Super League: «Πέταξε» για Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, στο... κόλπο και ο Παναθηναϊκός

Super League: «Πέταξε» για Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, στο... κόλπο και ο Παναθηναϊκός

O Δικέφαλος του βορρά εξασφάλισε και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο - «Τελικός» το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ - Απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές για το φινάλε των playoffs

παοκ
Ευρωπαίος και επίσημα είναι από ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του (2-1) στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» «κλείδωσε» την παρουσία του στην τετράδα αφού δεν υπάρχει σενάριο που να τον αφήνει εκτός. Την ίδια ώρα ίσως ο βαθμός του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά το 2-2 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ίσως αποδειχθεί... χρυσάφι για τους «πράσινους»!

Ο ΠΑΟΚ ακόμη και αν κάνει 3 ήττες και τον πιάσει στους 61 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, σημαίνει πως ο Αρης θα τον έχει προσπεράσει (νίκη στο μεταξύ τους ματς) και η ΑΕΚ ή θα υπολείπεται των 61 μη έχοντας κερδίσει τα άλλα 2 παιχνίδια της (δεν μπορεί εκείνη να περάσει τους 61 και το «τριφύλλι» να πιάσει τον ΠΑΟΚ στους 61 καθώς Ενωση και Παναθηναϊκός παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστή) ή θα «συγκατοικεί» μαζί τους.

Στην πρώτη περίπτωση δεν θα χρειαστεί επιμέρους υπολογισμός ενδεχόμενης ισοβαθμίας, αλλά και στη δεύτερη οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν το ένα από τα δύο εναπομείναντα «εισιτήρια» για το Conference League (το έτερο θα είναι βρέξει χιονίσει του Αρη αλλιώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει στους 61), μαζί μάλιστα με το «τριφύλλι». Και αυτό γιατί στα μεταξύ των 3 ομάδων παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των play off θα έχουν από 12 βαθμούς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μόλις 4.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε χθες (5/5) την ευρωπαϊκή του παρουσία την επόμενη σεζόν, ακόμη και αν κάνει 3 ήττες μέχρι το φινάλε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 83
-------------------------
ΠΑΟΚ 61
Αρης 59
ΑΕΚ 55
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης