Europa League: Σεφτέ στις νίκες με τριάρα η Ρόμα, «διπλά» για Γιουνάιτεντ και ΑΕΚ Λάρνακας - Δείτε τα γκολ

Europa League: Σεφτέ στις νίκες με τριάρα η Ρόμα, «διπλά» για Γιουνάιτεντ και ΑΕΚ Λάρνακας - Δείτε τα γκολ

Νίκη και για Τράμπζονσπορ με ασίστ Μπακασέτα, διασυρμός για Λάτσιο στη Δανία, έσωσε τον βαθμό στο 90+2΄η Φενέρ - Η Καραμπάγκ κατατρόπωσε τη Ναντ (3-0) και έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό

26196456
Η UEFA αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αναβολή του ματς της Άρσεναλ με την Αϊντχόφεν που θα λάμβανε χώρα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η Μπόντο βρήκε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή.

Οι Νορβηγοί είναι εξαιρετικοί εντός έδρας, επικράτησαν 2-1 της Ζυρίχης και είναι στο ρετιρέ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως το βήμα για τη νίκη ήρθε στο 54ο λεπτό με το αυτογκόλ του Σέλνες. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βέτλεσεν πέτυχε τ0 2-0. Οι Ελβετοί μείωσαν στο 81ο λεπτό με τον Αβντιτζα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxaizef0ngx)


2ος Ομιλος
Tεράστια εκτός έδρας νίκη στην Πολωνία για την ΑΕΚ, αφού επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Cracovia Stadium». Η γκολάρα του Γκιούρτσο στο 8’ με εκτέλεση φάουλ έκρινε τη μοίρα του ματς. Εξαιρετικό στήσιμο από τον Ολτρα, με τους Κύπριους να κρατούν τους Ουκρανούς μακριά από την περιοχή τους. Στο 29' η Ντιναμό στην πρώτη της ευκαιρία βρήκε δίχτυα με τον Ντούμπιντσακ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στην επανάληψη, η Ντιναμό πίεσε, αλλά η ΑΕΚ κράτησε εύκολα το μηδέν και πήρε ένα σπουδαίο διπλό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxaizds8y7l)


Ματσάρα στο Roazhon Park, όπου Ρεν και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Τεριέ και δυο λεπτά αργότερα ο Μαγιέρ πέτυχε το 2-0. Ωστόσο, η Φενέρ δεν τα παράτησε, αφού στο 63' μείωσε με τον Καχβετσί. Η πίεση έγινε εντονότερη μετά την αποβολή του Τραορέ στο 83' και στις καθυστερήσεις ήρθε το πέναλτι. Ο Βαλέντσια ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τη Φενέρ, με τις δυο ομάδες να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxas4msit1t)
Κλείσιμο



3ος όμιλος
Ένα χορταστικό δεύτερο μέρος αρκούσε στη Ρόμα για να επικρατήσει με το άνετο 3-0 επί της Ελσίνκι και να συλλέξει το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο. Η αποβολή του Τένιο άλλωστε στο 15΄ απλοποίησε κατά πολύ τη δουλειά των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και τα γκολ φαινόταν πως ήταν απλώς θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε με το πρώτο αίμα να κυλά έπειτα από φοβερό διαγώνιο σουτ του Ντιμπάλα, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τη Ρόμα στην Ευρώπη για το 1-0 στο 47΄. Οι ασκοί του Αιόλου είχαν πλέον ανοίξει, με τους Τζιαλορόσι να ξαναχτυπούν μέσα σε διάστημα δυο λεπτών με τον Πελεγκρίνι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπελότι στο 68΄με το πρώτο του γκολ ως παίκτης της Ρόμα για να σφραγίσει με αυτό τον τρόπο τη νίκη της ομάδας του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxb24aq8yep)


Την ίδια ώρα στην Ανδαλουσία έπεφταν κορμιά! Η Λουντογκόρετς άλλωστε, οπλισμένη με αυτοπεποίθηση μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στη Ρόμα, έβαλε δύσκολα στη Μπέτις αλλά στο φινάλε «έπεσε» ηρωικά! Χάρη σε μια πειστική εμφάνιση οι Ισπανοί αντιστάθηκαν στις πιέσεις των φιλοξενούμενων και πήραν τη νίκη με 3-2 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του ομίλου. Η Μπέτις μπήκε καλύτερα στο ματς και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Λουίζ Ενρίκε στο 25΄. Τη σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο Χοακίν που ανέβασε τον δείκτη του σκορ και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Europa League σε ηλικία 41 ετών και 56 ημερών! Η Λουντογκόρετς αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 με τον Ντεμπόντοφ (45+1΄), όμως ο Κανάλες επανάφερε τη διαφορά στα δυο γκολ με όμορφο τελείωμα στο 59΄. Οι Βούλγαροι μείωσαν εκ νέου με τον Ρικ στο 74΄, πάλεψαν έως το τέλος για τον βαθμό αλλά τελικά αποχώρησαν από την Ανδαλουσία με σκυμμένο το κεφάλι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxas4mhbccx)


4ος όμιλος
Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η Μπράγκα, η οποία έκανε το 2/2 στον όμιλο μετά και τη νίκη με 1-0 απέναντι στην πρωτοπόρο της Bundesliga, Ουνιόν Βερολίνου (1-0). Έπειτα από ένα άγονο πρώτο μέρος, οι Πορτογάλοι τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Βιτίνια στο 77΄. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ποτέ απάντηση και μοιραία έμειναν για δεύτερη σερί αγωνιστική στους μηδέν βαθμούς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxaize8b5sp)


Η Μπράγκα ωστόσο δεν κατάφερε να... ξεφορτωθεί τον συγκάτοικό της στην κορυφή του ομίλου. Σε ένα συγκλονιστικό ματς γεμάτο ανατροπές και γκολ, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ κατάφερε να επιβληθεί 3-2 επί της αξιόμαχης Μάλμε και να παραμείνει απόλυτη στον όμιλο. Εκείνοι πάντως που ευτύχησαν να προηγηθούν ήταν οι Σκανδιναβοί με τον Σέσεϊ στο 6΄, προτού ο Μπούργκες επαναφέρει την ισορροπία έντεκα λεπτά αργότερα. Στο 57΄ο Τελίν έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Μάλμε, όμως η συνέχεια άνηκε στους Βέλγους. Στο 69΄ο Τεουμά έγραψε το 2-2 και δυο λεπτά αργότερα ο Μπόνιφεις ολοκλήρωσε μια συγκλονιστική ανατροπή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxbue337w3l)


5ος όμιλος
Μπορεί στην πρεμιέρα να προσγειώθηκε απότομα με εντός έδρας ήττα κόντρα στη Σοσιεδάδ, όμως απέναντι στη Σέριφ των Μπότου - Ευαγγέλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακάλυψε και πάλι τον (νικηφόρο) εαυτό της. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Europa League και να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή σεζόν, οι Κόκκινοι Διάβολοι πέρασαν με το άνετο 2-0 από την έδρα των Μολδαβών και πανηγύρισαν την παρθενική τους νίκη στον όμιλο. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε μόλις στο 17΄ο Σάντσο, ο οποίος με υπέροχη προσποίηση και άριστο τελείωμα στη γωνία έγραψε το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmx51sua46f5)


Η Σέριφ, που είχε εκτός αποστολής τόσο τον Μπότο όσο και τον Ευαγγέλου, προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, αλλά έχασε κάθε ελπίδα λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 39΄ο Νταλότ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε, σφραγίζοντας το τρίποντο για τους Κόκκινους Διάβολους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmx5nlyueii1)


Την ίδια ώρα η Σοσιεδάδ έπαιρνε τη νίκη με 2-1 επί της αξιόμαχης Ομόνοιας για να κάνει το 2/2 και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου. Οι Ισπανοί ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 30΄με δράστη τον Γκεβάρα, όμως οι Κύπριοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του πρώην μεσοεπιθετικού των Ολυμπιακού, Άρη και Ατρομήτου, Μπρούνο (72΄). Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο αποδείχθηκε εφήμερη, αφού μόλις οκτώ λεπτά αργότερα ο Σόρλοθ έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στους Βάσκους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxb3lr3nim1)


6ος όμιλος
Η εκδίκηση των ηττημένων της πρεμιέρας! Απίθανα πράγματα στον έκτο όμιλο, με τις Μίντιλαντ και Φέγενορντ να αποκαθιστούν την ισορροπία με πεντάρα και εξάρα κόντρα σε Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς αντίστοιχα! Οι Δανοί ήταν απολαυστικοί, διέλυσαν τους άφαντους Ρωμαίους του Μαουρίτσιο Σάρι με 5-1, δείχνοντας τις διαθέσεις τους από το πρώτο μέρος. Παουλίνιο στο 26' και Καμπά στο 30' έδωσαν ασφαλές προβάδισμα από νωρίς στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 52' έγραψαν και το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ. Η απάντηση των Λατσιάλι ήταν σποραδική και προϊόν της γνωστής συνεργασίας, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (σκόρερ) και Τσίρο Ιμόμπιλε (ασίστ), στο 57'. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ίσακσεν ευστόχησε σε δεύτερο χρόνο από άλλη μία εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ και στο 72΄ από ασίστ του τελευταίου, ο Σβιατσένκο έγραψε το τελικό 5-1! Αυτή ήταν η πρώτη πεντάρα που δέχεται η Λάτσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από 22 χρόνια!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmx7cuiq7j9l)


Την ίδια ώρα, η Φέγενορντ ανέβαζε ακόμα περισσότερο τον πήχη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς (6-0). Τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος (9', 41' Τζαχανμπάχς, 31' Χάνκο, 34' Ντανίλο), άλλες δύο πινελιές μετά την ανάπαυλα (66' Χιμένες, 78' Ιντρίσι) και οι Ολλανδοί έζησαν ονειρικό βράδυ, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του ομίλου!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxc3lpia109)



7ος όμιλος
Παράσταση για έναν ρόλο αποδείχθηκε η αναμέτρηση της Καραμπάγκ κόντρα στη Ναντ. Οι Αζέροι ξεπέρασαν άνετα την ήττα της πρεμιέρας από τη Φράιμπουργκ και με ξέσπασμα ενός δωδεκαλέπτου στο δεύτερο μέρος, πήραν εμφατικά το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό Europa League (3-0), τρεις εβδομάδες πριν τους αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο (6/10, 22:00).

Όσο απειλητικοί ήταν οι Γάλλοι απέναντι στους Ερυθρόλευκους, άλλο τόσο παραδόθηκαν στις ορέξεις της Καραμπάγκ, η οποία μόνο και μόνο λόγω των σπουδαίων αποκρούσεων του Λαφόντ δεν προηγήθηκε νωρίτερα. Το σύνολο του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ επέμεινε στον ίδιο ρυθμό και ένταση στο β΄ μέρος και στο 60 λεπτό δικαιώθηκαν, ανοίγοντας το σκορ έπειτα από άψογη συνεργασία και τελείωμα του Οβούσου στην καρδιά της περιοχής. Η αρχή είχε γίνει και οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζουμπίρ με όμορφο διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ, θέτοντας γερά θεμέλια νίκης για την ομάδα του. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 72ο λεπτό ο Γιάνκοβιτς με ακριβές συρτό σουτ που κατέληξε στη γωνία του Λαφόντ γοα το τελικό 3-0, με το οποίο η Καραμπάγκ έπιασε τη Ναντ στους τρεις βαθμούς και έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό ακόμα και για την 3η θέση, αφήνοντάς τον τελευταίο στο μηδέν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxahf6x4315)


8ος όμιλος
Την παρθενική της νίκη στον 8ο όμιλο πανηγύρισε η Τράμπζονσπορ, η οποία με τον Τάσο Μπακασέτα να μοιράζει το δεύτερο γκολ επικράτησε 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα που πάλευε με δέκα παίκτες από το 63΄. Οι Τούρκοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 16΄, όταν ο Τρεζεγκέ συνεργάστηκε άψογα με τον Χάμσικ και ο τελευταίος εκτέλεσε τους φιλοξενούμενους για το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmx5altqbpvl)


Στο 63΄οι Σέρβοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καγκάβα και πέντε λεπτά αργότερα πλήρωσαν το τίμημα του αριθμητικού μειονεκτήματος. Ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Τρεζεγκέ, ο οποίος από δημιουργός έγινε εκτελεστής και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε ασφαλή επίπεδα. Το μόνο που κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Νίκολιτς (89΄).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxbal8jf0wx)


Στην κορυφή του ομίλου πάντως στέκεται απροσδόκητα η Φερεντσβάρος που επιβλήθηκε 1-0 της Μονακό και έκανε το 2/2. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, οι Ούγγροι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους Μονεγάσκους και έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή με το ακυρωθέν γκολ του Ενγκουέν στο 20΄. Οι Γάλλοι ωστόσο δεν έδωσαν ποτέ σημασία στα σημάδια και τελικά το πλήρωσαν όταν στο 80΄ο Βετσέι νίκησε τον Νούμπελ και υπέγραψε ένα σπουδαίο διπλό για την ομάδα του που συνέχισε απόλυτη τις υποχρεώσεις της στο Europa League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmxc3low8pld)



Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League:

1ος όμιλος
Μπόντο Γκλιμτ-Ζυρίχη 2-1
Αρσεναλ-Αϊντχόφεν Αναβλήθηκε
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Μπόντο Γκλιμτ 4
Άρσεναλ 3 -1αγ.
Αϊντχόφεν 1 -1αγ.
Ζυρίχη 0

2ος όμιλος
Ρεν-Φενέρμπαχτσε 2-2
Ντιναμό Κ.-ΑΕΚ Λάρνακας 0-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Φενέρμπαχτσε 4
Ρεν 4
ΑΕΚ Λάρνακας 3
Ντιναμό Κιέβου 0

3ος όμιλος
Ρόμα-Ελσίνκι 3-0
Μπέτις-Λουντογκόρετς 3-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Μπέτις 6
Λουντογκόρετς 3
Ρόμα 3
Ελσίνκι 0

4ος όμιλος
Μπράγκα-Ουνιόν Β. 1-0
Σεντ Ζιλουάζ-Μάλμε 3-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Μπράγκα 6
Σεντ Ζιλουάζ 6
Ουνιόν Βερολίνου 0
Μάλμε 0

5ος όμιλος
Σοσιεδάδ-Ομόνοια 2-1
Σερίφ-Μάντσεστερ Γ. 0-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Σοσιεδάδ 6
Μάντσεστερ Γ. 3
Σερίφ Τίρασπολ 3
Ομόνοια 0

6ος όμιλος
Φέγενορντ-Στουρμ Γκρατς 6-0
Μίντιλαντ-Λάτσιο 5-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Φέγενορντ 3
Μίντιλαντ 3
Λάτσιο 3
Στουρμ Γκρατς 3

7ος όμιλος
Καραμπάχ-Ναντ 3-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φράιμπουργκ 0-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Φράιμπουργκ 6
Καραμπάχ 3
Ναντ 3
Ολυμπιακός 0

8ος όμιλος
Μονακό-Φερεντσβάρος 0-1
Τραμπζονσπόρ-Ερυθρός Αστ. 2-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Φερεντσβάρος 6
Τραμπζονσπόρ 3
Μονακό 3
Ερυθρός Αστέρας 0


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Παντερμαλής: Από τις κορυφές του Ολύμπου στην καρδιά του Μουσείου της Ακρόπολης

Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πότε επιστρέφει το φθινόπωρο

Ξεκίνησε η δίκη Τεξανής για τη δολοφονία εγκύου με σκοπό την αρπαγή του αγέννητου μωρού της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης