Αέρα galacticos στον Ολυμπιακό φέρνει το νέο δεκάρι Χάμες Ροντρίγκες

Αέρα galacticos στον Ολυμπιακό φέρνει το νέο δεκάρι Χάμες Ροντρίγκες

Το καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα ζούσε στην… παραζάλη του Euro - Την ίδια εποχή στο Μεντεγίν της Κολομβίας ένας πιτσιρικάς έλιωνε καθημερινά στις διπλές προπονήσεις, δουλεύοντας πιο σκληρά από πολλούς επαγγελματίες

james_in__8_
Στα γήπεδα της Ενβιγάδο, της ομάδας που κατάφερε να τον κλέψει από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας, σπάνια είχαν ακούσει τη φωνή του, καθώς ο τραυλισμός που τον ταλαιπωρούσε από παιδί τον είχε κάνει εξαιρετικά λιγομίλητο.

Ηταν όμως κάτι παραπάνω από φανερό ότι όχι απλώς μιλούσε στην μπάλα, αλλά την έκανε να υπακούει σε κάθε επιθυμία του, δημιουργώντας έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας που του επέτρεψε να χτίσει μια καριέρα την οποία θα ζήλευαν πολλοί. Γιατί πολλοί απλά δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παίξει σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Πόρτο, έχουν κατακτήσει 2 Champions League, τον τίτλο του πρώτου σκορερ σε ένα Μουντιάλ (2014), το βράβειο «Φέρεντς Πούσκας» (διάκριση που δίνεται για το καλύτερο γκολ της χρονιάς) και αμέτρητους εγχώριους τίτλους…

Ο,τι δηλαδή έχει πετύχει ο Χάμες Ροντρίγκες, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο οποίος θα συνυπάρξει στους Ερυθρόλευκους με τον κολλητό του στη Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο, φέρνοντας αέρα galacticos στον Πειραιά.
5680427

Με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πραγματοποιήσει τη χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων ετών σε Ελλάδα και Ευρώπη (2 νίκες σε 12 ματς), αλλά και το πιο εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ, o «El Diez» («το 10») θα μπορέσει (μαζί με τον Μαρσέλο, τους υπόλοιπους νεοφερμένους και τους παλιούς) να αλλάξουν άμεσα την εικόνα της ομάδας. Κι ο ίδιος να βρει παράλληλα τον καλό του εαυτό, καθώς στα 31 του χρόνια το σίγουρο είναι ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Συνήθως οι ιστορίες που αφορούν ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική κρύβουν μέσα τους πολύ μελόδραμα: φαβέλες, φτώχεια, οικογενειακά δράματα, αγώνας για την επιβίωση με το ποδόσφαιρο να αποτελεί το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην περίπτωση του νέου άσου του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια σχεδόν τίποτα, καθώς ο Χάμες είχε τις ανέσεις μιας μεσοαστικής οικογένειας παρόλο που ο πατέρας του Γουίλσον Χάμες Ροντρίγκες Μπεντόγια χώρισε με τη μητέρα του Μαρία Ντε Πιλάρ Ρούμπιο.

Κλείσιμο
Ο Γουίλσον στα νιάτα του ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Κολομβίας φτάνοντας να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 (με προπονητή τον σπουδαίο Ρενέ Χιγκίτα), αλλά ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες πληρώνοντας ακριβά τον εθισμό τους στις καταχρήσεις και δη το αλκοόλ.

james_in__2_

Ευτυχώς για τον Χάμες η μητέρα του, μαζί με τον πατριό του Χουάν Κάρλος Ρεστρέπο, δεν άφησαν τα γονίδια του βιολογικού του πατέρα να πάνε χαμένα και διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον έβαλαν τις βάσεις για να μεγαλουργήσει… Και αν ο Γουίλσον του έδωσε τα γονίδια, η Πιλάρ του έμαθε τι θα πει πειθαρχία και προσήλωση στον στόχο.

Ο Ρεστρέπο, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κι αυτός, τον έγραψε στην ποδοσφαιρική ακαδημία της Τολίμα, αλλά ταυτόχρονα προσέλαβαν και εξειδικευμένους προπονητές-γυμναστές προκειμένου να βελτιώσει τις αδυναμίες του και τον όγκο του για να τα βγάζει πέρα με τους μεγαλύτερους αντιπάλους. Κι ο συνδυασμός ταλέντου και σκληρής δουλειάς είναι η πιο σίγουρη συνταγή για την επιτυχία.

Η Ακαδέμια Τολιμένσε άρχισε να δημιουργεί θόρυβο αρχικά σε τοπικό επίπεδο, με το όνομα του Χάμες να ξεπερνά σιγά-σιγά τα στενά όρια της Ιμπάγουε (η πόλη όπου είχε μετακομίσει μετά τον χωρισμό των γονιών του) και στα 11 του χρόνια να κάνει το πρώτο μεγάλο ξεπέταγμα.

Στο τουρνουά Pony Futbol, το κορυφαίο αναπτυξιακό τουρνουά στην Κολομβία, ο ντροπαλός και λιγομίλητος Χάμες χάρισε την πρώτη του δημόσια δήλωση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει… Σε 9 ματς πέτυχε 13 γκολ, τα 2 εκ των οποίων με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και το όνομα του ήταν στην κορυφή της λίστας των σκάουτερ των καλύτερων ομάδων της χώρας.

«Ο Χάμες δεν ήθελε ποτέ να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά ήταν ποδοσφαιριστής από την ημέρα που γεννήθηκε», είχε πει πολλά χρόνια αργότερα η Πιλάρ, η οποία σύντομα κλήθηκε να πάρει την πρώτη σημαντική απόφαση για την καριέρα του.
17240470

Η άσημη Ενβιγάδο, οι δυσκολίες της πρώτης μετανάστευσης και η εκτόξευση

Κι η επιλογή της για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του προκάλεσε έκπληξη, καθώς σε ηλικία 14 ετών αποφάσισε να δώσει τη συγκατάθεση της για τη μεταγραφή του στην Εβινγάδο, μια μικρή ομάδα στα περίχωρα του Μεντεγίν. Αυτό που μέτρησε ήταν η εξαιρετική παράδοση που είχαν οι ακαδημίες της ομάδας, προσπερνώντας την κακή φήμη που συνόδευε το αφεντικό του συλλόγου Ουπεγκόι Λόπες (ως φίλου του Εσκομπάρ ο οποίος φυλακίστηκε για τρία χρόνια με τις κατηγορίες να αποσύρονται, αλλά το 2008 δολοφονήθηκε στη βίλα του).

Ο Χάμες εκεί ξεδίπλωσε πλήρως το ταλέντο του κάνοντας ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 15 ετών, και σύντομα αυτός και η οικογένειά του βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σταυροδρόμι.

Η Ενβιγάδο δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι περισσότερο και στα 17 του παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς. Τα δημοσιεύματα της εποχής τον ήθελαν να πηγαίνει στο Μπουένος Αϊρες για λογαριασμό της Μπόκα Τζούνιορς. Την πόλη τη βρήκαν, όχι όμως την ομάδα, καθώς και η δεύτερη επιλογή του ήταν έκπληξη. Το οικογενειακό συμβούλιο έκρινε ότι είναι καλύτερο να πάει στην ταπεινή Μπάνφιλντ, όπου θα βρει χώρο και χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Κι αυτό ακριβώς έγινε μόνο που χρειάστηκε να δείξει τεράστια υπομονή και επιμονή.

Από την πρώτη κατηγορία της Κολομβίας (όπου είχε οδηγήσει την Ενβιγάδο) αναγκάστηκε να παίζει στη 2η ομάδα της Μπάνφιλντ, ενώ ο προπονητής της πρώτης ομάδας Χόρχε Μπουρουσάγα (παλαίμαχος διεθνής άσος) τον αποκαλούσε περιπαικτικά ο «μικρός Κολομβιανός» και οι συμπαίκτες του Τζέιμς ή Τζέσε, αλλά ποτέ Χάμες.

james_in__1_


Εκεί όμως μέτρησαν όλα όσα είχε περάσει από μικρός και όσα του δίδαξε η μητέρα του. Η πειθαρχία και η προσήλωση του στον στόχο τον έκαναν να ξεπερνά τις καθημερινές δυσκολίες, τις προσβολές, αλλά και το κρύο.

Η μοναδική στιγμή που λύγισε; Το καλοκαίρι του 2009 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα όπου πλέον προπονητής ήταν ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Χούλιο Σέζαρ Φαλκιόνι, ωστόσο όλοι οι νεοφερμένοι έπρεπε να περάσουν από την σχετική τελετή μύησης. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Μπάνφιλντ επέλεξε να κουρέψει τους… νεοσύλλεκτους, αλλά αποδείχθηκε τραγικός ως κομμωτής μετατρέποντας τα κεφάλια των συμπαικτών του σε... βομβαρδισμένα τοπία.

Κι ο 17χρονος Χάμες, με την αυτοπεποίθησή του πιο χαμηλά από ποτέ και το κεφάλι κουρελιασμένο, ήθελε να επιστρέψει στο Μεντεγίν. «Μη σκύβεις το κεφάλι. Δούλεψε το ίδιο σκληρά και μην ξεχνάς ότι είσαι ευλογημένος από τον Θεό», του απαντούσε η μητέρα του στις ολιγόλεπτες κλήσεις που είχαν καθημερινά.

Ο προπονητής του, αντιλαμβανόμενος πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στη ζωή του η Πιλάρ, της ζήτησε να έρθει στο Μπουένος Αϊρες και να μείνει μαζί του.

Ο αργός, χωρίς τσαγανό και φοβιτσιάρης Χάμες, αφού έγινε ο νεότερος ξένος που έπαιξε στο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και ο νεότερος ξένος που σκόραρε και στις 13 Δεκεμβρίου 2009 πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τον μοναδικό τίτλο της Μπάνφιλντ. Ο «μικρός Κολομβιανός» είχε 8 γκολ στην ιστορική πορεία της Μπάνφιλντ, με τον ίδιο να αποθεώνει τον προπονητή του και τον Φαλκιόνι να ξέρει ότι σύντομα θα έπρεπε να τον αποχαιρετήσει…

Τον Ιούλιο του 2010 η αποστολή της ομάδας είχε ήδη επιβιβαστεί στο λεωφορείο για να αναχωρήσει για τη Μαρ ντελ Πλάτα, όταν ο τιμ μάνατζερ ζήτησε από τον Φαλκιόνι να κατέβει. Ο έμπειρος προπονητής άκουγε αμίλητος και άναψε ένα τσιγάρο την ίδια ώρα που ο άνθρωπος της Μπάνφιλντ ανέβηκε στο λεωφορείο και είπε: «Χάμες, μάζεψε τα πράγματα σου και κατέβα. Πλέον είσαι παίκτης της Πόρτο».

james_in__11_


Οση ώρα χρειάστηκε να βρεθεί από τη γαλαρία στην πόρτα της εξόδου, οι συμπαίκτες του δεν σταμάτησαν να πειράζουν τα φρεσκοκουρεμένα μαλλιά του και να του δίνουν συγχαρητήρια.

Το παιδί που είχε γεννηθεί στην «Πόλη με τα Δαιμόνια» (Κούκουτα, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα) ήταν πλέον μέλος των Δράκων της Πορτογαλίας. Στα 19 του είχε πραγματοποιήσει ένα ακόμη μεγάλο του όνειρο: να παίξει ποδόσφαιρο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Το ακατέργαστο διαμάντι που άρχισε να λάμπει

Στο Ντραγκάο ο ταλαντούχος Χάμες μετατράπηκε σε ένα ποδοσφαιρικό αστέρι, το οποίο σε τρία χρόνια πανηγύρισε 8 τίτλους μετατρέποντας την επένδυση των 5 εκατ. ευρώ σε μια από τις κορυφαίες επιλογές των σκάουτερ της πορτογαλικής ομάδας.

Η Πόρτο εισέπραξε 45 εκατ. ευρώ. Από τη Μονακό για να τον κάνει δικό της με τον Ροντρίγκες να συνεχίζει τα μαγικά του στο πριγκιπάτο (12 γκολ και 13 ασίστ) και να ολοκληρώνει μια μαγική σεζόν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

james_in__10_

Εκεί όπου στην πρεμιέρα πλήγωσε την Ελλάδα (σκόραρε στη νίκη με 3-0) και προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό με το γκολ του κόντρα στην Ουρουγουάη για τους 16, οδηγώντας τη χώρα του για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ (για να ηττηθεί τελικά με 2-1 από τη Βραζιλία).
Ο βράχος του Μονακό ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει πλέον την εκτυφλωτική λάμψη του και στις 22 Ιουλίου 2014 η Ρεάλ ανακοίνωσε την απόκτηση του αντί 80 εκατ. ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα 30.000 κόσμος και ανάμεσά τους ο πρεσβευτής της Κολομβίας στην Ισπανία βρέθηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να αποθεώσουν τον νέο μέλος των galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ.
James Rodriguez goal vs Uruguay | ALL THE ANGLES | 2014 FIFA World Cup

Εκεί οι δρόμοι του συναντήθηκαν με τον Μαρσέλο, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του και ακόμη και τώρα τον αποκαλεί «μικρό αδερφό», έγινε φίλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά κυρίως βρήκε έναν νέο μέντορα στο πρόσωπο του Κάρλο Αντσελότι. Στον έναν χρόνο που συνεργάστηκαν στους «μερένχες» ο Χάμες δικαιολόγησε απόλυτα τον ντόρο της μεταγραφής του σκοράροντας 13 γκολ και έχοντας ισάριθμες ασίστ. Η αποχώρηση του Καρλίτο το 2015 και η διαδοχή του από τους Ράφα Μπενίτεθ (αρχικά), Ζινεντίν Ζιντάν (στη συνέχεια) άλλαξε τα δεδομένα, περιόρισε τον χρόνο του και προτού το όνειρο γίνει εφιάλτης ο Αντσελότι του έδωσε διέξοδο στην καριέρα του φέρνοντάς τον στο Μόναχο και την Μπάγερν, όπου ξαναβρήκε αμέσως τον εαυτό του.

james_in__8_

«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Ρεάλ, αλλά και η Μπάγερν Μονάχου...», είχε πει σε ανύποπτη στιγμή η μητέρα του, αλλά οι Βαυαροί επέλεξαν να αλλάξουν τον Ιταλό με τον Νίκο Κόβατς και ο Κροάτης δεν μπόρεσε ποτέ να βρει κώδικα επικοινωνίας μαζί του. Ο Χάμες επέστρεψε στη Ρεάλ για τον τελευταίο χρόνο του εξαετούς συμβολαίου του και το καλοκαίρι του 2020 ο αγαπημένος του Καρλίτο του έδωσε για ακόμη μία φορά διέξοδο… Ο Ιταλός ανέλαβε την Εβερτον και από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να φέρει τον Κολομβιανό στο Γκούντισον Παρκ. Εξαιρετικό ξεκίνημα, όχι όμως και ανάλογη συνέχεια κυρίως λόγω τραυματισμών, με τον Αντσελότι να αποχωρεί και τον ίδιο να ακολουθεί, έχοντας όμως ως νέο προορισμό το Κατάρ και την Αλ Ραγιάν, επιλογή που αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη με τον ίδιο να ψάχνει απεγνωσμένα μια διέξοδο για να σώσει την καριέρα του.

Στα 31 του χρόνια μόνο τελειωμένο δεν μπορεί να τον πει κάποιος - και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τού έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε. Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν τον ηγέτη που θα τους μεταμορφώσει αγωνιστικά και ο Χάμες τη δική του Ιθάκη που θα του επιτρέψει να λάμψει ξανά.

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο Χάμες είχε την έφεση να τα κάνει όλα από μικρός. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα του, αλλά και με τη ζωή του έξω από το ποδόσφαιρο.

Λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στην Μπάνφιλντ και με τη μοναξιά να τον κυριεύει στην Αργεντινή, ένα απλό «Χαρούμενα γενέθλια, Χάμες» στο Διαδίκτυο γέννησε έναν μεγάλο έρωτα.

Αποστολέας η 16χρονη Ντανιέλα Οσπίνα, ανερχόμενο αστέρι των εθνικών ομάδων βόλεϊ της Κολομβίας και παραλήπτης ο 17χρονος Χάμες. Αν το επίθετο της Ντανιέλα σας θυμίζει κάτι, να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για την αδερφή του τερματοφύλακα της εθνικής Κολομβίας (αλλά και των Αρσεναλ, Νάπολι, Νις) Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος όμως δεν είχε καμία εμπλοκή με το… φλερτ. Ενας κοινός γνωστός ήταν η αφορμή για γίνουν φίλοι στα social media και οι ευχές της Ντανιέλα στα γενέθλια του Χάμες ήταν το πρώτο βήμα για να έρθουν πιο κοντά. «Είχαμε μιλήσει διαδικτυακά, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, αλλά όταν βρεθήκαμε από κοντά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», εξομολογήθηκε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής.

james_in__4_


Βέβαια στην αρχή ο έρωτάς τους έμεινε κρυφός καθώς η οικογένεια της Ντανιέλα ήταν αρνητική στο να έχει σχέσεις γενικά με ποδοσφαιριστές. Κι αυτός που ανέλαβε να δώσει λύσει ήταν ο μεγάλος αδελφός (Νταβίντ) ο οποίος σε συνέντευξη του στο ESPN είχε αποκαλύψει την πρώτη του γνωριμία των γονιών του με τον Χάμες. «Ημουν ο πρώτος που το έμαθε και έπρεπε να προετοιμάσω τους γονείς μου. Ο Χάμες είχε έρθει στο σπίτι και περίμενε έξω από την πόρτα το δικό μου μήνυμα για να εμφανιστεί. “Ελα έχω στρώσει τον δρόμο”, του είπα και έτσι γνωρίστηκε με την οικογένεια».

Δύο χρόνια αργότερα, στις 24 Δεκεμβρίου 2010, με τον Χάμες 19 ετών και την Ντανιέλα 18, έγινε ο γάμος τους στο Μεντεγίν και στις 29 Μαΐου 2013 γεννήθηκε η κόρη τους Σαλώμη. Το ζευγάρι ήταν από τα πλέον προβεβλημένα της χώρας, αλλά το καλοκαίρι του 2017 ήρθε ο χωρισμός.

Ο Χάμες έφυγε από τη Μαδρίτη για το Μόναχο σε μια προσπάθεια να αναστήσει την καριέρα του, η Ντανιέλα όμως δεν τον ακολούθησε, καθώς είχε άλλα επαγγελματικά σχέδια, και το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο.

Από τη στιγμή που χώρισε χρεώθηκε πολλές σχέσεις, με κορυφαία αυτή με το μοντέλο Χέλγκα Λοβεκάτι, την οποία φέρεται να του γνώρισε ο κολλητός του Κριστιάνο Ρονάλντο και χαρακτηρίστηκε ως το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του.

Ο ίδιος ποτέ δεν το επιβεβαίωσε, κάτι που έκανε αντιθέτως για τη Σάνον Ντε Λίμα, το εκρηκτικό μοντέλο από τη Βενεζουέλα, η οποία μέχρι το 2016 ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό τραγουδιστή (και πρώην σύζυγο της Τζένιφερ Λόπεζ), Μαρκ Αντονι.

james_in__6_


Στις 18 Μαΐου 2019 οι δύο τους εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Allianz Arena του Μονάχου πανηγυρίζοντας τον τίτλο της Μπάγερν.
Στις 28 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ο Χάμες προκάλεσε σοκ όταν ανακοίνωσε μέσω Ιnstagram τη γέννηση του γιου του Σάμουελ - κι όλοι υπέθεσαν ότι η Σάνον ήταν η μητέρα.

Οπως αποδείχθηκε, όμως, ο Κολομβιανός έγινε πατέρας για δεύτερη φορά μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς επιθυμούσε να μεγαλώσει την οικογένειά του και λίγους μήνες αργότερα Χάμες και Σάνον ακολούθησαν χωριστούς δρόμους (αν και συχνά πυκνά υπάρχουν δημοσιεύματα για επανασύνδεση). Ο χωρισμός τους προκάλεσε νέο κύμα φημών για διάφορες σχέσεις, ωστόσο ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι είναι ελεύθερος...
Ο μηχανικός συστημάτων, ο δολοφονημένος θείος, οι απειλές προς την οικογένειά του και το ίδρυμα για τους νέους

Οταν ήταν μικρός είχε ψύχωση με τον «Captain Tsubasa», ένα ιαπωνικό καρτούν με θέμα το ποδόσφαιρο, όπου ο κεντρικός ήρωας είναι ένας 11χρονος που ονειρεύεται να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έφτασε μέχρι εκεί, αλλά η αλήθεια είναι πως τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του μόνο μικρά δεν είναι. Ειδικά μέσα από τις δυσκολίες που συνάντησε.

Λίγο μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο θείος του Αρλέι Ροντρίγκες έχασε τη ζωή του έξω από το νοσοκομείο του Μεντεγίν. Στα 19 του χρόνια θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι της τοπικής Ιντεπεντιέντε, αλλά ακριβώς έναν χρόνο και μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ (του διεθνούς αμυντικού της Κολομβίας ο οποίος το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ είχε πετύχει το αυτογκόλ με το οποίο η ομάδα του ηττήθηκε από τη διοργανώτρια) έπεσε κι αυτός θύμα δολοφονίας.

Ο άτυχος Αρλέι είχε αποτρέψει την κλοπή της μηχανής του από μια συμμορία και πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον φίλο του για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι ληστές τους είχαν στήσει καρτέρι και όταν βγήκαν τους γάζωσαν κυριολεκτικά.

james_in__3_


Εκείνη την εποχή ο Χάμες ζούσε στο ήσυχο Ιμπάγιε μια μικρή πόλη της δυτικής Κολομβίας, όπου η εγκληματικότητα δεν ήταν στο κόκκινο, αλλά το 2016 αυτός και η οικογένεια του έζησαν έναν εφιάλτη.

Η μητέρα του δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στον λογαριασμό της στο Τwitter από μια ομάδα που είχε φτιάξει και hashtag #JamesVerguenzaNacional (Χάμες εθνική ντροπή) απειλώντας να τον σκοτώσει. Η μητέρα του αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει προκαλώντας μεγάλο ντόρο. Μάλιστα εκείνην την περίοδο συνέβη κι ένα περίεργο περιστατικό με περιπολικό της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο Χάμες έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα καθ’ οδόν για το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ, με τον ίδιο όταν εισήλθε στις εγκαταστάσεις να ζητά την παρέμβαση της ασφάλειας καθώς όπως ανέφερε δεν είδε κάποιο διακριτικό στο όχημα και φοβήθηκε ότι θα έπεφτε θύμα απαγωγής...

Ο ίδιος, πάντως, από το 2011 λειτουργεί στο Ιμπάγιε το ίδρυμα Colombia Somos Todos, το οποίο επιδιώκει μέσω του ποδοσφαίρου να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 7-12 χρονών και κυρίως να προωθήσει την αξία της ειρήνης και της σωστής εκπαίδευσης στη νεολαία της πόλης.
Για τον ίδιο η εκπαίδευση είναι απαραίτητο συστατικό για την πετυχημένη πορεία στη ζωή ενός ανθρώπου και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος παρά το τρομερά απαιτητικό πρόγραμμα του κατάφερε να πάρει (με φοίτηση εξ αποστάσεως) το πτυχία του ως μηχανικός συστημάτων (ότι σπούδασε κι ο πατριός του). Κι αυτό το πτυχίο ίσως φανεί χρήσιμο και στην επιχείρηση ανακατασκευής του Ολυμπιακού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης