Ενώ έχει εισβάλει στην Ουκρανία, η Ρωσία θέλει να διοργανώσει το Euro του 2028 ή εκείνο του 2032

Ενώ έχει εισβάλει στην Ουκρανία, η Ρωσία θέλει να διοργανώσει το Euro του 2028 ή εκείνο του 2032

Ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρά τον αποκλεισμό της FIFA

gipedo-oukrania
Η εισβολή στα ουκρανικά εδάφη μπορεί να είναι σε εξέλιξη, οι κυρώσεις προς τους Ρώσους σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζουν να υφίστανται, ωστόσο μέλος του συμβουλίου της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δήλωσε πως η χώρα ενδιαφέρεται για την διεξαγωγή είτε του Euro 2028 είτε εκείνου του 2032!

«Έχουμε σκοπό να καταθέσουμε φάκελο με τον οποίο θα ζητήσουμε την διεξαγωγή του Euro 2028 και 2032», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σεργκέι Ανόχιν στο Match TV.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται σχεδόν απίθανο η πρώτη χρονικά διοργάνωση να πάει στους Ρώσους -το ίδιο και η δεύτερη- εκτός αν αλλάξει ως δια μαγείας το σκηνικό. Επικρατέστερες για να αναλάβουν το euro 2028 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, που έχουν καταθέσει και τη μοναδική πρόταση.

Η πιο πρόσφατη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η Ρωσία ήταν το Μουντιάλ του 2018, ο τελικός του οποίου έγινε στο στάδιο Λουζνίκι. Εκεί έγινε ακόμη πιο πρόσφατα η συναυλία στήριξης στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έδωσε κανονικά το «παρών» πριν πέσει ξαφνικά το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες των Ρώσων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης