Champions League: Η Μπαρτσελόνα ψάχνει την ρεβάνς στο Μόναχο και η Λίβερπουλ το ξέσπασμα κόντρα στον Άγιαξ

Champions League: Η Μπαρτσελόνα ψάχνει την ρεβάνς στο Μόναχο και η Λίβερπουλ το ξέσπασμα κόντρα στον Άγιαξ

Η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ανοίγει αυλαία απόψε (13/9) με επτά δυνατές αναμετρήσεις με την «τιτανομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα και την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ να ξεχωρίζουν.

bayern_-_barcelona
Το πρόγραμμα στο φετινό Champions League είναι αρκετά «πιεσμένο» και μόλις μια εβδομάδα μετά την πρεμιέρα θα έχουμε σέντρα στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Aπόψε (13/9, 22:00) θα διεξαχθούν επτά παιχνίδια και όχι οκτώ, καθώς ο αγώνας της Ρέιντζερς με τη Νάπολι θα γίνει εν τέλει την Πέμπτη (14/9), μετά από σχετική εισήγηση των Αρχών. Από το «μενού» ξεχωρίζει η μεγάλη «μάχη» της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα στην «Αλιάνζ Αρένα», όπως και ο αγώνας της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ στο «Άνφιλντ».

1ος Όμιλος

Η Λίβερπουλ γνώρισε «βαριά» ήττα από τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με 4-1 και έκτοτε δεν είχε την ευκαιρία να παίξει, λόγω της αναβολής της έβδομης αγωνιστικής της Premier League, στο πλαίσιο του πένθους για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η «πληγωμένη» ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα ψάξει την αντίδραση της στον αγώνα με τον Άγιαξ στο «Άνφιλντ». O Aίας προέρχεται από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην επιβλητική επικράτηση επί της Ρέιντζερς στο Άμστερνταμ με 4-0. Για ακόμα ένα ματς η Λίβερπουλ θα έχει αρκετά προβλήματα, καθώς «νοκ άουτ» βρίσκονται οι Χέντερσον, Κεϊτά, Κονατέ, Τσάμπερλεϊν και ο Ρόμπερτσον με τον διεθνή αριστερό μπακ, Κώστα Τσιμίκα να αναμένεται να παίρνει θέση στη βασική ενδεκάδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi4uoatrs1)


Τα στατιστικά του ομίλου:

-Η Λίβερπουλ και ο Άγιαξ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μία φορά σε φάση ομίλων του Champions League το 2020-21, με τους Reds να κερδίζουν και τα δύο παιχνίδια με 1-0 εντός και εκτός έδρας.
-Ο Άγιαξ αναζητά την πρώτη του νίκη επί της Λίβερπουλ από τον Δεκέμβριο του 1966 (5-1 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών). Ωστόσο, οι Ολλανδοί είναι χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια Champions League εναντίον αγγλικών αντιπάλων (1 ισοπαλία, 4 ήττες).
-Η Λίβερπουλ έχει χάσει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα μόνο σε δύο από τις προηγούμενες 46 ευρωπαϊκές συμμετοχές της (35 νίκες, 9 ισοπαλίες). Αυτές οι δύο ήττες ήρθαν τη σεζόν 2007-08 (0-1) κόντρα στην Μαρσέιγ για το Champions League και τη σεζόν 2012-13 (2-3) κόντρα στην Ουντινέζε για το Europa League.
-Σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Άγιαξ έχει χάσει μόνο δύο από τους τελευταίους 25 εκτός έδρας αγώνες του (13 νίκες, 12 ισοπαλίες), χάνοντας 2-0 από τη Χετάφε τον Φεβρουάριο του 2020 στο Europa League και 1-0 από τη Λίβερπουλ τον Δεκέμβριο του 2020 στο Champions League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqebq35we4h)
Κλείσιμο

2ος Όμιλος

H Aτλέτικο Μαδρίτης έκανε «θρίλερ» το εντός έδρας ματς με την Πόρτο, καθώς ισοφαρίστηκε στο 90+6', όμως με «ήρωα» τον Αντουάν Γκριεζμάν στο 90+11' «λύγισε» τους Δράκους (2-1) και πήρε το τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου. Απόψε οι Ροχιμπλάνκος έχουν την πρώτη τους «έξοδο» από την Ισπανία διότι θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για να αντιμετωπίσουν τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Ασπιρίνες έχουν κάνει άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς έχουν μια νίκη, μια ισοπαλία και έξι ήττες στα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θα υπολογίζει τους τραυματίες Χιμένες, Ρεγκιλόν και Σάβιτς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi6b7nieyp)


Στο «Ντραγκάο» η Πόρτο θα υποδεχτεί την Κλαμπ Μπριζ. Οι Δράκοι ήταν άτυχοι που έφυγαν με «άδεια χέρια» από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» αφού δέχτηκαν το γκολ από τον Γκριεζμάν στην τελευταία φάση και θα ψάξουν το πρώτο τους τρίποντο κόντρα στους Βέλγους. Η Μπριζ την προηγούμενη εβδομάδα «λύγισε» την Μπάγερ Λεβερκούζεν και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Οτάβιο και στον αρχισκόρερ του, Ταρεμί, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Aτλέτικο .

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhsj44b4j5)


Τα στατιστικά του ομίλου:

-Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν στο Champions League που βλέπουμε την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Ατλέτικο Μαδρίτης να έρχονται αντιμέτωπες, στους «16» το 2014-15 (η Ατλέτικο προκρίθηκε στα πέναλτι) και το 2016-17 (η Ατλέτικο κέρδισε με 4-2 συνολικό σκορ) και στην φάση των ομίλων 2019-20, νίκες και οι δύο εντός έδρας (1-0 Ατλέτικο, 2-1 Λεβερκούζεν).
-Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε έναν από τους τέσσερις εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν (1 ισοπαλία 2 ήττες), μια νίκη με 4-2 τον Φεβρουάριο του 2017 στο Champions League.
-Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει χάσει έξι από τους επτά τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Champions League στη Γερμανία, με το έβδομο ματς να είναι η προαναφερθείσα νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2017. Έχει κρατήσει μόλις μία φορά ανέπαφη την εστία της σε 21 εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της στη Γερμανία, μια νίκη με 1-0 επί της Καρλ Τσάις Ιένα τον Μάρτιο του 1962 στο Κύπελλο Κυπελλούχων.
-Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε μόλις τέσσερις από τους τελευταίους 20 αγώνες της στο Champions League (8 ισοπαλίες), χάνοντας πέντε από τους τελευταίους επτά (έχει και δύο νίκες). Η Λεβερκούζεν έχει χάσει τους δύο πρώτους αγώνες της σε δύο προηγούμενες παρουσίες της στη διοργάνωση, το 2002-03 και το 2019-20.
-Η Πόρτο έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες της στο Champions League εναντίον της Κλαμπ Μπριζ στη φάση των ομίλων 2016-17 (2-1 εκτός, 1-0 εντός).
-Η Κλαμπ Μπριζ μετρά μία νίκη σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς εναντίον της Πόρτο (3 ήττες), εντός έδρας με 3-2 στο Κύπελλο UEFA τον Νοέμβριο του 1972.
-Σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, η Πόρτο έχει κερδίσει έξι και έχει δύο ισοπαλίες στους οκτώ εντός έδρας αγώνες της με αντιπάλους από το Βέλγιο. Έχει κερδίσει και τα δύο στο Champions League (2-0 εναντίον της Άντερλεχτ το 1994 και 1-0 εναντίον της Κλαμπ Μπριζ το 2016).
-Η Κλαμπ Μπριζ μετρά 5 ήττες σε 6 εκτός έδρας αγώνες της στην Πορτογαλία με τη νίκη αυτή να έρχεται κόντρα στην Μπράγκα τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Europa League.

3ος Όμιλος

Το πιο «εμπορικό» ματς της βραδιάς θα λάβει χώρα στην «Αλιάνζ Αρένα», όπου η Μπάγερν Μονάχου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μπαρτσελόνα. Οι Μπλαουγκράνα θα τεθούν αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» τους. Πρέπει να τον... κοιτάξουν στα μάτια και να αποδείξουν πως γύρισαν σελίδα. Την προηγούμενη σεζόν νίκησε τη Μπαρτσελόνα εντός και εκτός έδρας με 3-0 και συνέβαλε στον αποκλεισμό των Καταλανών από τη φάση των ομίλων, ενώ το 2020 συνέτριψε την Μπάρτσα με 8-2. Φυσικά θα υπάρξει μια μεγάλη διαφορά, καθώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πλέον αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός «killer» θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τους Βαυαρούς, για λογαριασμό των οποίων αγωνίστηκε οκτώ χρόνια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqim00wxb41)


Στο έτερο ματς του ομίλου η Ίντερ θα ταξιδέψει στην Τσεχία για να αντιμετωπίσει την Βικτόρια Πλζέν. Στο «Σαν Σίρο» η κυπελλούχος Ιταλίας έχασε με σχετική ευκολία από τη Μπάγερν με 2-0 και προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του ομίλου. Οι Νερατζούρι έχουν... υποχρέωση να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο κόντρα στο «αουτσάιντερ» του ομίλου, όμως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Οι πρωταθλητές Τσεχίας την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν με το βαρύ 5-1 από τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», όμως στην έδρα τους είναι ανταγωνιστικοί. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν θα έχει στη διάθεση του για ακόμα ένα ματς τον τραυματία, Ρομέλου Λουκάκου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhpi6g05dl)


Τα στατιστικά του ομίλου:

-Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει οκτώ από τους 11 αγώνες της στο Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα (έχει ακόμα 1 ισοπαλία, 2 ήττες), συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τελευταίων. Απέναντι στην Μπάρτσα οι Βαυαροί μετρούν τις περισσότερες νίκες της ευρωπαϊκής ιστορίας τους (επίσης οκτώ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης).
-Οι οκτώ ήττες της Μπαρτσελόνα στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου είναι διπλάσιες από ό,τι έχει χάσει από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο (τέσσερις εναντίον Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι).
-Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει και τους τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων στο Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας δύο φορές το 1998-99 και το 2021-22. Η ισπανική ομάδα δεν έχει χάσει περισσότερες από δύο φορές από κανέναν άλλο αντίπαλο στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
-Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 35 από τους τελευταίους 37 εντός έδρας αγώνες της φάσης των ομίλων Champions League, με εξαίρεση την ήττα με 3-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Δεκέμβριο του 2013 και την ισοπαλία 1-1 με τον Άγιαξ τον Οκτώβριο του 2018.
-Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να γίνει ο τέταρτος παίκτης που θα σκοράρει τόσο υπέρ όσο και εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, μετά τους Τζιοβάν Έλμπερ, Ρόι Μακάι και Λούκας Ποντόλσκι. Αυτό θα είναι το πρώτο του παιχνίδι στο Μόναχο ως αντίπαλος από τον Απρίλιο του 2014, σε μια νίκη 3-0 για την Ντόρτμουντ.
-Ο Τόμας Μίλερ έχει σκοράρει οκτώ γκολ σε επτά εμφανίσεις στο Champions League εναντίον της Μπαρτσελόνα, τρία περισσότερα από ό,τι έχει σκοράρει εναντίον οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου και τρία περισσότερα από οποιονδήποτε έχει σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα στην ιστορία του Champions League (ο Αντρέι Σεφτσένκο σταμάτησε στα πέντε).
-Η Βικτόρια Πλζεν αντιμετώπισε για τελευταία φορά ιταλική ομάδα στην Ευρώπη το 2018-19 στη φάση των ομίλων του Champions League, χάνοντας 5-0 εκτός έδρας αλλά κερδίζοντας 2-1 εντός έδρας τη Ρόμα. Είναι η πρώτη της συνάντηση με την Ίντερ σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
-Οι μοναδικές προηγούμενες αναμετρήσεις της Ίντερ στο Champions League με Τσέχους αντιπάλους έγιναν κατά τη φάση των ομίλων 2019-20, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 εντός έδρας και κερδίζοντας 3-1 εκτός έδρας τη Σλάβια Πράγας.
-Η Βικτόρια Πλζεν έχει κερδίσει τους τελευταίους οκτώ εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών), σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές σε κάθε νίκη (21 γκολ συνολικά). Έχει χάσει μόνο ένα από τα 19 τελευταία της εντός έδρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (16 νίκες, 2 ισοπαλίες), με 5-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά την τελευταία της παρουσία στο UEFA Champions League τον Νοέμβριο του 2018.
-Η Ίντερ κέρδισε τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της στο Champions League τον Μάρτιο του 2022, 1-0 εναντίον της Λίβερπουλ, αν και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 2-1. Δεν έχει κερδίσει συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση από τον Οκτώβριο του 2011.

4ος Όμιλος

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο Champions League, καθώς νίκησε με σχετική ευκολία την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με 3-0. Απόψε τα Λιοντάρια θα υποδεχτούν το φαβορί του ομίλου, την Τότεναμ, η οποία επίσης ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της, με τις δυο ομάδες να «μονομαχούν» για το προβάδισμα της πρωτιάς του ομίλου. Για τους Πορτογάλους διαθέσιμος είναι ο Έλληνας διεθνής χαφ, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος μετά το μισάωρο που πήρε κόντρα στην Πορτιμονένσε είναι έτοιμος για το πρώτο του ματς στα «αστέρια».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqebq3i0ckh)


Στον πρώτο της αγώνα στους ομίλους του Champions League η Άιντραχτ Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην έδρα της και ηττήθηκε με 3-0 από τη Σπόρτινγκ. Η κάτοχος του Europa League πρέπει να εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη στο «Βελοντρόμ» για να αντιμετωπίσει την εξαιρετική Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά της σεζόν, έχοντας κάνει ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Ligue 1. Οι Μαρσεγέζοι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ανταγωνιστικοί στο Λονδίνο, όμως τους «λύγισε» ο Ριτσάρλισον με δυο κεφαλιές (2-0), ενώ έπαιξαν από την αρχή του δεύτερου μέρους με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μπεμπά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi1po2kpb5)


Τα στατιστικά του ομίλου:

-Αυτή είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ της Σπόρτινγκ και της Τότεναμ σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
-Η Σπόρτινγκ δεν έχει κερδίσει κανέναν από τους έξι αγώνες της στο Champions League εναντίον αγγλικών ομάδων, με μία ισοπαλία και πέντε ήττες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2 ήττες), την Τσέλσι (2 ήττες) και την Μάντσεστερ Σίτι (1 ήττα, 1 ισοπαλία). Έχει ηττηθεί και στα τρία αυτά εντός έδρας παιχνίδια χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ.
-Η Τότεναμ αντιμετώπισε για τελευταία φορά Πορτογάλους τον Αύγουστο του 2021, κερδίζοντας με συνολικό σκορ 3-1 την Πάκος Φερέιρα για τα προκριματικά του Conference League. Δεν έχουν αντιμετωπίσει πορτογαλική ομάδα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League εδώ και 60 χρόνια, από τότε που έχασαν με 4-3 συνολικό σκορ από την Μπενφίκα στον ημιτελικό του 1961-62.
-Η Μαρσέιγ και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μόλις για δεύτερη φορά, με την πρώτη να διεξάγεται για τους ομίλους του Europa League της σεζόν 2018-19. Η Άιντραχτ κέρδισε και τα δύο ματς (2-1 εκτός, 4-0 εντός).
-Η Μαρσέιγ έχει χάσει οκτώ από τους τελευταίους 10 ευρωπαϊκούς αγώνες της εναντίον γερμανικών ομάδων (σε UEFA Champions League και Europa League), με τη μοναδική της νίκη σε αυτό το σερί να έρχεται εντός έδρας με 5-2 επί της Λειψίας τον Απρίλιο του 2018.
-Η Μαρσέιγ έχει χάσει 15 από τους τελευταίους 16 αγώνες της στο UEFA Champions League (1 νίκη), με εξαίρεση τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της στη διοργάνωση τον Δεκέμβριο του 2020 κόντρα στον Ολυμπιακό.
-Αυτός είναι ο πρώτος εκτός έδρας αγώνας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League από το 1959-60, όταν ήταν αήττητη και στα τρία παιχνίδια στον δρόμο για την ένταξή της στον τελικό (2 νίκες και μία ισοπαλία). Έχουν παίξει τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League (3).

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπάιντεν μιλάει για το όνειρό του να εξαλείψει τον καρκίνο μια για πάντα

Πρώτο θύμα της ευλογιάς των πιθήκων στο Λος Άντζελες

Η Ζεντέγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά για την ερμηνεία της στο Euphoria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης