Πογιέτ: «Ήρθαμε για τη νίκη στο Κόσοβο»

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογιέτ, και ο διεθνής άσος Κώστας Μαυροπάνος, μίλησαν για τον αγώνα της Κυριακής (21:45) με το Κόσοβο στην Πρίστινα για το Nations League 

pogiet
Μετά από τη νίκη στην πρεμιέρα στο Μπέλφαστ επί της Βόρειας Ιρλανδίας η Ελλάδα παίζει την Κυριακή (21:45) για την 2η ημέρα του ομίλου του Nations League με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Η Ελλάδα και το Κόσοβο είναι στην κορυφή της βαθμολογίας αφού και η αντίπαλος μας στην πρεμιέρα κέρδισε με 2-0 την Κύπρο και το παιχνίδι θα κρίνει την 1η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ήδη στην Πρίστινα και στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Γκουστάβο Πογιέτ και ο Κώστας Μαυροπάνος.

«Προτού αναλάβω την Εθνική Ελλάδας, είχα δει τους αγώνες με το Κόσοβο. Είδα και τον αγώνα της εναντίον της Κύπρου. Έχει αλλάξει προπονητή, έχει καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να πάρουμε αύριο αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Ουρουγουανός προπονητής.

Κλείσιμο
Εν συνεχεία μίλησε για 

Τις αλλαγές στην ενδεκάδα:«Έχω μια πρώτη ιδέα στο κεφάλι μου για την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αλλά περιμένω. Δεν θέλω να βιαστώ. Ο Μασούρας για παράδειγμα δεν ήταν διαθέσιμος στο πρώτο ματς. Αύριο θα έχω πάρει την τελική απόφαση. Έχω μια βασική ιδέα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω πόσους παίκτες θα κρατήσω και πόσους θα αλλάξω. Πρέπει να πάρω αποφάσεις. Κάποιοι παίκτες θα είναι σίγουρα ίδιοι, δεν ξέρω τον αριθμό. Είναι όμως κι αυτό που είχα πει προ ημερών.



Μπορεί να ξεκινήσω με την ίδια ενδεκάδα, αλλά τα παιδιά κουράστηκαν και μπορεί να χάσουμε. Μπορεί να αλλάξω έξι παίκτες και πάλι να χάσουμε λόγω των αλλαγών. Το θέμα είναι η απόφασή μου να είναι καλή».

Τον στόχο: «Πριν ξεκινήσει το ματς, μπορώ να πω ότι ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα μπορώ να σας πω αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι. Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το ματς. Μπορεί να σταθείς άτυχος, να έχεις τραυματισμούς. Τώρα θέλω μια ομάδα που ήρθε για να πάρει τη νίκη. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά, θα βασιστώ στις ίδιες αρχές. Κατά 99% θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να διατηρήσοιυμε το στυλ παιχνιδιού που θέλω, να είμαστε προετοιμασμένοι, ίσως να αλλάξω μεμονωμένα κάποια χαρακτηριστικά στους παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το στυλ και το ποδόσφαιρο που θέλω να παίξουμε, είναι ξεκαθαρισμένο».

Μαυροπάνος: «Ηρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς»

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, Κώστας Μαυροπάνος είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, τους είχαμε παίξει πέρυσι. Ισως έχουν αλλάξει φιλοσοφία, αλλά είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Ηρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, γιατί έχουμε πίστη στο πλάνο μας και στους παίκτες μας. Θα είναι διαφορετική ομάδα το Κόσοβο . Προσπαθεί να παίξει μπάλα, είναι καλή στις αντεπιθέσεις», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε. «Στα τελευταία 20 λεπτά έπρεπε να κρατήσουμε κοντά τις γραμμές μας με τη Βόρεια Ιρλανδία. Με το Κόσοβο πρέπει να έχουμε διαφορετικό πλάνο, να μη δεχτούμε γκολ και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Το Κόσοβο έχει παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Ο Μουρίκι για παράδειγμα. Εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για την άμυνα της Εθνικής μας και τον παρτενέρ του Χατζηδιάκο είπε ότι «δεν αμυνόμαστε μόνο εμείς οι δύο, έχουμε βοήθεια από τους χαφ. Εχουμε έτσι περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οταν λειτουργούμε ως ομάδα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετούς αντιπάλους».

Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές» - Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις και οξύνει την κρίση

Θεσσαλονίκη: «Ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου «συνόδευαν» το τελευταίο e-mail του 50χρονου γυμναστή

«Μας έβαζε να του κάνουμε μασάζ και έβλεπε πορνό» - Βροχή οι καταγγελίες για τον προπονητή πολεμικών τεχνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης