Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-3: Με οδηγό τον Λουκάκου ελπίζει για την κορυφή της Premier League

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-3: Με οδηγό τον Λουκάκου ελπίζει για την κορυφή της Premier League

Οι «μπλε» του Λονδίνου μοιράζονται τη δεύτερη θέση με τη Λίβερπουλ και βρίσκονται στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι

000_9V98K7
Δυο αγωνιστικές ήταν πολλές μακριά από τη νίκη. Άλλωστε η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ δεν είχε μετρήσει ποτέ τρεις σερί δίχως θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και δεν είχε καμία διάθεση να το πετύχει τώρα.

Προκειμένου όμως να το αποφύγει χρειάστηκε το.... βαρύ πυροβολικό να ξυπνήσει από λήθαργο. Βρίσκοντας τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα έπειτα από τις 11 Σεπτεμβρίου στην Premier League, ο Ρομέλου Λουκάκου οδήγησε τελικά τους Μπλε σε ζωτικής σημασίας ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα και παρέα με τον «εκτελεστή» Ζορζίνιο τους κράτησε στο -6 από την πρωτοπόρο Σίτι.

Από την πλευρά τους πάντως οι Villagers δεν είχαν καμία διάθεση να καταθέσουν τα όπλα. Αντιθέτως έδειξαν από την αρχή πως θα δώσουν σκληρή μάχη για να σιγουρέψουν πως η Τσέλσι θα συνεχίσει να πορεύεται με σκυμμένο το κεφάλι, ούσα αρκετά πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και στο πρώτο ημίωρο τα κατάφεραν περίφημα. Ανοίγοντας μάλιστα το σκορ χάρη σε αυτογκολ - δώρο του Τζέιμς στο 28΄οι γηπεδούχοι έφεραν από νωρίς σε πολύ δύσκολη θέση το σύνολο του Τούχελ, το οποίο ωστόσο ήταν αποφασισμένο να επιστρέψει άνευ όρων στο δρόμο των επιτυχιών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpfjtckx4ix-sf)

Μόλις έξι λεπτά αργότερα ο Κας υπέπεσε σε ανόητη παράβαση εντός περιοχής και ο Ζορζίνιο δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι, ισοφαρίζοντας άμεσα για τους Μπλε. Ακόμα κι έτσι πάντως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Μια ακόμη ισοπαλία θα άφηνε πολύ πίσω στο κυνήγι του τίτλου την Τσέλσι, η οποία μετρούσε μόλις μια νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και αγωνιούσε επειγόντως για το τρίποντο. Και για να το πετύχει έπρεπε να ρίξει στη μάχη τα μεγάλα όπλα...

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpfqmm0v2mx-sf)

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τούχελ έδωσε το ελεύθερο στον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος αποδείχθηκε πληγωμένο θηρίο σε κλουβί...Μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Βέλγος ξέφυγε από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα και με άψογη κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ, βάζοντας επιτέλους οριστικό τέλος στην αφλογιστία του στην Premier League με γκολ έπειτα από περίπου 3,5 μήνες! Γκολ το οποίο μάλλον ήταν προδιαγραμμένο να σημειωθεί απέναντι στη Βίλα, αφού οι Χωριάτες αποτελούν το αγαπημένο του θύμα και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, έχοντας πληγωθεί από τον Βέλγιο συνολικά εννέα φορές σε δέκα ματς!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgpgiot8ukhl-sf)

Το 2-1 ωστόσο δεν φάνηκε να είναι αρκετό για τους Λονδρέζους που πάλεψαν για να «τελειώσουν» το παιχνίδι και λίγο έλειψε να το καταφέρουν με τις ευκαιρίες των Μάουντ (66΄) και Χάντσον Οντόι (87΄). Η λύση όμως θα ερχόταν και πάλι δια ποδός Λουκάκου. Με περίσσια αυτοπεποίθηση και απελευθερωμένος πλέον από τα δεσμά της ... πολύμηνης κατάρας, ο έμπειρος επιθετικός ξεκίνησε κούρσα από τη σέντρα του γηπέδου, ισοπέδωσε κατά κράτος τον Τάργκετ και προτού προλάβει να εκτελέσει, «γκρεμίστηκε» εντός περιοχής από τον Κόνσα.

Και σε μια ιπποτική χειρονομία έκανε άκρη δίχως δισταγμό για να αναλάβει την εκτέλεση ο... Διόσκουρος Ζορζίνιο που έγραψε το 3-1, θέτοντας παράλληλα νέο ρεκόρ στην ιστορία της Premier League με τα περισσότερα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος (10).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgphc1tv329t-sf)

Άστον Βίλα (Γκάρι ΜακΆλιστερ): Μαρτίνεζ, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Λουίζ, Ράμσεϊ, Σανσόν (76΄Ελ Γκάζι), Μπουέντια (74΄Τσουκουεμέκα), Ινγκς (73΄Τραορέ), Ουότκινς

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τσαλόμπα (46΄Λουκάκου), Τιάγκο Σίλβα (52΄Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Αλόνσο, Καντέ (63΄Κόβασιτς), Ζορζίνιο, Μάουντ, Χάντσον - Οντόι, Πούλισικ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgphgqvpqacp-sf)

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα εβδομάδων να κυριαρχήσει στην Ελλάδα ενώ 20 περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Ματωμένα Χριστούγεννα - Τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν γίνει δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

6.300 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης