Πινέδα: «Ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα μου δίνει αυτοπεποίθηση για να επιστρέψω δριμύτερος»

Πινέδα: «Ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα μου δίνει αυτοπεποίθηση για να επιστρέψω δριμύτερος»

Σε συνέντευξη του στο πασίγνωστο δίκτυο Fox Sports, ο Ορμπελίν Πινέδα ευχαρίστησε δημόσια τον Ματίας Αλμέιδα που του άνοιξε την πόρτα της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι υπό τις οδηγίες του θα επιστρέψει δριμύτερος, στοχεύοντας στην παρουσία του στο Μουντιάλ με την Εθνική του Μεξικό

pineda1_0
Ο Ορμπελίν Πινέδα μιλώντας από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στην Ολλανδία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι απέρριψε τις προτάσεις από το Μεξικό γιατί ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη, εξήγησε τι συνέβη στη Θέλτα, αλλά και τη δυνατότητα που του έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα για να έρθει στην ΑΕΚ και να συνεργαστούν ξανά μαζί.

Ο 26χρονος Μεξικανός χαφ επανέλαβε την επιθυμία του να βρίσκεται στις τελικές κλήσεις της Εθνικής του ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έπλεξε το εγκώμιο του Αλμέιδα και στάθηκε στην αυτοπεποίθηση που παίρνει από τον Αργεντινό τεχνικό, ενώ μίλησε και για το νέο του περιβάλλον στην ΑΕΚ.

Η συνέντευξη του Ορμπελίν Πινέδα στο Fox Sports:

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Ευχαριστώ τον Ματίας που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να το ευχαριστηθώ».

Για τις προτάσεις που είχε από το Μεξικό: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ευγνώμων για τις μεξικάνικες ομάδες, αλλά πιστεύω σε μένα, ήθελα να παραμείνω στην Ευρώπη και σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τα όνειρά μου είναι εδώ και στόχος μου είναι να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για τη Θέλτα και το γεγονός ότι δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή: «Ποτέ δεν μου εξήγησε τον λόγο. Εγώ θέλω μόνο να παίζω και να ευχαριστιέμαι που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μου μετέφεραν ότι δεν θα είμαι στα πλάνα. Το Μεξικό ήταν για μένα ένα plan b, ήθελα να είμαι εδώ και έψαχνα μια ομάδα όπου θα μπορούσα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να είμαι στις τελικές κλήσεις του Μουντιάλ».
Entrevista exclusiva con Orbelín Pineda, ya con el AEK de Almeyda | FOX Sports Radio


Για την Εθνική του Μεξικό: «Μια κλήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν υπέροχο για κάποιον, νομίζω ότι για κάθε Μεξικανό το να εκπροσωπήσει τη χώρα του είναι το πιο όμορφο πράγμα. Θα προετοιμαστούμε καλά ώστε όποιος είναι εκεί να μπορέσει να κάνει το καλύτερο δυνατό, είτε είμαι εγώ είτε κάποιος άλλος. Ο Μαρτίνο είχε κάνει σαφές ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε και να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο μας για να πάμε στο Κατάρ. Μόνοι οι καλύτεροι θα έχουν μια θέση εκεί. Πρέπει να παίζω για να μπορώ να φτάσω στο Κατάρ και να κερδίσω μια θέση εκεί».

Για τον Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν: «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε μου εξήγησε πως είναι η κατάσταση. Εγώ του είπα ότι ψάχνω την πιθανότητα. Ο Ματίας θα μου δώσει μαζί με το τεχνικό επιτελείο τη δυνατότητα να προετοιμαστώ στο 100%. Με έχει υποστηρίξει σε κάθε επίπεδο. Μου δίνει αυτοπεποίθηση να επανέλθω και να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ το γρηγορότερο δυνατό».

Για το νέο περιβάλλον του και τη γλώσσα: «Θα πρέπει να μάθεις ελληνικές λέξεις, να βελτιωθείς με τα αγγλικά προκειμένου να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου. Η πλειοψηφία δεν μιλάει ισπανικά, εκτός από τον Αραούχο, τον Ματίας και το τεχνικό επιτελείο. Αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μάθω πράγματα και μια νέα κουλτούρα».

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία στο σημείο της συντριβής - Ειδικό drone σαρώνει την περιοχή

Η πορεία του αεροσκάφους τύπου Antonov λίγο πριν τη συντριβή στην Καβάλα

Πανελλαδικές: Αύριο Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης