Λιονέλ Μέσι: Η... καρμική σχέση με τη Χρυσή Μπάλα και τα ρεκόρ που ίσως δεν καταρριφθούν ποτέ

Λιονέλ Μέσι: Η... καρμική σχέση με τη Χρυσή Μπάλα και τα ρεκόρ που ίσως δεν καταρριφθούν ποτέ

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατέκτησε την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, αλλά έχει και μια σειρά άλλων επιδόσεων, που μοιάζει αδύνατο να ξεπεραστούν

messi-arthrou
Στα 36 του χρόνια ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να συλλέγει τίτλους και να δημιουργεί ρεκόρ. Αγωνιστικά και οικονομικά. Εντός και εκτός γηπέδου. 

Πριν από 10 μήνες περίπου οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τρίτο για την αλμπισελέστε, πρώτο για τον ίδιο), το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στις ΗΠΑ μετατρέποντας την Ίντερ Μαϊάμι και το MLS σ' ένα από τα πιο... ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά προϊόντα και το βράδυ της Δευτέρας κατέκτησε για 8η φορά τη χρυσή μπάλα...

Στο ερώτημα «άξιζε ή όχι να πάρει φέτος τη χρυσή μπάλα» η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι διαφωνούν με την επιλογή του, θεωρώντας για παράδειγμα πολύ πιο εντυπωσιακά τα επιτεύγματα του Έρλινγκ Χάαλαντ με τη Μάντστεσερ Σίτι. Ωστόσο ο Νορβηγός δεν πέτυχε απολύτως τίποτα με την εθνική του ομάδα, ενώ ο Μέσι μπορεί να απέτυχε παταγωδώς με την Παρί, αλλά με την Αργεντινή έφτασε στην κορυφή του κόσμου.

Όποια άποψη κι αν έχει κάποιος, η ουσία είναι ότι η 8η χρυσή μπάλα αποτελεί επίδοση ρεκόρ που φαντάζει απίθανο να ξεπεραστεί καθώς ο δεύτερος, Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει πέντε κατακτήσεις αλλά φέτος δεν ήταν καν υποψήφιος. Κυρίως όμως αυτοί που έρχονται (Χάαλαντ, Εμπαπέ, Μπέλιγχαμ) ακόμη δεν έχουν κατακτήσει ούτε μία.

Κλείσιμο
Με αφορμή τη νέα του διάκριση, ας θυμηθούμε τι άλλα ρεκόρ έχει πετύχει ο 36χρονος μέσος μέχρι στιγμής στην καριέρα του..

Περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη La Liga

Lionel Messi and All 50 Goals in La Liga of 2011-2012


Τη σεζόν 2011-2012 η Μπαρτσελόνα είχε για τελευταία χρονιά στον πάγκο της τον Πεπ Γκουαρδιόλα κι ο Λιονέλ Μέσι έκανε... όργια. Παρόλο που η Μπάρτσα έχασε τον τίτλο από την Ρεάλ, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Champions League από την Τσέλσι κι αρκέστηκε μόνο στο Κύπελλο, ο Μέσι σε 37 αγώνες της La Liga σημείωσε 50 γκολ!!!
Ο μοναδικός που πλησίασε αυτήν την επίδοση ήταν ο Ρονάλντο που είχε 48 γκολ (2014-2015) και ο... Μέσι (με 46 γκολ τη σεζόν 2012-2013).

Περισσότερα γκολ σε μια σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις

ALL GOALS Messi 2011/2012


Την ίδα σεζόν (2011-2012) ο Μέσι σκόραρε άλλα 23 τέρματα στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετείχε με τους Καταλανούς φτάνοντας τα 73... Ακόμη κι ο Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος πέρσι σκόραρε κατά ριπάς σταμάτησε στα 52!

Περισσότερα γκολ στο Champions League για έναν σύλλογο
Η τελευταία του εμφάνιση σε αγώνα του Champions League ήταν λογικά ο δεύτερος αγώνας για τη φάση των 16 την περσινή περίοδο όπου η Μπάγερν νίκησε κι απέκλεισε την Παρί. Πικρό το αντίο του, καθώς υπόλειπεται και 11 τερμάτων του Κριστιάνο Ρονάλντο για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση (140 ο Πορτογάλος, έναντι 129 του Αργεντινού). Ωστόσο ο τελευταίος με τα 120 που έχει πετύχει με τη φανέλα της Μπάρτσα είναι αυτός με τα περισσότερα γκολ με μία ομάδα. Δεύτερος είναι ο Κριστιάνο με 105 γκολ φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ (τα άλλα 35 εναι με Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους)...

Περισσότερα γκολ με την Εθνική Αργεντινής

Lionel Messi ● All 102 Goals with Argentina ● With Commentaries


Όταν ο Μέσι ξεκινούσε την καριέρα του ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα την ολοκλήρωνε με τον σπουδαίο άσο των Φιορεντίνα, Ρόμα να αποχαιρετά την ενεργό δράση ως πρώτος σκόρερ στην Εθνική Αργεντινής με 58 γκολ, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν ο Κουν Αγουέρο με 45... Ωστόσο από το 2005 όταν και φόρεσε τη φανέλα της αλμπισελέστε μέχρι σήμερα ο Μέσι έχει βρει δίχτυα 106 φορές και δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανείς που να δείχνει ικανός να τον απειλήσει.

Το μεγαλύτερο σερί γκολ στη La Liga

Lionel Messi || WORLD RECORD || 33 goals in 21 straight matches


Τη σεζόν 2012-2013 ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να σκοράρει σε 19 σερί αγώνες του Ισπανικού πρωταθλήματος... Κι ένας Θεός ξέρει που θα σταματούσε αν δεν τραυνατιζόταν, καθώς έχασε το επόμενο ματς και επιστρέφοντας σκόραρε στις δύο επόμενες αγωνιστικές (κανονικά το σερί είναι 21 αγωνιστικές).
Ποιο είναι η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση; Οι 10 σερί αγωνιστικές που έχουν σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρονάλντο Ναζάριο με τη φανέλα της Ρεάλ

Τα περισσότερ γκολ στην ιστορία της La Liga

ALL GOALS Leo Messi LaLiga Santander


Στο ισπανικό ποδόσφαιρο μέχρι τα πρώτα χρόνια του μιλένιουμ ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της La Liga ήταν ο θρυλικός Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο... Μετά εμφανίστηκε ο Κριστιά, αλλά κυρίως ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Βάσκος επιθετικός είχε πετύχει 252 γκολ με την Αθλέτικ, αλλά πλέον πέρασε στην 3η θέση καθώς τον προσπέρασε στη 2η ο Κριστιάνο με 311 γκολ, ενώ στην κορυφή είναι και πάλι ο Αργεντινός με 474 γκολ!!!

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματος του να αναφέρουμε ότι στην Premier League κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Άλαν Σίρερ με 260, στη Serie A είναι ο Σίλβιο Πιόλα (Λάτσιο, Γιουβέντους, Τορίνο) με 274, στην Bundesliga είναι ο Γκερντ Μίλερ με 365.

Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Η Πεν Νταλαούρα, η Μarka2 και τα άλλα trolls που έβγαλαν τον Στέφανο

Τα τρία σενάρια για το φρικτό τέλος της Σάνι Λουκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης