Stoiximan Προμηθέας - Απόλλων 106-68: Τον «ισοπέδωσε» με διαφορά 38 πόντων!

Stoiximan Προμηθέας - Απόλλων 106-68: Τον «ισοπέδωσε» με διαφορά 38 πόντων!

Ο Προμηθέας Πάτρας αναδείχθηκε σε απόλυτος κυρίαρχος του τοπικού ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αφού επιβλήθηκε με 106-68

6033386
Ο Προμηθέας, πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο «υπέταξε» τον Απόλλωνα στον «εμφύλιο» της Πάτρας για την 7η αγωνιστική της Basket League, φτάνοντας στη νίκη με το ευρύ 106-68.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας να είχε αποκτήσει χαρακτήρα πραγματικού ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι - χέρι» μέχρι και τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (28-27), ωστόσο ο Προμηθέας ανέβασε ρυθμούς και στο ημίχρονο είχε φτάσει ήδη στο 61-44. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με αυτόν τον ρυθμό και στο δεύτερο μισό, ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά η οποία έφτασε στο τέλος της αναμέτρησης τους 38 πόντους, με το σκορ στο 106-68.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx2yncz8g001)


Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στον αγώνα και με «πρωτεργάτη» τον Βασίλη Μουράτο κατάφερε να παραμείνει σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Προμηθέα. Ο Μουράτος ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 13 πόντους ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 28-27.

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι, επέστρεψαν στο παρκέ και κατάφεραν να βρουν απάντηση στο ρυθμό του Απόλλωνα και με «οδηγό» τον Χέιλ, ο οποίος ηγήθηκε του σκοραρίσματος για τον Προμηθέα που βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση, ανέβασαν τη διαφορά. Με επί μέρους σκορ 23-17 υπέρ του Προμηθέα, το ημίχρονο έληξε 61-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό και δεν άφησε τον Απόλλωνα να πλησιάσει, ανεβάζοντας παράλληλα συνεχώς τη διαφορά η οποία έφτασε στο τέλος της περιόδου τους 27 πόντους (82-55). Με αντίστοιχο τρόπο συνέχισαν και στα τελευταία λεπτά οι ομάδες, με τους γηπεδούχους στο τέλος να επικρατούν με το πολύ βαρύ για τον Απόλλωνα, 106-68, διαφορά δηλαδή 38 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 28-27, 61-44, 82-55, 106-68

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην γενικότερα καλύτερη επιθετική λειτουργία του Προμηθέα ο οποίος πήρε διψήφιο αριθμό πόντων από 6 διαφορετικούς παίκτες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Χέιλ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, σε συνολικά 29:45 λεπτά συμμετοχής, ενώ ήταν και αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας της ομα΄δας του ώστε να ανοίξει η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μπλέιλοκ που σε 19:55 λεπτά εντός παρκέ δεν σημείωσε ούτε έναν πόντο ενώ δεν είχε ούτε ασίστ, ούτε ριμπάουντ παρά μόνο ένα κλέψιμο και ένα ατομικό φάουλ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Γουάσιγκοτν που με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ενώ παράλληλα μάζεψε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ: ο Κάουαν με 13 πόντους μαζί με τον Ρέινολντς που είχε 14, τους Κόφι και Κόνιαρη με 11 αλλά και ο Χρυσικόπουλος που ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 26 ασίστ του Προμηθέα σε αντίθεση με τις 13 του Απόλλωνα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει τον Άρη στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος το Σάββατο (25/11, 17:15) ενώ ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Κυριακή (26/11, 20:15) το Μαρούσι.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Από τη Νικαράγουα η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου - Η νέα «Μις Υφήλιος»

Ο «δεκάλογος» του ΣΕΒ για εκπτώσεις και προσφορές εν όψει Black Friday - Επιτρέπονται οι εκπτώσεις «διαρκείας»;


Δεν γνώριζε η Χαμάς για το μουσικό φεστιβάλ όταν μπήκε στο Ισραήλ - Εκτιμήσεις για πυρά και κατά διαδηλωτών από ισραηλινό ελικόπτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης