Ξιφασκία: Ουκρανή Ολυμπιονίκης αρνήθηκε να δώσει το χέρι σε Ρωσίδα αθλήτρια και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο! - Δείτε βίντεο

Ξιφασκία: Ουκρανή Ολυμπιονίκης αρνήθηκε να δώσει το χέρι σε Ρωσίδα αθλήτρια και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο! - Δείτε βίντεο

Η Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Άννα Σμιρνόβα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους κανονισμούς να αποκλειστεί

harkan
Η προαναγγελθείσα πρώτη αναμέτρηση μίας Ουκρανής και μίας Ρωσίδας οπλομάχου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας που διεξάγεται στο Μιλάνο, δεν είχε καλή κατάληξη. Η Ολυμπιονίκης της σπάθης, Ολγκα Χάρλαν, πήρε την άδεια από τις αρχές της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει την Αννα Σμιρνόβα, τη νίκησε, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από τους αγώνες, επειδή δεν έδωσε το χέρι στην αντίπαλό της μετά το τέλος του αγώνα.

Η Όλγκα Χάρλαν είναι από τις πιο γνωστές αθλήτριες στην Ουκρανία και έχει κερδίσει 4 Ολυμπιακά μετάλλια!  Επίσης λατρεύει το χορό και έχει πάρει μέρος σε σχετικό διαγωνισμό στη χώρα της. 



Κλείσιμο
Για «σκανδαλώδη απόφαση» έκανε λόγο ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μάλιστα ανάρτησε στο twitter μία φωτογραφία της Σμιρνόβα στο πλευρό ενός νεαρού άνδρα με στρατιωτική στολή. «Οπως μπορείτε να δείτε, (σ.σ. η Σμιρνόβα) θαυμάζει ανοιχτά τον ρωσικό στρατό, που σκοτώνει Ουκρανούς και καταστρέφει τις πόλεις μας» έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος.



Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ουκρανός αθλητής του ξίφους μονομαχίας, Ιγκόρ Ρεϊζλιν, δεν ανέβηκε στην πίστα για να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Βαντίμ Ανόχιν. Στο διάστημα που μεσολάβησε, το ουκρανικό Υπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε διάταγμα, χαλαρώνοντας την απαγόρευση σε αθλητές της χώρας να αντιμετωπίζουν αντιπάλους που προέρχονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η νέα διάταξη περιλαμβάνει τη φράση «αθλητές που εκπροσωπούν τη Ρωσική Ομοσπονδία ή τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας» και ουσιαστικά επιτρέπει στους Ουκρανούς να δίνουν αγώνες με Ρώσους ή Λευκορώσους αντιπάλους, από τη στιγμή που οι τελευταίοι αγωνίζονται ως ουδέτεροι.

Το θέμα σχολίασε ο υπουργός αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτζέιτ λέγοντας: "Είμαι περήφανος για εσένα. Η κίνησή σου είναι παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αγάπης για την Ουκρανία. Η νίκη για τη χώρα και για εσένα έρχεται σύντομα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες - Εννέα βουλευτές τάσσονται υπέρ Κασιδιάρη και «αδειάζουν» τον Στίγκα

Ράφα Ναδάλ: Φωτογραφήθηκε με την οικογένειά του στον Ισθμό της Κορίνθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης