Ίγκα Σβιόντεκ, η τενίστρια που «απειλεί» τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ίγκα Σβιόντεκ, η τενίστρια που «απειλεί» τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Η ιστορία της 20χρονης τενίστριας από την Πολωνία που σε λίγες ημέρες θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις - Η σχέση της με τον Λεβαντόφσκι, ο «έρωτας» με τον Ναδάλ και η ροκ πλευρά της

leva_iga
Πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες φαν του τένις είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν live στον τελικό του Indian Wells απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη. Η Ίγκα Σβιόντεκ κέρδισε σχετικά εύκολα το 1000αρι τουρνουά τένις στην Καλιφόρνια και λίγες ημέρες μετά πήρε και το ... δώρο της.



Την επόμενη ημέρα του Indian Wells ανέβηκε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά μερικά 24ωρα αργότερα η Άσλεϊ Μπάρτι ανακοίνωσε την απόσυρση της από την ενεργό δράση. Επέλεξε να μην παραμείνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και η 20χρονη Ίγκα ήθελε απλά μια νίκη στο Miami Open για να γράψει ιστορία.

Κλείσιμο
Την πέτυχε απέναντι στην Βικτόρια Γκόλουμπιτς και την Δευτέρα 4 Απριλίου θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κόρη του Ολυμπιονίκη

Γεννήθηκε στις 31 Μαϊου 2001 στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία και από μικρή αγάπησε τα σπορ. Της αρέσουν τα χειμερινά σπορ αλλά την κέρδισε το τένις. Ο μπαμπάς της, Τόμας, στέφτηκε Ολυμπιονίκης κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ.

H μητέρα της, Ντορότα, είναι οδοντίατρος και το μικρόβιο του τένις το "κόλλησε" από την μεγαλύτερη αδελφή της. Εκείνη την "παρέσυρε" και έχει πλέον φτάσει στο Νο1. Ο μπαμπάς της, χρόνια στον αθλητισμό, είναι δίπλα της και προσπαθεί χωρίς να την πιέζει τι έκανε λάθος εκείνος στην καριέρα του για να την βοηθήσει.

Πρωταθλήτρια από κούνια

Η Ίγκα Ναταλία Σβιόντεκ όπως είναι το πλήρες όνομα της ανήκει στην Λέγκια Βαρσοβίας και συχνά πυνκά την βρίσκει κανείς στο ποδοσφαιρικό της γήπεδο να θαυμάζει την ομάδα της. Της αρέσει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ αλλά και το χόκεϊ επί πάγου.

Την κέρδισε όμως το τένις. Το 2018 κερδίζει τον τίτλο στα Juniors του Roland Garros στο διπλό ενώ θα κατακτήσει στο απλό το Wimbledon. Ένα αστέρι έχει ήδη γεννηθεί. Η Ίγκα θα γράψει ιστορία πάλι στο Παρίσι αλλά στις γυναίκες.

Το 2020 θα κατακτήσει το Roland Garros χωρίς να χάσει σετ. Θα γίνει η νεότερη νικήτρια μετά από τον Ράφα Ναδάλ (2005) και η νεότερη νικήτρια σε όλα τα Grand Slam μετά από την Μόνικα Σέλες (1992).

Ξεχωρίζει για το στυλ της, τα δυνατά της χτυπήματα και για την προσήλωση της στο στόχο. Είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων που πριν... πεινάσει αποφάσισε να μαγειρέψει. Τι ακριβώς έκανε; Εδώ και αρκετά χρόνια έχει δίπλα της αθλητική ψυχολόγο που την βοηθά και την "ανεβάζει" ιδιαίτερα.

Το όνομα της είναι Daria Abramowicz.

Στην καριέρα της έχει ήδη 5 τρόπαια και εκτός από το Roland Garros ξεχωρίζει το Rome Open και το Indian Wells. Για την ιστορία το 2021 την απέκλεισε από το Roland Garros η δική μας Μαρία Σάκκαρη.

Συνολικά στην καριέρα της έχει κερδίσει μόνο από τα τουρνουά το ποσό των 7,2 εκατ. δολαρίων ενώ οι χορηγοί της αυξάνονται συνεχώς.

Οι αγάπες της Ίγκα

Η Ίγκα αγαπάει πολύ τις γάτες. Της αρέσουν τα βιβλία και ειδικά αυτά της ψυχολογίας και της ιστορίας ενώ είναι τεράστια φαν του Ράφα Ναδάλ. Όταν κέρδισε το Roland Garros στις on court δηλώσεις της έκανε ξεχωριστή αναφορά σ' εκείνον και την επόμενη ημέρα ο Ισπανός πήρε το 13ο στο Παρίσι.

Προπονήθηκε μαζί του ενώ όταν την συναντά αν και πλέον είναι όνομα στο άθλημα έχει πάντα την ίδια συστολή. Η Σβιόντεκ είναι και μεγάλη φαν της ροκ μουσική. Στα ακουστικά της παίζει πάντα Iron Maiden, Pearl Jam, Red Hot Chilli Peppers, Pink Floyd, Santana, Coldplay, AC/DC. «Όταν πήγαινα σε τουρνουά, αυτή ήταν η μουσική που άκουγαν οι προπονητές μου και μου έμενε απλά. Μου άρεσε πολύ. Με γοητεύουν αυτά τα παλιά κομμάτια», θα πει η ίδια.

Η μάχη με τον Λέβα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος Πολωνός αθλητής δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να την συγχαίρει δημόσια για τις επιτυχίες της και το έπραξε και πριν από μια ημέρα όταν εκείνη εξασφάλισε το Νο1 κόσμου στα 20 της χρόνια.



Έδωσαν μεγάλη μάχη για το Νο1 στην Πολωνία το 2020. Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην χώρα τους και εκείνη ήταν το Νο2. Με την φόρα όμως που έχει πάρει η Ίγκα σύντομα θα είναι το Νο1!



Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερμηνευτεί σωστά ο θάνατος της Μαλένας, «είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση»

Με έξι πυραύλους Κρουζ χτύπησε τη Λβιβ η Ρωσία - Οι Αρχές ετοιμάζονται για μάχες στην πόλη, φόβοι και για χημική επίθεση

«Φοβάστε τη Ρωσία;» - Έκκληση Ζελένσκι στις χώρες της Δύσης για όπλα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης