή η μια Ελληνίδα αθλήτρια στην Ολυμπιάδα Νέων.

20240421 24ο πρωταθλημα wushu 1


Σε επίπεδο διοργανώσεων, στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας υπάρχει πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών αλλά και Νέων-Νεανίδων τον Νοέμβριο του 2024».

VIS14370



Χρυσά μετάλλια στην Α΄ κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων (15-17 ετών)

ΝΑΝ ΤΣΟΥΑΝ: ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΙΑΣΩΝ (Α.Σ. ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛ. ΤΕΧ. ΒΕΡΟΙΑΣ)
ΒΟΡΕΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: ΝΤΙΝΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ (Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ)
ΒΟΡΕΙΑ ΓΡΟΘΙΑ:ΚΟΥΒΕΛΑ ΚΥΒΕΛΗ (Α.Σ. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
ΣΑΟΛΙΝ ΓΡΟΘΙΑ:ΝΙΑΝΙΑΚΟΥΔΗΣ-ΚΟΕΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Α.Σ. ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΛ. ΤΕΧ. ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΤΕΡΙΣΗΣ)
ΣΑΟΛΙΝ ΓΡΟΘΙΑ:ΚΑΠΑΔΟΥΚΑΚΗ ΑΛΙΚΗ (Α.Σ. ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΛ. ΤΕΧ. ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΤΕΡΙΣΗΣ)
ΝΟΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: ΜΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΛ. ΤΣΟΪ ΛΙ ΦΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΝΟΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: ΒΑΡΕΛΙΔΗ ΧΛΟΗ (ΑΘΛ. ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)
ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΛΑ: ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ)
ΝΟΤΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙ: ΜΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΛ. ΤΣΟΪ ΛΙ ΦΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΑΛΛΑ ΣΤΥΛ ΟΠΛΑ: ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΛ. ΤΣΟΪ ΛΙ ΦΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΝΟΤΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙ: ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΣΥΛ. ΑΘΛ. Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΚΟΝΤΑ ΟΠΛΑ: ΚΛΑΡΚ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Α. Σ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΥΠΕΡΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΛΑ: ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ (Α. Σ. ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΟΛ. ΤΕΧ. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΛΛΑ ΣΤΥΛ ΟΠΛΑ: ΒΑΡΕΛΙΔΗ ΧΛΟΗ (ΑΘΛ. ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) 

SPR_5014


Α΄Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών (18-39 ετών)

ΝΟΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: ΒΑΤΖΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΛΑ: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ)
ΝΟΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΥΛ. ΤΣΟΪ ΛΙ ΦΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΑΛΛΑ ΣΤΥΛ ΟΠΛΑ: ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ -ΙΩΑΝΝΑ (ΤΣΟΙ ΛΗ ΦΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΚΟΝΤΑ ΟΠΛΑ: ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΥΛ. ΑΘΛ. Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΛΑ: ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Α.Σ. ΣΑΟΛΙΝ ΓΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ)
ΑΛΛΑ ΣΤΥΛ ΟΠΛΑ: ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

SPR_5350


Α Κατηγορία - Μικτά ΝΤΟΥΙ ΛΙΕΝ (ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ) 15 ετών +: Α. Σ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΥΠΕΡΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΚΛΑΡΚ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Α Κατηγορία - Μικτά ΤΖΙ ΤΙ (ΟΜΑΔΙΚΑ) 15 ετών +: ΑΘΛ. ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΜΕΜΜΟΥ ΕΦΗ, ΜΕΜΜΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΒΑΡΕΛΙΔΗ ΧΛΟΗ, ΜΕΜΜΟΥ ΣΗΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

931A0013
VIS14232
VIS14771
VIS15700
VIS15762
VIS16281

VIS12884




Ειδήσεις σήμερα:


Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές - Δείτε βίντεο

Στην κορυφή της Ευρώπης τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού: Νίκησαν τη Μίλαν 3-0 και έγραψαν ιστορία - Δείτε τα γκολ

Survivor 2024: Η δεύτερη υποψήφια και οι... άχρηστες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης