Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Τα ελληνικά Ολυμπιακά όνειρα πρόκρισης στο Καλαμάκι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Τα ελληνικά Ολυμπιακά όνειρα πρόκρισης στο Καλαμάκι

Θα διεξαχθεί στο Καλαμάκι από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024

ILCA_
Ελληνικά πανιά έτοιμα για διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 2024 που θα διεξαχθεί στο Καλαμάκι από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024. Η Εθνική ομάδα, η οποία από την προσεχή Κυριακή θα πλεύσει στα γνώριμα για αυτήν νερά του Φαληρικού Όρμου, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει, σε άνδρες και γυναίκες, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Τέσσερα συνολικά (2 για τους άνδρες και 2 για τις γυναίκες) ευρωπαϊκά εισιτήρια απέμειναν με τους ιστιοπλόους της «γαλανόλευκης» να τα δίνουν όλα προκειμένου η ελληνική ιστιοπλοΐα να έχει εκπροσώπηση στη Μασσαλία αρχές Αυγούστου.

«Σίγουρα η πρόκριση μπορεί να έρθει για την χώρα μας και την αναμένουμε», τονίζει με σιγουριά ο ομοσπονδιακός προπονητής Χάρης Γκανιάτας και ολοκληρώνει τη σκέψη του αναφερόμενος στον παράγοντα έδρα: «Οι αθλητές μας γνωρίζουν τα νερά και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα μας ως ομάδα. Ιστιοπλόοι όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης, ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης, ο Γιώργος Παπαδάκος ο έμπειρος Αντώνης Μπουγιούρης και οι Ερμιόνη Γκίκα, Μένη Χριστίνα, Εβελίνα Καραγιώργου, Καλακώνα Μαρία Ελένη στις γυναίκες, έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν».

Στους αγώνες μετέχουν 62 Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι. Στη μάχη της διεκδίκησης των τεσσάρων ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στη Μασσαλία αγωνίζονται 14 γυναίκες και 19 άνδρες ιστιοπλόοι μας στις ολυμπιακές κλάσεις ILCA 6 και ILCA 7 αντίστοιχα. Άλλοι 29 νέοι αθλητές θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλάση ILCA 6, σε ένα από τα πλέον απαιτητικά πρωταθλήματα.

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής δηλώνει και ο Τζώρτζης Κεφαλλωνίτης, διευθυντής του πρωταθλήματος αλλά και προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου. «Είναι ένα γκρουπ πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Σλοβενία, Ελβετία, Τσεχία, Ισραήλ, Ελλάδα) στους άνδρες που θα παλέψει για τις δύο θέσεις. Και στις γυναίκες περιμένουμε μεγάλο ανταγωνισμό με την Εθνική μας να διεκδικεί το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κυριότερους αντιπάλους το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Τσεχία και τη Ρουμανία. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία όλων των εκπρόσωπών μας».

Η Pre-Regatta και το test event για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το τριήμερο 9-11 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκε στον Φαληρικό όρμο η Pre-Regatta και το test event του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συμμετείχαν περισσότεροι από 65 ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δοκίμασαν το στίβο υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες και σε επτά συνολικά ιστιοδρομίες.

Πρώτευσαν, στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 7 και ILCA 6 ο Γιώργος Παπαδάκος και η Λιθουανή Βικτόρια Αντρολίτε αντίστοιχα, και στη μη ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 ο Γιώργος Ελευθεριάδης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το test event» σχολιάζει ο Βαγγέλης Πολυκανδριώτης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Σκλαβούνο θα είναι οι υπεύθυνοι της επιτροπής αγώνων της διοργάνωσης. «Το σημαντικότερο είναι ότι όσοι ιστιοπλόοι έλαβαν μέρος έμειναν ικανοποιημένοι, γιατί δοκίμασαν τον εξοπλισμό τους σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες στους δύο στίβους που είχαν στηθεί» συμπληρώνει ο ένας εκ των δύο προέδρων της Επιτροπής Αγώνων.

Δείτε τη δράση από το test event:
Pre-Regata and test event for the 2024 ILCA SENIOR EUROPEANS
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι δυνατόν να θέλω το κακό του Άδωνι και του Πορτοσάλτε;» είπε ο Βλάχος - Δεν τραγούδησε χθες τον επίμαχο στίχο

Οι διάλογοι του τμηματάρχη που χρηματιζόταν στην Εύβοια: Να το κάνουμε χιλιαρικάκι; - Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές


Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας μέχρι και το Σάββατο - Πολύ ισχυροί βοριάδες σήμερα στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης