Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1: Το... έσωσε στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1: Το... έσωσε στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος - Δείτε τα γκολ

Με το γκολ του Όγκμποε από την... προσφορά του Μαρκετζιάνι, η ΑΕΛ κρατούσε ως το 95' μια πολύτιμη νίκη κι ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης - Τελικά σε... νεκρό χρόνο με γκολάρα ο Γιουμπιτάνα ισοφάρισε για τον Ατρόμητο κι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Περιστερίου

Kype
Όλα ανοικτά για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ της ΑΕΛ και του Ατρόμητου μετά το 1-1 στην AEL FC Arena. Οι «βυσσινί» φαινόταν ότι θα πάρουν ένα μικρό προβάδισμα όταν στο 80' ο Όγκμποε εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Μαρκετζιάνι και έγραψε το 1-0, ωστόσο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα φανταστικό πλασέ στην κίνηση ο Γιουμπιτάνα έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Σουλούκου διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ΑΕΛ ο Σουλούκος ήταν στην εστία, οι Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου και Καλουτσικίδης τετράδα στην άμυνα, οι Πλέγας, Θωμαΐδης και Κ. Παπαγεωργίου τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Μπρου και Κοσσόνου στα άκρα και ο Πεντρόσο στην επίθεση. Για τον Ατρόμητο ο Μαρκετζιάνι ξεκίνησε στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα ήταν οι Πομόνης, Αθανασίου, Ασεβέδο και Κιβρακίδης, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Έρλινγκμαρκ, Κούεν και μπροστά τους ο Γιουμπιτάνα, στα άκρα οι Ντιρκς και Τζοβάρας και στην κορυφή ο Βαλένσια.

Μεγάλες ευκαιρίες με Βαλένσια και Πλέγα για Ατρόμητο και ΑΕΛ
Η ΑΕΛ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και στο 4' η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 15' με τον Βαλένσια από κοντά με προβολή να μην μπορεί να νικήσει τον Σουλούκο, με τον ρυθμό του ματς να είναι ανεβασμένος και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ.

Κλείσιμο
Ο Πεδρόσο από πλευράς ΑΕΛ βρήκε δίχτυα στο 27' με πλασέ, αλλά η σημαία του βοηθού είχε σηκωθεί για οφσάιντ, με την ΑΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία στη συνέχεια για να πάρει το προβάδισμα στο 38' όταν ο Πλέγας ανενόχλητος μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου έστειλε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή την μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Η ΑΕΛ έκλεισε δυνατά το πρώτο μέρος, έχοντας ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ του Καλουτσικίδη που έβγαλε στη γωνία του ο Μαρκετζιάνι.

Ο Γιουμπιτάνα απάντησε στο τέλος στο γκολ του Όγκμποε
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Πομόνης που αποχώρησε με φορείο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αντικαταστάθηκε από τον Ιμερέκοφ. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και μέσα σε ένα λεπτό άγγιξε δύο φορές το γκολ. Μια στο 64' όταν ο Πεδρόσο με πλασέ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μαρκετζιάνι να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι πέφτοντας στη γωνία του και άλλη μία στο 65' με κεφαλιά του Ηλιάδη μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, η οποία ωστόσο δεν βρήκε εστία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxhclzn328z5)


Η ΑΕΛ πάταγε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, χάνοντας ακόμα μια ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα όταν ο Κοσσόνου πάσαρε στον Μπρου, αλλά το πλασέ του τελευταίου με τη μία πέρασε δίπλα από το κάθετο! Στο 80' ωστόσο ένα ολέθριο λάθος του Μαρκετζιάνι θα έδινε το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου υποδέχθηκε από γύρισμα την μπάλα, αλλά το έκανε απρόσεκτα, με τον Όγκμποε που είχε περάσει ως αλλαγή να πιέζει, να κλέβει και σε κενή ουσιαστικά εστία να γράφει το 1-0 για τους «βυσσινί».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxhcp159ggy1)


Όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ θα έπαιρνε τη νίκη και ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, ωστόσο στο 95' ο Ατρόμητος βρήκε την απάντηση με ένα πανέμορφο γκολ του Γιουμπιτάνα. Μετά από σέντρα του Ρομπάιγ και απομάκρυνση του Ηλιάδη με κεφαλιά, ο Γιουμπιτάνα με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» του Σουλούκου διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxhd1w2kbpsh)


ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Καλουτσικίδης (79' Θ. Παπαγεωργίου), Πλέγας, Θωμαΐδης (72' Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (72' Ογκμποε), Μπρου, Κοσσόνου, Πεδρόσο (66' Νίνο)

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46' Ιμερέκοφ), Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66' Καμαρά), Ντιρκς (66' Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70' Βέργος)



Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε ο δολοφόνος της 43χρονης - Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Μήνυμα Ερντογάν σε ΗΠΑ: Δώστε μας F-16 και η Άγκυρα θα ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η έφηβη όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε κρατώντας αγκαλιά το σκυλάκι της περιγράφει όσα έζησαν - «Την ταΐζαμε αποφάγια»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης