Προκριματικά Conference League, Αραράτ - Άρης 1-1: Δεν κέρδισε αλλά είναι στο χέρι του η πρόκριση

Προκριματικά Conference League, Αραράτ - Άρης 1-1: Δεν κέρδισε αλλά είναι στο χέρι του η πρόκριση

Η Αραράτ προηγήθηκε στο 11' με τον Έζα, ο Άρης ισοφάρισε στο 20' με τον Πάλμα - Στις 3 Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ρεβάνς

5938365
Τη νίκη στην Αρμενία που θα του έδινε άλλον... αέρα ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» ήθελε σήμερα (27/7) ο Αρης κόντρα στην Αραράτ. Ομως δεν την πήρε καθώς έμεινε στο 1-1, αποτέλεσμα που πάντως τον διατηρεί ως το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού για πρόκριση στον 3ο Προκριματικό Γύρο του Conference League.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 

Ωστόσο και προφανώς για να το πιστοποιήσει και επί χάρτου, στο γήπεδο δηλαδή, θα πρέπει την άλλη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη να δείξει αισθητά καλύτερο πρόσωπο, από εκείνο που παρουσίασε τώρα.

Κλείσιμο
O Απόστολος Τερζής ξεκίνησε με τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, τους Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ματαρίτα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρουπ, Ζουλ, Νταρίντα στον άξονα, τους Πάλμα, Μενέντεθ στα άκρα και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Αραράτ «αιφνιδίασε», ο Σερομπιάν ήταν πολύ δραστήριος
Σέντρα στο ματς και οι «κίτρινοι» δεν ξεκίνησαν όπως θα περίμενε ο προπονητής τους. Ναι μεν όποτε «έτρεχαν» με ή χωρίς την μπάλα έβαζαν αυτόματα δύσκολα στους αντιπάλους τους (π.χ. στο 9' άλλαξαν γρήγορα έξι πάσες και άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους, έστω και αν δεν έβγαλαν τελική), υπήρχαν όμως περιπτώσεις που πήγαιναν «δεύτεροι» στις «μονομαχίες».

Ετσι η Αραράτ που έπαιζε κυρίως από τα δεξιά με τον Σερομπιάν τον οποίο και «σημάδευαν» οι συμπαίκτες του ακόμη και με 30άρες μπαλιές, άρχισε να κινείται γύρω από τα καρέ τους και στο επιθετική της τρίτο. Ο Ματαρίτα πήγαινε μια χαρά στο ατομικό του μαρκάρισμα όταν ο αντίπαλός του πήγαινε στο 1 vs 1, ωστόσο ο νεαρός ήταν εν γένει δραστήριος και στο 12' έγινε η «ζημιά».

Μετά από ανάλογη φάση όπου οι γηπεδούχοι θέλησαν να «φτιάξουν» κάτι με τον 20χρονο ακραίο τους αλλά ο μπακ από την Κόστα Ρίκα τον ανέκοψε, ο Ομπιέρο έκλεψε ίσως και αντικανονικά από τον Πάλμα, στην άμυνα του Αρη υπήρχε ανισορροπία και ο Σερομπιάν που έγινε εκ νέου κάτοχος της μπάλας πάτησε στα καρέ του Κουέστα και την κατάλληλη στιγμή έπαιξε παράλληλα για τον Εζα που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Οι «κίτρινοι» ανέβασαν στροφές και για περίπου μισή ώρα πήραν τα «ηνία»
Αυτόματα υπήρξαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι αλλά συνάμα το 1-0 της Αραράτ φαίνεται πως «ταρακούνησε» τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Αρη πήραν από εκείνο το σημείο τον έλεγχο και ναι μεν ορισμένες στιγμές ήταν εμφανές πως ακόμη δεν είναι 100% έτοιμοι, το παραπάνω δεδομένο απαλείφονταν από το κομμάτι της ατομικής ποιότητας όπου υπερτερούσαν των αντιπάλων τους αισθητά. Ετσι για περίπου μισή ώρα ... θύμισαν στους αντιπάλους τους πιο είναι το «αφεντικό» του ζευγαριού.

Πρέσαραν ψηλά, έπαιζαν με τη μία και είχαν τη δεξιά τους πλευρά σε καλό mood. Στο 14' απώλεσαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Πάλμα έκλεψε και με κάθετη ανάπτυξη έβγαλε σε θέση βολής τον Γκρέι, που μπήκε στα καρέ και σούταρε αλλά ο Ερμακόφ απέκρουσε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα (20') έφτασαν στην ισοφάριση με τον μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα, που έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία ενέργεια του Εμπακατά που «έκοψε» την μπάλα στον Νταρίντα και εκείνος τον βρήκε πανέξυπνα στο δεύτερο δοκάρι. Στο 31' ήταν η σειρά του Γκρέι να απειλήσει ξανά και ναι μεν στον Αρη έλειπε ορισμένες φορές η τελική πάσα για να γίνει ουσιαστικός, παρουσιάζονταν καλύτερος μέσα στο γήπεδο.

Μπλακ άουτ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, Κουέστα και δοκάρι «γλίτωσαν» τον Αρη από τα... χειρότερα
Ετσι μπήκαμε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου στις καθυστερήσεις του παρατηρήθηκε στον Αρη ένα μπλακ άουτ που δεν «κόστισε» ελέω Κουέστα αλλά και τύχης. Για περίπου 60 με 70 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» τρεις φορές με το γκολ. Αρχικά με τον Γένε που έκανε το εξ' επαφής πλασέ ύστερα από παράλληλη του Αλεμάο σε κάθετη του Σερομπιάν το οποίο έβγαλε ο Ισπανός πορτιέρε, αμέσως μετά με τον Καστανέιρα που είδε το σουτ του να αποκρούεται από δεξί κάθετο δοκάρι και ύστερα με εκείνο του Γένε που πέρασε άουτ.


Λίγο πριν (38') ο Σερομπιάν είχε βρει κενό χώρο και με «σκαστό» σουτ έστειλε την μπάλα κοντά στην «κίτρινη» εστία, σε δύο «στιγμές» που φαίνονταν ο παράγοντας ανετοιμότητας των φιλοξενουμένων.

Σετ παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου μισού, οι «κίτρινοι» δεν έβγαζαν «ζωντάνια»
Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Κάρλσον πέρασε στη θέση του Μενέντεζ, σε μία απόπειρα του Τερζή να δώσει «φρεσκάδα» στα άκρα του, πόσο δε με το σκεπτικό πως ο Αργεντινός δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν «φάνηκε», παρότι ο Εμπακατά που έπαιζε πίσω του ήταν αρκετά δραστήριος και παράλληλα και ο Νταρίντα πήγαινε στα δεξιά και δημιουργούνταν «ρήγματα».

Ομως το πρώτο τέταρτο ήταν υπερβολικά... σετ, σε σημείο όπου οι γηπεδούχοι άρχισαν να «πιστεύουν» πως μπορούν να πάρουν πράγματα από το ματς. Οι της Αραράτ κυκλοφορούσαν την μπάλα και μάλιστα στο 54' απείλησαν με τον Γένε που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, που από την πλευρά τους δεν έβγαζαν «φρεσκάδα» και «ζωντάνια» μέσα στο γήπεδο.

Πήρε την κατοχή, απείλησε δις με τον Μορόν αλλά... ως εκεί
Στο 60' έφτασε για τον Αρη η στιγμή του Μορόν καθώς ο Ισπανός φορ πέρασε στην κορυφή της «κίτρινης» επίθεσης και μάλιστα αμέσως μετά «έφτασε» κοντά στο γκολ όταν θέλησε να πρεσάρει ψηλά και προβολή έβαλε την κόντρα στον γκολκίπερ Ερμάκοφ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο ο Αρης παρέμεινε «άνευρος» και η αναμέτρηση χωρίς ρυθμό, κάτι που προφανώς και ήταν υπέρ των γηπεδούχων.

Το «σετ παιχνίδι» που είχαμε οδηγηθεί δεν συνέφερε τους Θεσσαλονικείς που στο 67' και με την είσοδο των Πάβισιτς, Τζούρασεκ «φρέσκαραν» τα 2/3 του άξονά τους, με ξεκάθαρο στόχο να γίνουν πιο aggressive και να «ζωντανέψουν» στο ματς. Πήραν την κατοχή, στο 83' ο Μορόν και πάλι ήταν αυτός που έβαλε «δύσκολα» στην αντίπαλη άμυνα όταν σε μία «βολίδα» του είδε την μπάλα πέρασε εκατοστά άουτ, αλλά το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε.


MVP: Ο Νταρίντα. Ο πιο δραστήριος παίκτης του Αρη και εκείνος με την περισσότερη «ζωντάνια» μέσα στο ματς. Εβγαλε μάλιστα και την ασίστ για το 1-1 του Πάλμα.

Στο ύψος του: Ο Σερομπιάν στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλούς «πονοκεφάλους» στον Αρη, όπου μεταξύ άλλων έδωσε την ασίστ για το 1-0 της ομάδας του. Ο Κουέστα έκανε τεράστια επέμβαση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Μορόν προσπάθησε στην περίπου μισή ώρα που έπαιξε να «ζωντανέψει» επιθετικά τον Αρη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μενέντεζ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν «φάνηκε» στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε.

Το «στραγάλι»: Στο ξεκίνημα του 1-0 της Αραράτ ίσως και να υπήρξε φάουλ του Ομπιέρο στον Λουίς Πάλμα, αλλά ο ρέφερι Σαρίγιεφ δεν υπέδειξε κάτι ενώ στο ζευγάρι δεν υπάρχει VAR.

Η «γκάφα»: Δευτερόλεπτο πριν το φινάλε και των καθυστερήσεων (90'+5') η άμυνα του Αρη δεν «καθάρισε» μία φαινομενικά «εύκολη» φάση και έδωσε φάουλ σε καλή θέση για την Αραράτ. Οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, αλλά οι «κίτρινοι» παραλίγο να «πληρώσουν» μία αδράνειά τους από το πουθενά .


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΑΡΑΤ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Καστανέιρα (65’ Αμπαρτσουμιάν), Τέρα (55’ Μουραντιάν), Ομπιέρο, Γιένε, Σερομπιάν (74’ Γκμπομαντού), Έζα (73’ Αβανεσιάν).

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Ματαρίτα, Ζουλ (67’ Τζούρασεκ), Νταρίντα, Ρουπ (67’ Πάβισιτς), Μενέντες (46’ Κάρλσον), Πάλμα (85’ Φεράρι), Γκρέι (59’ Μορόν).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες - Εννέα βουλευτές τάσσονται υπέρ Κασιδιάρη και «αδειάζουν» τον Στίγκα

Ράφα Ναδάλ: Φωτογραφήθηκε με την οικογένειά του στον Ισθμό της Κορίνθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης