Πελέ: Ο Τσιτσιπάς τον αποχαιρέτησε μνημονεύοντας λάθος παιχνίδι του παππού του με τον Βραζιλιάνο

Πελέ: Ο Τσιτσιπάς τον αποχαιρέτησε μνημονεύοντας λάθος παιχνίδι του παππού του με τον Βραζιλιάνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ότι ο παππούς του είχε παίξει με τον Πελέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 μόνο που ο Βραζιλιάνος δεν συμμετείχε - Εν συνεχεία άλλαξε το κείμενο στο post του

26628761
Ο παππούς του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν διάσημος Σοβιετικός ποδοσφαιριστής και συμπαίκτης του Λεβ Γιασίν στην Εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

Ο Σεργκέι Σαλνίκοφ ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κέρδισε το 1956 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης ενώ δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας.

Μάλιστα στο παιχνίδι της ΕΣΣΔ με την Βραζιλία έκανε ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο 17χρόνος Πελέ. Με αφορμή τον θάνατο του Πελέ ο Έλληνας τενίστας θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα δημόσιο μήνυμα αλλά έκανε λάθος!

τσθτσιοας_πελε
Το αρχικό κείμενο του Τσιτσιπά με αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κλείσιμο


Συγκεκριμένα στο πρώτο post του έγραψε ότι παππούς του είχε συναντήσει τον Πελέ το 1956 στη Μελβούρνη. Ο Πελέ δεν συμμετείχε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Βραζιλία δεν ήταν το 1956 στο Ολυμπιακό τουρνουά.



Μετά από λίγη ώρα και αφού τα σχόλια για το λάθος έπεφταν... βροχή κάτω από το post ο Έλληνας τενίστας διόρθωσε το κείμενο και έγραψε ότι ο παππούς του επαιξε με τον Πελέ το 1958 στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Αναλυτικά όλα όσα έγραψε ο Τσιτσιπάς

"Αν και γεννήθηκα το 1998 και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω τον Πελέ να παίζει ποδόσφαιρο ζωντανά, πάντα ήμουν μεγάλος θαυμαστής του. Το ταλέντο και η δεξιοτεχνία του στο γήπεδο ήταν πραγματικά θρυλικά, ενώ το συγκλονιστικό του παιχνίδι τον έκανε σύμβολο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάντα με γοήτευε η ιστορία του και ο αντίκτυπος που είχε στο άθλημα του ποδοσφαίρου και ένα από τα λίγα όνειρα που πάντα είχα, ήταν να τον συναντήσω από κοντά και να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για το παιχνίδι.

Ο παππούς μου, ο οποίος είχε την τύχη να παίξει κόντρα στον Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία, μιλούσε πάντα με πολύ καλά λόγια για εκείνον. Μου είπε πως ο Πελέ ήταν ένας πραγματικός πρεσβευτής για το άθλημα και ότι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων του, του ταλέντου και της συμπεριφοράς του, τον έκανε ασύγκριτο σε σχέση με όλους τους παίκτες της εποχής του. Μου είπε επίσης πως ήταν τιμή του που μπόρεσε να αγωνιστεί ενάντια σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή, που παντα έπαιζε με επίπεδο και αξιοπρέπεια.

Για μένα, ο Πελέ αντιπροσωπεύει οτιδήποτε είναι σπουδαίο στον αθλητισμό. Η αγάπη του για το παιχνίδι και η όμορφη ψυχή δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι το ταλέντο του. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει αθλητές και φαν και για τις επόμενες γενιές, ενώ ο αντίκτυπός του στο ποδόσφαιρο δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ο κόσμος αγαπάει τον Πελέ!"


Ειδήσεις σήμερα:

Τα «στιχάκια» και τα «ρεφρέν» «έκαψαν» τον Αδαμαντίδη για το κύκλωμα κοκαΐνης

Γαλλικές φρεγάτες made in Greece προαναγγέλλει ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας

Το πρώτο κοινό στιγμιότυπο Μάστορα και Καληφώνη - Μαζί στο κρεβάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης