Οι διάλογοι του τμηματάρχη που χρηματιζόταν στην Εύβοια: Να το κάνουμε χιλιαρικάκι; - Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές

Οι διάλογοι του τμηματάρχη που χρηματιζόταν στην Εύβοια: Να το κάνουμε χιλιαρικάκι; - Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές

Η δράση του κυκλώματος ξεδιπλώνεται πλήρως μέσα από τις συνομιλίες του που εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr

evoia-dorolipsia
Τραγέλαφο προκαλούν οι συνομιλίες του τμηματάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για χρηματισμό και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων, ο υπάλληλος Κ. Κ., τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, χρηματιζόταν συστηματικά για να προβαίνει σε έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων, καθώς και για να μεριμνά για την επιτυχία των «πελατών» του σε εξετάσεις απόκτησης διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Η δράση του ξεδιπλώνεται πλήρως μέσα από τις συνομιλίες του που εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr.

«Είχα σκοπό να σου ζητήσω 1500 θα μου δώσεις 1300»

Στην πρώτη από αυτές ο Κ.Κ. συνομιλεί με έναν ιδιώτη και συζητούν για τα χρήματα που θα πρέπει να του καταβάλει.

Ιδιώτης: Να σου πω. Τώρα κατεβαίνω. Τι να βάλω μέσα στον φάκελο; Τι λεφτά να βάλω;

Υπάλληλος: Εε. Περίμενε να βγω έξω από το μαγαζί. Με ακούν, να μην με ακούνε.

Ιδιώτης: Ναι ναι. Ναι καλά.

Υπάλληλος: Εε βάλε ε τρεισήμισι κατοστάρικα.

«Να το κάνουμε ένα χιλιαρικάκι;»

Σε άλλη συνομιλία ο υπάλληλος συνομιλεί με έτερο «πελάτη» του για τη «μίζα» του με τον τελευταίο να του ζητά… έκπτωση.

Υπάλληλος: Εγώ είχα σκοπό να σου ζητήσω χίλια πεντακόσια θα μου δώσεις χίλια τριακόσια.

Ιδιώτης: Να το κάνουμε ένα χιλιαρικάκι γιατί έχω και άλλα να μου φτιάξεις;

Υπάλληλος: Τι άλλα;

Ιδιώτης: Έχω και του ψυκτικού θέλω να μου φτιάξεις.

Ενδιαφέρον έχει ακόμη μία συνομιλία στην οποία ο υπάλληλος Κ. Κ. συζητά με έναν άνδρα για τα χρήματα που πρόκειται να ζητήσει από κάποιον τρίτο για να του κάνει τη «δουλειά».

Υπάλληλος: Ναι λοιπόν εεε. Εντάξει μωρέ κανόνισε τώρα εσύ εκεί πέρα. Κατάλαβες. Δεν θα του πάρουμε τώρα πενην. Δεν θα του πάρουμε πενηντάρικο τώρα και τέτοια, μαλακίες.

Ιδιώτης: Πες μου, τι να του πω;

Υπάλληλος: Εεε τέλος πάντων.

Ιδιώτης: Πες μου για να για να ξέρω τι να ζητήσω.

Υπάλληλος: Ωραία. Για μένα, τέλος πάντων για μένα πάρε τρία κατοστάρικα.

Τέλος, σε έτερη συνομιλία, ο υπάλληλος συνομιλεί με έναν ιδιώτη λέγοντας του χαρακτηριστικά πως «δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές».

Υπάλληλος: Όχι. Πόσο θα έπρεπε να πληρώσεις καταλαβαίνεις, θα κερδίσεις εσύ αλλά θα κερδίσουνε και οι άλλοι. Κατάλαβες;

Ιδιώτης: Ναι.

Υπάλληλος: Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές.

Ιδιώτης: Εννοείται αλλά τώρα δεν ξέρω πόσο είναι αυτό το πράγμα;

Υπάλληλος: Ναι τώρα θα τα πούμε από κοντά. Θες να περάσω αύριο το πρωί τάκα τάκα;

Οι «ταρίφες»

Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 2 ιδιώτες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίστοιχα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος χρηματιζόταν συστηματικά για να προβαίνει σε έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων, καθήκον που ήταν στις αρμοδιότητές του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι ο υπάλληλος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, κατέχοντας τη θέση προϊσταμένου, έπαιρνε «λάδωμα» από ιδιώτες με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Συγκεκριμένα, ανά περίπτωση, απαιτούσε χρηματικά ποσά:

•300 – 350 ευρώ, για την επίσπευση της έκδοσης αδειών χειριστών μηχανημάτων, σε ενδιαφερόμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις,

•1.500 – 3.500 ευρώ, για την έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων σε ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (στην περίπτωση αυτή απαιτούνταν η εύρεση και ο χρηματισμός αρχιτεχνιτών που θα βεβαίωναν ψευδή στοιχεία σχετικά με αναγκαία προϋπηρεσία),

•300 – 500 ευρώ, για την χορήγηση σε ενδιαφερόμενους ερωτήσεων σε επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση σχετικού διπλώματος, καθώς και για την βεβαίωση της επιτυχίας τους στις εν λόγω εξετάσεις, ανεξάρτητα από την πραγματική επίδοσή τους.

Για την αποφυγή της αποκάλυψης της δράσης του, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που αφορούσαν στον τρόπο συνάντησης με τους ενδιαφερόμενους, την παραλαβή των χρηματικών ποσών καθώς και τις επικοινωνίες μαζί τους, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσε και κωδικές λέξεις. Επιπλέον, έπαιρνε στο σπίτι του φακέλους των ενδιαφερόμενων αλλά και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας του, ώστε πέραν του ωραρίου εργασίας του να ετοιμάζει απρόσκοπτα τα ανάλογα έγγραφα.

Από την έως τώρα προανάκριση, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις δωροληψίας, ενώ στην τελευταία περίπτωση πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα τη σύλληψη αυτού αλλά και του ενδιαφερόμενου ιδιώτη.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες στην οικία και στο όχημά του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•18.810 ευρώ,

•1.500 δολάρια,

•4 ρολόγια,

•πιστόλι και 80 φυσίγγια,

•πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων,

•13 φάκελοι ενδιαφερόμενων,

•πλαστό χαρτονόμισμα,

•κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, 2 τάμπλετ και σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,35 γραμμάρια κάνναβης, για τα οποία συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»: Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

«Ο Άρης έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας του φονικού στη Γλυφάδα

To παρασκήνιο της εκδήλωσης Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου - Πώς αποφάσισε να κάνει έφοδο ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης