Champions League: Θρίαμβοι Άγιαξ και Σπόρτινγκ - Δείτε τα γκολ

Με εμφατικές νίκες των Ολλανδών και των Πορτογάλων άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του Champions League - Στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ διέλυσε με 4-0 τους Ρέιντζερς, ενώ στην Φρανκφούρτη η Σπόρτινγκ έκανε πάρτι επικρατώντας με 3-0 της Άιντραχτ

ajax2
Ο Αγιαξ έκανε φανταστική πρεμιέρα, διέλυσε με 4-0 τη Ρέιντζερς στο Αμστερνταμ και απέδειξε πως παραμένει ισχυρός στη μάχη της πρόκρισης. «Σαρωτική» στην αντεπίθεση, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τιμώρησε με τρία γκολ στο β' μέρος την κάτοχο του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης (0-3) και ξεκίνησε ιδανικά το φετινό Champions League. Στον πάγκο ο Αλεξανδρόπουλος για τα Λιοντάρια

Άγιαξ-Ρέιντζερς 4-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqebq35we4h)


Τι και αν είδε τους Αλέ, Αντονι, Μαρτίνες, Χράβενμπερχ και Μαζράουι να αποχωρούν από το Αμστερνταμ, ο Άγιαξ μόνο αποδυναμωμένος δεν παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του Champions League. Αντίθετα, διέλυσε με 4-0 τη Ρέιντζερς στην πρεμιέρα και απέδειξε πως θα είναι στα φαβοαρί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κλείσιμο
Η σημερινή ήταν η τρίτη νίκη του «Αίαντα» απέναντι στους Σκωτσέζους σε φάση ομίλων του CL μετά τη σεζόν 1996/1997 και η 5η συνολικά στις μεταξύ τους μάχες στην Ευρώπη. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας ήταν εξαιρετικοί, κυκλοφόρησαν ιδανικά τη μπάλα, έκλεισαν κάθε διάδρομο για την εστία τους και... καθάρισαν το ματς στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» από το πρώτο μέρος!

Ο Αίαντας προηγήθηκε με 3-0 σε διάστημα 16 λεπτών, σβήνοντας έτσι κάθε ελπίδα στους Σκωτσέζους για ανατροπή. Στο 17ο λεπτό ο Αλβαρες άνοιξε το σκορ, με τον Μπέρχαους στο 32' να πετυχαίνει το 2-0. Στο 33' ο Κούντους με τρομερό τελείωμα σημείωσε το 3-0. Ο Μπεργκβάιν στο 80' εκμεταλλεύθηκε ακόμα ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και διαμόρφωσε το 4-0.

Άιντραχτ - Σπόρτινγκ 0-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqebq3i0ckh)


Το «Deutsche Bank Park» φόρεσε τα… καλά του, για το πρώτο ματς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην ιστορία της στο Champions League και συνολικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά από 62 ολόκληρα χρόνια. Η αύρα της κούπας του Europa League, όμως, που παρουσιάστηκε πριν από το ματς, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την επέλαση των Λιονταριών της Λισαβόνας. Η Σπόρτινγκ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου που ήταν στην αποστολή δίχως να χρησιμοποιηθεί, έφυγε με εμφατικό διπλό (0-3) χάρη στις (αντ)επιθέσεις κίνδυνο-θάνατο στο β’ μέρος και επιβεβαίωσε ότι οι ισορροπίες στον 4ο όμιλο θα είναι ρευστές από την αρχή, μέχρι το τέλος.

Ο ενθουσιασμός των Αετών ήταν διάχυτος στο (μοιρασμένο) πρώτο μέρος, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 3’ με τον Κολό Μουανί. Κατάφεραν, μάλιστα να κρατήσουν μακριά από τα καρέ του Τραπ τους Λουζιτανούς δεχόμενοι μόλις μία απειλή από τον Έντουαρντς στο 36’ που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Γερμανός κίπερ.

Ωστόσο, η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ αποδείχθηκε ασταμάτητη στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά και γενικά στις μεταβάσεις της μπάλας μετά την ανάπαυλα, πληγώνοντας όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές την άμυνα των γηπεδούχων μέσα σε 17 λεπτά.

Ο Έντουαρντς έκανε την αρχή στο 65’ αποφεύγοντας με κάποιον τρόπο το τάκλιν του Εμπιμπέ κι έγινε έτσι μόλις ο ένατος Άγγλος που σκοράρει στο Champions League για μη αγγλική ομάδα (ΜακΜάναμαν, Μπέκαμ, Όουεν, Μπέλιγχαμ, Σάντσο μερικοί από όσους το έκαναν στο παρελθόν).

Και πριν καλά –καλά συνειδητοποιήσει το βάρος του 0-1, η Σπόρτινγκ διπλασίασε τα τέρματά της με υποδειγματική αντεπίθεση και τον Έντουαρντς να βρίσκει τον Τρινκάο που έγραψε το 0-2. Το… κερασάκι στην πράσινη τούρτα έγραψε ο Σάντος στο 82’, τρία λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, επίσης μετά από τρομερή κόντρα-επίθεση.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Γιάκιτς (84’ Κνάουφ), Τούτα, Εντικά, Λεντς (46’ Πελεγκρίνι), Εμπιμπέ (66’ Μπορέ), Σο, Λίντστρομ (74’ Αλάριο), Γκέτσε, Καμάντα (84’ Χασέμπε), Μουανί

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν, Κόατες, Σεντ Γιούστε (52’ Νέτο), Ινάσιο, Πόρο (79’ Σάντος), Μορίτα, Ουγκάρτε, Ρέις, Τρινκάο (79’ Παουλίνιο), Γκονσάλβες, Έντουαρντς (73’ Ροσίνια)


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος
19:45, Άγιαξ – Ρέιντζερς
20.00, Νάπολι – Λίβερπουλ

2ος όμιλος
22:00, Ατλ. Μαδρίτης – Πόρτο
22:00, Mπριζ – Λεβερκούζεν

3ος όμιλος
22:00, Ίντερ – Μπάγερν Μονάχου
22:00, Μπαρτσελόνα – Bικτόρια Πλζεν

4ος όμιλος
19:45, Άιντραχτ – Σπόρτινγκ
22:00, Τότεναμ - Μαρσέιγ

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε στα χθεσινά ματς.


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης