Μουντομπάσκετ, Λετονία - Λιθουανία 98-63: Τους... ισοπέδωσαν και πήραν την 5η θέση - Βίντεο

Μουντομπάσκετ, Λετονία - Λιθουανία 98-63: Τους... ισοπέδωσαν και πήραν την 5η θέση - Βίντεο

Με εκπληκτική εμφάνιση του Αρτούρς Κούρουκς του Προμηθέα η Λετονία άφησε στην 6η θέση την Λιθουανία - Σταμάτησε στις 17 ασίστ ο Ζάγκαρς

F5ljVx5a0AAND9v

Χωρίς νεύρο, διάθεση και χάνοντας τον Μπραζντέικις στο τρίτο δεκάλεπτο, η Λιθουανία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Λετονίας που ως η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης κατέκτησε την 5η θέση του MundoBasket 2023.

Σε φανταστικό βράδυ εκτελεστικά ο Αρτούρς Κούρουκς του Προμηθέα, που έφτασε τους 20 πόντους με 6/10 τρίποντα, τη βραδιά που ο Ζάγκαρς αντίστοιχα μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (17 το σύνολο), ξεπερνώντας το ρεκόρ των Κούκοτς και Κάρλικ Τζόουνς σε MundoBasket, που μετρούσαν 15.


Ο αγώνας: Λετονία - Λιθουανία
Από πολύ νωρίς η Λετονία έδειξε όρεξη να... καταπιεί τους Λιθουανούς, παίζοντας το γνωστό της μπάσκετ με την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα 4/4 τρίποντα από την περίμετρογια το 14-4 (3'). Με τον Άρτουρς Κούρουκς του Προμηθέα να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να μετρά 11 πόντους από το ημίχρονο, η ομάδα του Μπάνκι συντήρησε τις διαφορές που έχτισε. Ο Ζάγκαρς ανέλαβε δημιουργικές πρωτοβουλίες και το 26-20 (8') από τον Γιοκουμπάις, μετατράπηκε σε 34-22 μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Κλείσιμο
Andrejs Grazulis 🇱🇻 | TISSOT Buzzer Beater | Latvia vs Lithuania | FIBA Basketball World Cup 2023


Η επιστροφή του Βαλαντσιούνας, μάλιστα, δεν έκανε καθόλου καλό στους Λιθουανούς. Οι γκαρντ των Λετονών τον σημάδεψαν στην pick n'roll άμυνα, με τον Ζάγκαρς να μετρά 10 ασίστ σε 14 λεπτά και οι Τσαβάρς, Σμιτς βρήκαν σκορ με τη διαφορά να μένει στους 12 (42-30, 15') και το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 49-38.

Ο τραυματισμός του Μπραζντέικις στέρησε άλλη μία λύση στη Λιθουανία, που δεν έχει τον Μπέντζιους και το 14-1 επιμέρους σε 3,5 λεπτά για τους Λετονούς έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς (63-39). Όσο ο Ζάγκαρς πλησίαζε στο ρεκόρ των ασίστ σε ένα παιχνίδι, το σκορ ξέφυγε στο +32 (74-45, 27') με τους Λιθουανούς να μετρούν 1/13 τρίποντα.

Latvia 🇱🇻 vs Lithuania 🇱🇹 | Class. Games 5-6 | J9 Highlights | FIBA Basketball World Cup 2023


Ο Μακσβίτις αναγκάστηκε να διατηρήσει τον Βαλαντσιούνας στο παρκέ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που όλα είχαν κριθεί, μήπως και... σώσει τη 40άρα. Ο Ντίμσα μείωσε σε 89-57, με τέσσερα λεπτά για το τέλος και το μόνο που έπρεπε να μάθουμε ήταν το ρεκόρ του Ζάγκαρς. Το οποίο εν τέλει έγινε τρία λεπτά πριν το φινάλε, με τους Λιθουανούς να χάνουν και τις βολές και τον τελικό δείκτη να κάθεται στο 98-63.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 49-38, 77-47, 98-63

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

71χρονος σκότωσε με πιστόλι 35χρονο διαρρήκτη που τον χτύπησε με μεταλλική ράβδο

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης