Κουίνσι Πρόμες: Από τον Άγιαξ σε κελί με 20 Πακιστανούς, Αιγύπτιους και Ινδούς στο Ντουμπάι

Κουίνσι Πρόμες: Από τον Άγιαξ σε κελί με 20 Πακιστανούς, Αιγύπτιους και Ινδούς στο Ντουμπάι

Ο πρώην άσος του «Αίαντα» κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπόριο ναρκωτικών σε θάλαμο με άλλους 20 άντρες, αλλά υπάρχουν μόνο έξι κρεβάτια - Οι βιασμοί στο «σωφρονιστικό» κατάστημα είναι συχνό φαινόμενο...

promes
Το μαρτύριο του Κουίνσι Πρόμες σε μια από τις πιο «σκληρές» φυλακές του Ντουμπάι περιγράφει με εκτενές ρεπορτάζ της Telegraaf.

O 32χρονος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με επιτυχία στην Εθνική Ολλανδίας, στον Άγιαξ αλλά και στη Σεβίλλη δεν ήταν από τα καλύτερα παιδιά του κόσμου αφού «λέρωσε» από νωρίς το ποινικό του μητρώο.



Γεννήθηκε στο Άμστερνταμ από γονείς με καταγωγή από το Σουρινάμ. Από μικρός ήταν πολύ άτακτος, δεν ήθελε να διαβάζει και να πηγαίνει στο σχολείο αλλά όλη την ημέρα ήταν με μια μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια.

Κλείσιμο
Έκανε την καριέρα που ονειρευόταν αλλά διακόπηκε άδοξα λόγω των πράξεων του. Καταδικάστηκε το 2020 σε 1,5 χρόνο φυλάκιση στην Ολλανδία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αφού επιτέθηκε με μαχαίρι στον ξάδελφό του. Δεν σταμάτησε εκεί. Κρίθηκε ένοχος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας «σκληρών» ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή.



Εκείνη την περίοδο όμως ήταν στη Ρωσία αφού έπαιζε στην Σπάρτακ Μόσχας και δεν εκδόθηκε από τους Ρώσους στους Ολλανδούς. Στις αρχές Μαρτίου του 2024 και ενώ είχε ταξιδέψει στα ΗΑΕ τον συνέλαβαν, αφού υπάρχει συνεργασία της Ολλανδίας με την συγκεκριμένη χώρα, και τον οδήγησαν σε φυλακή στο Ντουμπάι.

Εκεί αρχίζει το δράμα του... Δημοσιογράφος της «Telegraaf» έκανε ρεπορτάζ και περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες κράτησης του Ολλανδού στη φυλακή.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Πρόμες είναι στο ίδιο κελί με 20 ακόμη φυλακισμένους, οι οποίοι είναι κυρίως Πακιστανοί, Αιγύπτιοι και Ινδοί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τοξικομανείς.

Στο κελί υπάρχουν μόνο 6 κρεβάτια για 6 κρατούμενους και οι υπόλοιποι κοιμούνται σε στρώμα στο πάτωμα. Ο Πρόμες δεν είναι από αυτούς που έχουν κρεβάτι.

Όταν μπήκε στη φυλακή υποχρεωτικά τον κούρεψαν, αυτός είναι ο κανονισμός, και εάν δεν δεχόνταν θα υπήρχαν συνέπειες για όλους τους τρόφιμους στην πτέρυγα.

Memphis Depay & Quincy Promes - LA Vibes (Freestyle)


Κάθε ημέρα υπάρχουν τρία γεύματα που δεν έχουν λαχανικά ή φρούτα, ενώ όλοι οι χώροι δεν έχουν θέρμανση και είναι βρώμικοι. Στη συγκεκριμένη φυλακή είναι συχνό φαινόμενο οι βιασμοί νεαρών αγοριών. Επίσης απαγορεύονται τα επισκεπτήρια αλλά του επιτρέπεται να κάνει γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Ο Πρόμες ευελπίστεί να φύγει σύντομα από αυτή την... κόλαση για να εκδοθεί στη Ρωσία όπου εκκρεμεί εις βάρος του δίωξη για οικονομική απάτη. Δεν θα ήθελε να εκδοθεί στην Ολλανδία η οποία έχει καταθέσει σχετικό αίτημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο προσεισμός ανατολικά των Στροφάδων εμφανίστηκε με λάθος μέγεθος - Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ΑμεΑ που έκανε αγοραίο σεξ με ανήλικη – «Ήταν κοπέλα του δρόμου» είπε στην απολογία του

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX - Άρπαζαν ταμειακές και εμπορεύματα σε δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης