Stoiximan Basket League, Ηρακλής – Κολοσσός 62-64: Ξεκίνησε για περίπατο, νίκησε με άγχος

Stoiximan Basket League, Ηρακλής – Κολοσσός 62-64: Ξεκίνησε για περίπατο, νίκησε με άγχος

Ο Κολοσσός προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους στην τρίτη περίοδο, ωστόσο είδε τον Ηρακλή να επιστρέφει για τα καλά στο ματς και να διεκδικεί την νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο - Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και πήραν την εκτός έδρας νίκη για τη Basket League

5570378
Την 13η νίκη του κατέγραψε ο Κολοσσός Ρόδου στην 22η αγωνιστική της Basket League και την αναμέτρηση με τον Ηρακλή των 9 παικτών. Το σύνολο του Ηλία Καντζούρη είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το 25ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και διεκδίκησαν... στα ίσια το θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που δεν το κατάφεραν εν τέλει και το σερί τους έμεινε στους δύο αγώνες.

Κλειδί για ακόμη μία φορά ήταν ο Στεφάν Μομίροφ που πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο (57-62) στα 45 δευτερόλεπτα και έδωσε ανάσα... επικράτησης στην ομάδα του για το τελικό 62-64!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjbslka788td)


Ο αγώνας
Για περίπου δύο λεπτά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο Κολοσσός προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ, δίχως να σκοράρουν. Οι Ροδίτες στο 5ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά με 0-6 από τον Μομίροφ, ο οποίος λίγο αργότερα έγραψε και το +7 (4-11) με τους γηπεδούχους να έχουν βρει και τους πρώτους τους πόντους. Οι παίκτες του Καντζούρη κυνηγούσαν τον αιφνιδιασμό, με τον Σταμάτη να μειώνει από την περιφέρεια σε 9-16. Τα τρίποντα πρωταγωνίστησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου που έληξε με στο 14-21. Σε εκείνο το σημείο σκορ για τον Ηρακλή είχαν βρει μόνο οι Χένρι (8π.) και Σταμάτης (6π.).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου Ντολεζάι και Χαριτόπουλος μπήκαν στην εξίσωση από την γραμμή των βολών και έφεραν το ματς στο 17-21 στο 11'. Ο Φλόιντ ήταν εκείνος που σταμάτησε την αστοχία του Κολοσσού με 5 σερί πόντους κάνοντας το 17-26. Ο Χένρι συνέχιζε να κρατάει την επίθεση του Ηρακλή, την ώρα που Ουίλιαμς, Μίλερ και Μομίροφ έγραφαν το 26-40 που έστειλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Χαρακτηριστική ήταν η υπεροχή των φιλοξενούμενων σε ριμπάουντ (22 έναντι 14) και ασίστ (12 έναντι 3 για 9 και 10 λάθη αντίστοιχα).

Με την επιστροφή για το δεύτερο μισό, η διαφορά έφτασε δις στη μεγαλύτερη τιμή της και τους 18 πόντους (27-45, 29-47), με τον Παπαδάκη να ευστοχεί σε δύο τρίποντα για να διαμορφώσει το 38-51 στο 27ο λεπτό δίνοντας βοήθειες και στην άμυνα. Ο ίδιος με κλέψιμο και λέι απ στον αιφνιδιασμό έφερε το σύνολο του Κώστα Μέξα στο -11 (40-51) με 2'26'' πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στις ευκαιρίες των γηπεδούχων να κατεβάσουν από τα διψήφια νούμερα, ο Κολοσσός είχε απάντηση και θα πήγαινε στην καθοριστική περίοδο με το υπέρ του 44-55.

Για περίπου 4 λεπτά, οι Ροδίτες δεν είχαν βρει στόχο με αποτέλεσμα ο Έιμπραμς να αναπτερώσει περισσότερο τις ελπίδες του Ηρακλή με το 46-55 με τον Φλόιντ να επαναφέρει το +11 (46-57). Οι Θεσσαλονικείς είχαν θωρακίσει την άμυνά τους. Ο Κολοσσός έμοιαζε αποδιοργανωμένος και κάπως έτσι το παιχνίδι έφτασε και στους 7 (50-57) με 4'07'' στο ρολόι. Ο Μίλερ σε ένα σημείο που προηγήθηκαν εκατέρωθεν κοψίματα μεταξύ εκείνου και του Χένρι σκόραρε αμέσως μετά για το 50-59, ωστόσο ένα ξέσπασμα του Ηρακλή τους έφερε στο -4 (55-59), αλλά και στους -2 (57-59) με τον Χένρι. Για ακόμη ένα παιχνίδι, όμως, ο Μομίροφ μίλησε στο τελευταίο λεπτό από την περιφέρεια (57-62). Ο Ηρακλής το πάλεψε μέχρι και την εκπνοή, αλλά το ροζ φύλλο κατέληξε στον Κολοσσό συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί.

Κλείσιμο
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 26-40, 44-55, 62-64

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τόσο στην διαφορά που είχε χτίσει ο Κολοσσός μέχρι και το 25 που βοήθησε στο να μην ανατραπεί το ματς, όσο και στο... σωτήριο, όπως αποδείχθηκε, τρίποντο που σκόραρε ο Μομίροφ για το 57-62 στα 45 δευτερόλεπτα.

Ο MVP: Ο Στεφάν Μομίροφ που έκρινε και το ματς, ολοκλήρωσε με 16 πόντους (3/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Διόλου αφανής, αλλά η κατηγορία το επιτάσσει για τον Σον Μίλερ που σημείωσε 15 πόντους (7/10 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Γκάρετ που στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε μόλις 2 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το τρίποντο του Μομίροφ που για δεύτερο σερί αγώνα κρίνει το αποτέλεσμα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 32 λάθη και από τις δύο ομάδες, το 0.6 τρίποντα του Χένρι, τα 19 κλεψίματα και το πολύ χαμηλό ποσοστό του Κολοσσού στο δίποντο.


ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Κολοσσός όχι μόνο συνεχίζει να μαζεύει αποτελέσματα ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, αλλά πλησιάζει ακόμη περισσότερο τον στόχο της τρίτης θέσης. Ο Ηρακλής έχει να σκέφτεται τις απουσίες του και την τελική ευθεία.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Ο Κολοσσός είχε επικρατήσει εύκολα στη Ρόδο με σκορ 76-59. Ακόμη και δύσκολα, διπλασιάζει τα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Ηρακλή.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

Αυτή είναι η σύζυγος Ρώσου στρατιώτη που του έδωσε τις... ευλογίες της για να βιάσει Ουκρανές

Το bootcamp ξεκινά στο «X-Factor»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης