Champions League: Ζευγάρι αποδείξεων στη Μαδρίτη, ιταλικός εμφύλιος στο Μιλάνο

Champions League: Ζευγάρι αποδείξεων στη Μαδρίτη, ιταλικός εμφύλιος στο Μιλάνο

Οι μάχες των «8» του Champions League συνεχίζονται και σειρά στο μενού έχουν οι αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι και Μίλαν - Νάπολι (22:00, Cosmote Sports)

real_madrid_-_chelsea
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν επιβλητική απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τα ημιτελικά του Champions League. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Ίντερ, η οποία έφυγε με το 2-0 από την έδρα της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η δράση όμως συνεχίζεται απόψε (12/4, 22:00) και δείχνει έτοιμη να κορυφωθεί με τα πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι και Μίλαν - Νάπολι που με τη σειρά τους παίρνουν θέση στην αρένα των προημιτελικών.

Ρεάλ εναντίον Τσέλσι στην απόλυτη ρεβάνς

Περίπου ένα χρόνο μετά την τελευταία τους συνάντηση η μοίρα τις έφερε ξανά απέναντι. Και μάλιστα στην ίδια ακριβώς φάση. Εκείνη των προημιτελικών του Champions League, με την Τσέλσι να αποζητά εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό που στον αντίποδα θα φέγγει ως... φάρος φωτεινός για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες βέβαια πολλά έχουν αλλάξει.

Κυρίως η δυναμική της Τσέλσι που τη φετινή περίοδο ταλαιπωρείται από προβλήματα αστάθειας και ανισορροπίας, με αποτέλεσμα να έχει... κατρακυλήσει στην 11η θέση της Premier League. Ο Φρανκ Λάμπαρντ πλέον έχει επιστρέψει για να διασώσει ό,τι μπορεί από μια καταστροφική χρονιά και μόλις λίγες μέρες μετά την πρόσληψή του οφείλει να βρει τρόπο να πετάξει εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μια πρωταθλήτρια βέβαια που περνάει τη δική της (μίνι) κρίση. Με το τρόπαιο της La Liga άλλωστε να βαδίζει πλέον προς Βαρκελώνη μεριά, το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αν και παρά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν έχει αποδείξει πως μπορεί να λυγίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ιστορικά σκορ όπως το εκκωφαντικό 5-2 κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» αλλά και η τεσσάρα απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, με τον Κάρλο Αντσελότι να ελπίζει σε ακόμα μια μαγική νύχτα, αλλά αυτή τη φορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Και οι ελπίδες του ενισχύονται από τη στιγμή που η ομάδα του αναμένεται να παραταχθεί σχεδόν πάνοπλη στην αναμέτρηση, με μοναδική απουσία εκείνη του Φερλάν Μεντί.

Σε παρόμοια μοίρα και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος ξεκούρασε τον Ενγκολό Καντέ για να τον έχει έτοιμο για την τιτανομαχία της Μαδρίτης, αν και υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες ως προς την ετοιμότητα των Τιάγκο Σίλβα και Θέσαρ Αθπιλικουέτα που προέρχονται από τραυματισμούς.

Τα στατιστικά του Ρεάλ - Τσέλσι:
-Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι βρίσκονται αντιμέτωπες στα νοκ άουτ του Champions League για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η Τσέλσι κέρδισε στον ημιτελικό το 2020-21 πριν κατακτήσει την κούπα, ενώ κάτι παρόμοιο κατάφερε πέρσι και η Ρεάλ όταν απέκλεισε τους Μπλε στα προημιτελικά προτού στεφθεί πρωταθλήτρια
-Η Τσέλσι έχει χάσει μόνο ένα από τα επτά παιχνίδια της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις - το χαμηλότερο ποσοστό ήττων κόντρα στη Βασίλισσα (14%) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που την έχει αντιμετωπίσει 5+ φορές στην Ευρώπη
-Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκριθεί σε εννέα νοκ άουτ αγώνες κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους στο Champions League, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων απέναντι σε Τσέλσι (2021-2022), Μάντσεστερ Σίτι (2021-2022) και Λίβερπουλ (2022-2023)
Κλείσιμο
-Η Τσέλσι έχει χάσει μόνο έναν από τους τελευταίους εννέα αγώνες της στο Champions League εκτός έδρας από ισπανική ομάδα (τρείς νίκες, πέντε ισοπαλίες )
-Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει σε κάθε ένα από τα τελευταία 30 εντός έδρας νοκ-άουτ παιχνίδια της στο UEFA Champions League, μετά την ήττα με 0-2 από την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό 2010-11. Η ισπανική ομάδα προκρίθηκε σε επτά διαδοχικούς αγώνες νοκ άουτ στους οποίους έπαιξε τον πρώτο αγώνα εντός έδρας μεταξύ των σεζόν 2012-13 και 2017-18, αλλά έκτοτε έχει αποκλειστεί σε δύο από τους τρεις τέτοιους αγώνες.
-Η Τσέλσι είναι αυτή τη στιγμή αήττητη σε έξι αγώνες του Champions League εναντίον κατόχων του τροπαίου, με τελευταία ήττα εκείνη απέναντι στην Πόρτο πίσω στη σεζόν 2004-2005
-Οι ομάδες του Κάρλο Αντσελότι έχουν χάσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες τους στην προημιτελική φάση του Champions League, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων εντός έδρας αναμετρήσεων, με πιο πρόσφατο το ματς της Ρεάλ εναντίον της Τσέλσι την περασμένη σεζόν
-Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει πετύχει 27 γκολ στο Champions League και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Άγγλο σκόρερ της διοργάνωσης μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ που σταμάτησε στα 30
-Πέρα από τα έξι γκολ και τις τρεις ασίστ που έχει σημειώσει σε οκτώ συμμετοχές στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν, ο Βινίσιους μετράει τις περισσότερες ντρίμπλες (32) τα περισσότερα progressive carries (102) από οποιονδήποτε άλλο εξτρέμ ή επιθετικό στο Champions League φέτος
-Κάθε ένα από τα τελευταία 10 γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο Champions League για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημειωθεί εναντίον αγγλικών συλλόγων (4 με Τσέλσι, 3 με Μάντσεστερ Σίτι, 3 με Λίβερπουλ)

Μίλαν και Νάπολι στον αμφίρροπο ιταλικό εμφύλιο

Ένας ιταλικός εμφύλιος με φόντο τα ημιτελικά του Champions League! Μίλαν και Νάπολι μπορεί να γνωρίζονται καλά, όμως στα αστέρια τίποτα δεν είναι ίδιο, τα πάντα φαντάζουν πιθανά. Οι Ροσονέρι έδωσαν εκκωφαντικές απαντήσεις σε όσους έσπευσαν να τους ξεγράψουν από το ζευγάρι με εκείνη τη φοβερή τεσσάρα μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στις αρχές του Απρίλη.

Ο Λεάο και ο Ντίαθ έκαναν ό,τι ήθελαν τη ναπολιτάνακη άμυνα και απέδειξαν πως αν οι Μιλανέζοι βρεθούν στη σωστή κατάσταση μπορούν να πληγώσουν ανεπανόρθωτα ακόμα και αυτή την έκδοση των Παρτενοπέι. Το μανίκι τους θα φέρει πάνω του το βάρος των επτά Champions League και οι ίδιοι θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την ιστορική τους φανέλα σαν... πυξίδα απέναντι σε μια αντίπαλο δίχως τη δική τους ευρωπαϊκή αίγλη.

Στον ιταλικό νότο ωστόσο, κανείς δεν νοιάζεται για το λαμπερό παρελθόν, αφού το παρόν ξεδιπλώνεται με τρόπο πιο σπουδαίο. Η Νάπολι του Σπαλέτι εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρό της και καλπάζει προς ένα αναπόφευκτο Scudetto, τόσο άνετη που μπορεί να ονειρευτεί ακόμα και το θαύμα της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Ο Οσιμέν θα είναι μια πολύ σημαντική απουσία στην κορυφή της επίθεσής της, ωστόσο ο... Κβαραντόνα καλείται να «σηκώσει» το ψευδώνυμό του και να κάνει τη διαφορά.

Η Μίλαν κυνηγάει πλέον μόνο το Champions League και στη διοργάνωση που τίποτα δεν είναι απίθανο κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Οι Παρτενοπέι είναι το φαβορί, μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έτοιμη για το βήμα παραπάνω. Τα πάντα όμως θα κριθούν στην αρένα του χορταριού.

Το Μίλαν - Νάπολι μέσα από τη γλώσσα των αριθμών
-Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ Μίλαν και Νάπολι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Μίλαν έχει χάσει μόνο ένα από τα εννέα εξ ολοκλήρου ιταλικά ματς της στην Ευρώπη (4 νίκες, 4 ισοπαλίες), ενώ η Νάπολι έχει μία νίκη και μία ήττα από άλλους ιταλικούς συλλόγους εκτός του εγχώριου ποδοσφαίρου.
-Η Μίλαν έχει κερδίσει μόνο ένα από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις (3 ισοπαλίες, 5 ήττες), με αυτή τη νίκη να έρχεται στον προημιτελικό του Coppa Italia το 2018-19. Η Νάπολι έχει κερδίσει κάθε ένα από τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Μίλαν (όλα στη Serie A), συμπεριλαμβανομένης της νίκης 2-1 νωρίτερα αυτή τη σεζόν.
-Η Νάπολι έχει κερδίσει κάθε από τους τρεις τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της κόντρα στη Μίλαν, το μεγαλύτερό της σερί απέναντι της. Παρ'όλα αυτά, δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της με τη Μίλαν σε διοργανώσεις κυπέλλου (2 ισοπαλίες, 3 ήττες).
-Η Μίλαν έφτασε στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League για πρώτη φορά από το 2011-12, όταν αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πέρασαν για τελευταία φορά πέρα ​​από τους προημιτελικούς το 2006-07, όταν κατέκτησαν τελευταία φορά τη διοργάνωση.
-Η Νάπολι έφτασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου/Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στην τελευταία της ευρωπαϊκή προημιτελική εμφάνιση στο UEFA Europa League 2018-19.
-Η Μίλαν δεν δέχθηκε γκολ σε κάθε έναν από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της στο UEFA Champions League. Τελευταία φορά σημείωσε πέντε ή περισσότερα συνεχόμενα clean sheets στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σεζόν 2004-05, όταν ηττήθηκε στον τελικό από τη Λίβερπουλ.
-Η Νάπολι έχει τα περισσότερα γκολ στο UEFA Champions League φέτος (25), ενώ μόνο η Μπάγερν (8) έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν (7). Ο μέσος όρος των 3,1 γκολ ανά παιχνίδι είναι αυτή τη στιγμή ο πέμπτος καλύτερος σε μία σεζόν, μετά την Μπάγερν το 2019-20 (3,9), την Παρί Σεν Ζερμέν το 2017-18 (3,4), τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013-14 (3,2) και τη Λίβερπουλ το 2017. -18 (3.2).
-Η Μίλαν κέρδισε μόλις τρεις από τους πιο πρόσφατους 16 αγώνες νοκ άουτ της στο Champions League της UEFA (τέσσερις ισοπαλίες, εννιά ήττες), αποτυγχάνοντας να σκοράρει σε 10 από αυτούς τους 16 αγώνες (63%). Η Μίλαν έχασε 6 από τους 37 νοκ άουτ αγώνες της στη διοργάνωση μεταξύ 1992-93 και 2006-07, ενώ έχει χάσει 9 από τους 16 από το 2007-08.
-Η Νάπολι έχει τέσσερις πρώτους σκόρερ στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν: Οσιμέν, Ζιελίνσκι, Ρασπαντόρι, Σιμεόνε (4). Η τελευταία ιταλική ομάδα με πολλούς διαφορετικούς παίκτες που σημείωσαν 4+ γκολ σε μία μόνο έκδοση ήταν η φιναλίστ της Γιουβέντους το 2002-03 (Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ, Ντι Βάιο και Τρεζέγκε).
-Ο Ολιβιέ Ζιρού σημείωσε τέσσερα γκολ στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν για την Μίλαν – ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε 5+ γκολ σε μία μόνο διοργάνωση για τον σύλλογο ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2011-12 (5).

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλακίστηκαν άπαντες πλην Καϊλή: Το στοιχείο – κλειδί για την Eλληνίδα ευρωβουλευτή

Πέμπτη αποβολή από το Survivor All Star - Η Αφροδίτη Σκαφίδα «έκλεψε φαγητό» και θα κάνει Πάσχα σπίτι της

Το μυστήριο με τη διαρροή εγγράφων από το Πεντάγωνο και οι «παρενέργειες» για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης