Μπενουά Περ, ο αντίπαλος του Τσιτσιπά που έχει κουραστεί να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό

Μπενουά Περ, ο αντίπαλος του Τσιτσιπά που έχει κουραστεί να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό

Ο 32χρονος Μπενουά Περ που θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Australian Open έχει σπάσει κάθε ρεκόρ νόσησης στον κορωνοϊό - Είχε βρεθεί θετικός αλλά έπαιξε στην Γερμανία - Η φιλοσοφία του Γάλλου για το τένις - Η αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

benua_perr
Στα 32 του ο Μπενουά Περ, που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο γαλλικό τένις, μοιάζει με έναν μοναχικό καβαλάρη που δεν έχει άλογο και καπίστρι αλλά με μια ρακέτα στο χέρι προσπαθεί να κερδίσει το ψωμί του.

Είναι πλέον γνωστός όχι για το ταλέντο του αλλά για τις δηλώσεις και τις εμπνεύσεις του εκτός κορτ. Ο Γάλλος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open (Σάββατο, 05:00, 3ος γύρος) και προέρχεται από μια τεράστια πρόκριση επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Κανείς δεν αμφισβητεί τις τεράστιες δυνατότητες ενός παίκτη που είχε φτάσει έως το Νο9 κόσμου αλλά ο ίδιος στα χρόνια του κορωνοϊού έχει αλλάξει ταχύτητα και πλέον όπως έχει δηλώσει "το τένις δεν είναι προτεραιότητα του".




Στα χρόνια αυτά έχασε χορηγούς, παίζει χωρίς προπονητή και γυμναστή, και έχει δηλώσει ότι για να αποφεύγει τις "φούσκες" στα τουρνουά θα είναι καλύτερα να μένει εκτός νωρίς για ν' απολαμβάνει τις διακοπές στις πόλεις που τα "φιλοξενούν".

Στην περίοδο της πανδημίας τα τουρνουά δίνουν περισσότερα χρήματα στους πρώτους γύρους για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους τενίστες και έτσι δεν έχει νόημα να παλεύει κανείς (εάν δεν μπορεί να φτάσει σε τελικό ή κατάκτηση) για τη διάκριση.

Ο Γάλλος που έχει παραδεχτεί πως έχει κάνει σεξ πριν από αγώνα στο Παρίσι και που έχει αποβληθεί ακόμη και από Ολυμπιακούς Αγώνες (2016 για ανάρμοστη συμπεριφορά , ενώ το 2021 κόπηκε από τους  Γάλλους πριν το Τόκιο πάλι για λόγους συμπεριφοράς) είναι ο μεγάλος άτυχος αφού ούτε ο ίδιος ξέρει πλέον πόσες φορές έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Κλείσιμο


Η τελευταία φορά ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2021 και χιουμοριστικά έγραψε ότι βρέθηκε θετικός για 250η φορά: «Γεια σας, το όνομά μου είναι Μπενουά Περ και είμαι θετικός για 250ή φορά στον Covid! Ειλικρινά, δεν μπορώ άλλο με τον σκατ*** covid. Πώς τα πηγαίνω; Εξαιτίας του Covid τρέχει η μύτη μου, αλλά εξαιτίας όλων αυτών των καραντίνων που περνάω σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, δεν είμαι στα καλά μου ούτε ψυχολογικά».

Όλα ξεκίνησαν για εκείνον από τη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Θα ταξιδέψει στην πόλη των ΗΠΑ για το US Open και στις 30 Αυγούστου θα βρεθεί θετικός. Θα χάσει το τουρνουά και θα μπει σε 14ημερη αυστηρή καραντίνα.



Είχε νιώσει αδιαθεσία κατά την παρουσία του στο Western & Southern Open (φιλοξενήθηκε και αυτό στη Νέα Υόρκη πριν από το US Open), ο γιατρός τον προέτρεψε να κάνει τεστ και φυσικά ήταν θετικό.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Μπενουά Περ θα αποκαλύψει ότι βρέθηκε 2 φορές θετικός σε τεστ αλλά έπαιξε κανονικά στο Αμβούργο με τον Κάσπερ Ρουντ.

Όπως είπε στα ΜΜΕ όταν έφτασε στη Γερμανία υποβλήθηκε σε δυο τεστ covid-19 τα οποία ήταν και τα δυο θετικά. Το τρίτο ήταν αρνητικό και έτσι του επέτρεψαν να παίξει.



«Οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί εδώ στη Γερμανία και ευχαριστώ τον γιατρό του τουρνουά που μου επέτρεψε να αγωνιστώ. Όταν έφτασα εδώ, το τεστ βγήκε πάλι θετικό. Τότε μου εξήγησαν οι γιατροί της διοργάνωσης ότι αν έχεις περάσει ήδη τον ιό και έχεις συμπληρώσει την περίοδο της καραντίνας, μπορείς να αγωνιστείς γιατί ακόμα και αν ξαναπροσβληθείς από τον ιό, δε θα το μεταφέρεις σε άλλους. Ήμουν αρνητικός πριν φύγω από τη Νέα Υόρκη, έκανα αρνητικό τεστ στη Γαλλία και μετά στη Ρώμη, αλλά μετά βγήκε πάλι θετικό στο Αμβούργο», θα πει ο Περ για την περιπέτεια του στο Αμβούργο.

Άλλοι κανόνες ίσχυαν εκείνη την εποχή στην Γερμανία.

Φυσικά μετά από όλα αυτά έχει εμβολιαστεί και πριν "σκάσει" το θέμα Τζόκοβιτς στην Αυστραλία είχε κράξει τους ανεμβολίαστους: «Δεν θα υπάρξει άλλη καραντίνα στη Μελβούρνη για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν με νοιάζει. Αν δεν παίξουν, ακόμα καλύτερα για μένα. Είχα μείνει 14 μέρες σε lockdown επειδή είχα βγει θετικός πριν το US Open.

Δεν με ενδιαφέρει για τους άλλους παίκτες. Έχω υψηλό κίνητρο για να έχω μια καλή σεζόν και αν κάποιοι παίκτες διστάζουν να εμβολιαστούν, καλύτερα να μείνουν στην Ευρώπη. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Πρέπει να εμβολιαστείς για να πας στην Αυστραλία. Εγώ έχω εμβολιαστεί και ανυπομονώ να ταξιδέψω εκεί».



Για να καταλάβει κανείς την φιλοσοφία που έχει πλέον για το τένις αρκεί να διαβάσει τις δηλώσεις που είχε κάνει όταν ξεκίνησε η πανδημία. «Προτιμώ να βρίσκομαι στο Top 30 και να απολαμβάνω τη ζωή. Να παίζω γκολφ και να πίνω κοκτέιλ όταν θέλω, αντί για να θυσιάζω τα πάντα για να βρίσκομαι στο Νο.1. Κερδίζω χρήματα, διασκεδάζω, ταξιδεύω συνέχεια, είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο! Είμαι πάρα πολύ τυχερός.

Δεν θα θυσίαζα τίποτα απ' αυτά για να είμαι στο Νο.1. Το 2019 πήγα στη Μύκονο, στην Ίμπιζα, μοιράστηκα μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου με τους φίλους μου. Και αυτό θα το κάνω και όταν είμαι 40».

H αλήθεια είναι ότι αλλάζει τακτικά κατά διαστήματα όχι εντός αλλά εκτός κορτ. 



Για την ιστορία με τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει δώσει 4 παιχνίδια και έχει 3 ήττες. Κέρδισε μονάχα στο 1ο το 2017 στη Γαλλία.  Μετά από τη νίκη του επί του Ντιμιτρόφ μίλησε για νέα σελίδα και έκλαψε γιατί όντως είχε καιρό να κερδίσει έναν τόσο σημαντικό παίκτη. 

Ειδήσεις σήμερα:

Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιαστή με τα ράσα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ανωμοτί ο «διοργανωτής» του πάρτι Μάνος Παπαδόπουλος

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα - Τι γνωρίζουμε για την «stealth Omicron»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης