Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η Κυριακή των τελικών για το ελληνικό τένις -Δείτε βίντεο

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η Κυριακή των τελικών για το ελληνικό τένις -Δείτε βίντεο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη διεκδικούν την Κυριακή (13/2) τίτλους σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη και είναι έτοιμοι να γράψουν άλλη μια "χρυσή" σελίδα για το ελληνικό τένις - Με Αλιασίμ στις 16:30 ο Τσιτσιπάς και με Κονταβέιτ στις 15:30 η Σάκκαρη

5349936__1_
Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό τένις η Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. 

Μια ημέρα πριν από την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη "φλερτάρουν" με κούπες! 

Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει στις 15:30 (Novasports 6) με την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και στις 16:30 (Cosmote Sport 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει τον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ στον τελικό του Ρότερνταμ. 

Τόσο ο Στέφανος όσο και η Μαρία είναι στο Νο1 του ταμπλό στα τουρνουά τους.



Το Σαββατοκύριακο του 2019 

Το 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είχαν κατακτήσει τίτλους μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο αλλά όχι την ίδια ημέρα. 

Την αρχή είχε κάνει η Μαρία στο Μαρόκο όπου είχε κερδίσει τον μοναδικό τίτλο της καριέρας της στο τουρνουά του Ραμπάτ απέναντι στην Κόντα, η οποία αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από λίγες εβδομάδες. 

Κλείσιμο
Ο τελικός διεξήχθη στις 4 Μαϊου 2019. Στις 5 Μαϊου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει στον τελικό στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Φερνάντο Σάντος, τον οποίο και συνάντησε τότε ο Στέφανος, είχε επικρατήσει με 2-0 του Πάμπλο Κουέβας. 

Είναι έως σήμερα το καλύτερο Σαββατοκύριακο του ελληνικού τένις με τους δυο "αστέρες" μας να "ζωγραφίζουν" στα χωμάτινα κορτ. 

Η ώρα της Μαρίας 

Η Μαρία Σάκκαρη από τότε δεν κατέκτησε άλλο τίτλο αν και έπαιξε στον τελικό του 2021 στην Οστράβα αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε άλλους 4 με σπουδαιότερο αυτόν στο ATP Finals 2019. 

H Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο7 κόσμου θα συναντήσει για 13η φορά στην καριέρα της στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης την Ανέτ Κονταβέιτ. 

Η Εσθονή που είναι πολύ καλή φίλη της Ελληνίδας έχει σερί 19 νικών σε τουρνουά indoor hard (κλειστά σε σκληρή επιφάνεια) και έχει κερδίσει 3 σερί τίτλους. 



Στα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν από 6 νίκες με την Εσθονή να έχει κερδίσει τα 2 τελευταία μέσα στα οποία είναι και ο τελικός του 2021 στην Οστράβα. 



Η Κονταβέιτ είναι στο Νο9, η Σάκκαρη στο Νο7 και όποια από τις δυο πάρει την κούπα θα είναι την Δευτέρα (14/2) στο Νο6. Η χαμένη θα είναι στο Νο8. 

Η Μαρία Σάκκαρη διεκδικεί τον 2ο τίτλο της στον 4ο τελικό και η Ανέτ Κονταβέιτ τον 6ο στον 13ο τελικό. 

H παράδοση του Στεφ και ο λούζερ 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε ότι αντίπαλος του στον τελικό της Κυριακής στο Ρότερνταμ θα είναι ο Φελίξ Οζε Αλιασίμ. 



Ο 21χρονος Καναδός που είναι στο Νο9 κόσμου απέκλεισε στον ημιτελικό με 6-7 (5),6-4,6-2 τον Αντρέι Ρούμπλεφ και θα παίξει για 2η φορά στον τελικό στην πόλη της Ολλανδίας. 

H πρώτη ήταν το 2020 όταν και είχε ηττηθεί από τον Γκαέλ Μονφίς. Για τον Αλιασίμ αυτός είναι ο 9ος τελικός και δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ στους τίτλους. 



Ο Τσιτσιπάς θα παίξει στο Ρότερνταμ στον 18ο τελικό του και θα παλέψει για τον 8ο τίτλο του. Θα είναι ο πρώτος για το 2022 αφού το "κοντέρ" έχει σταματήσει στη Λυόν το 2021. 

Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Στέφανος είναι στο 5-2 με τον Φελίξ με τον Καναδό να είχε ξεκινήσει με 2-0. Έχουν συναντηθεί και σ' έναν τελικό, αυτόν του 2020 στη Μασσαλία με τον Έλληνα να επικρατεί με 2-0. 

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

«Θα απολογηθώ εγώ που τους πήρε ο Χάρος;» - Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης