Super League 1 play off, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Σωτηρία με Γκαρσία - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play off, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Σωτηρία με Γκαρσία - Δείτε τα γκολ

Το γκολ του Γκαρσία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων είναι αυτό που κρατάει διάπλατα ανοιχτό τον δρόμο της ΑΕΚ προς την Ευρώπη! Η καλύτερη Ενωση σε εκείνο το λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 τον Παναθηναϊκό, που πλέον έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο - Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ιωαννίδη αλλά για 3ο σερί ματς στη  Super League 1 δεν το κράτησαν

5288882
Με ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει την απόσταση ασφαλείας των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Το ντέρμπι έληξε ισόπαλο με 1-1 (ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με τον Ιωαννίδη στο 36'), ωστόσο οι κιτρινόμαυροι είναι αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα καθώς πίεσαν ασφυκτικά τους «πράσινους» στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας ωστόσο μόνο τον ένα βαθμό.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Μπόλονι
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 ξεκινώντας τελικά τον Ολιβέιρα στην κορυφή, με τον Ανσαριφάρντ να μένει στον πάγκο και τον Αλμπάνη να ξεκινάει στο αριστερό άκρο. Ο Λιβάι Γκαρσία φυσικά ήταν στο δεξί. Στα μετόπισθεν ο Τσιντώντας επανήλθε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας των Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Βασιλαντωνόπουλου να διατηρείται. Στον άξονα ο Σιμάνσκι προτιμήθηκε αντί του Κρίστιτσιτς πλάι στον Γαλανόπουλο, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Για τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να κάνει σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ και δεξιός ο Σάντσες αντί του Μολό. Πούγγουρας και Βέλεθ ήταν στο κέντρο της άμυνας. Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ στην μεσαία γραμμή, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης στα άκρα και στην κορυφή ο Καρλίτος αντί του Μακέντα.

Πρώτο μέρος με λίγες φάσεις και 0-1 με Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-catn9ecdfhdt-sf)

Η ΑΕΚ πάταγε καλύτερα στο γήπεδο από το ξεκίνημα, ωστόσο παρότι έφτανε με σχετική ευκολία στα όρια της περιοχής του Παναθηναϊκού, οι επιλογές στην τελική ενέργεια ήταν κακές. Συν τοις άλλοις οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάζονταν. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος από μια τέτοια, όταν ο Χουάνκαρ γέμισε στο 8' με φάουλ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Καρλίτος έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Η πρώτη υποψία απειλής από πλευράς ΑΕΚ ήρθε στο 15' όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πέρασε δίπλα από το κάθετο του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα και το κατάφερε με επιτυχία στο 36'. Ο Ανσαριφάρντ που μόλις είχε περάσει στο ματς στη θέση του τραυματία Ολιβέιρα «πούλησε» την μπάλα στο κέντρο. Οι πράσινοι έβγαλαν μια βαθιά μπαλιά στα δεξιά στον Καρλίτος, ο οποίος σέντραρε και ο Ιωαννίδης που ερχόταν σαν... τρέιλερ έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον Τσιντώτα για το 0-1. Σε μια φάση στην οποία επίσης ο Έλληνας γκολκίπερ φέρει ευθύνη.

Κλείσιμο
Η ΑΕΚ για ακόμα μια φορά πλήρωσε ακριβά την πρώτη της στιγμή αδράνειας. Την ίδια στιγμή μεσοεπιθετικά συνέχιζε να μην έχει ουσία και έμπνευση στο παιχνίδι της. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ωστόσο, η Ένωση έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Σιμάνσκι σέντραρε και ο Αλμπάνης ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Διούδη που μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, αλλά έσωσε μόνο τον βαθμό στο 92'

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-catov39hnmqp-sf)

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου μέρους η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη καλή της στιγμή στο παιχνίδι όταν η μπάλα στρώθηκε στον Βασιλαντωνόπουλο έξω από την περιοχή, αυτός έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στο απλωμένο πόδι του Νιάς με τον Διούδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η ΑΕΚ είχε κλείσει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του πιέζοντας και κερδίζοντας στατικές μπάλες, χωρίς όμως να τις αξιοποιεί. Η πίεση της ΑΕΚ είχε γίνει ασφυκτική, με την Ένωση όμως να μην μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη πράσινη άμυνα. Στο 60' ο Γαλανόπουλος βρήκε χώρο και έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Διούδη όμως σε ετοιμότητα να αποκρούει.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ ανατράπηκε από τον Σάντσες με τον Χίγκλερ να δείχνει πέναλτι. Ωστόσο, ο Ολλανδός διαιτητής κλήθηκε στο VAR, τσέκαρε τη φάση, βλέποντας ότι η παράβαση είχε γίνει εκτός περιοχής. Έτσι άλλαξε την απόφασή του δίνοντας φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος, με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αμέσως μετά και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Μπόλονι πέρασε στο ματς τους Αγιούμπ και Μακέντα, στις θέσεις των Σανκαρέ και Καρλίτος, ενώ ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Σιμάνσκι με τον Κρίστιτσιτς.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ΑΕΚ δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα, αλλά το γκολ δεν ερχόταν καθώς το τείχος των παικτών του Μπόλονι ήταν αδιαπέραστο. Ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας και Μαχαίρα και Κοσίδη στο ματς αντί των Αλμπάνη και Γαλανόπουλου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 84' η ΑΕΚ έφτασε για ακόμα μια φορά μια ανάσα από το γκολ, με τον Γκαρσία να φεύγει στην κόντρα να μπαίνει στην περιοχή, όμως αντί να πασάρει σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του σούταρε με τον Διούδη να τον σταματάει.

Η λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε στο 92'. Ο Μαχαίρας γέμισε στην περιοχή και ο Γκαρσία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη ισοφαρίζοντας σε 1-1! Ήταν το γκολ που διαμόρφωσε στο τελικό αποτέλεσμα και βοήθησε την ΑΕΚ να κρατήσει την απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

MVP: Ο Ιωαννίδης σκόραρε το γκολ του Παναθηναϊκού, έδωσε πολλές μάχες και θα μπορούσε να ήταν και εκείνος που θα είχε κρίνει το ντέρμπι, αν ο Γκαρσία δεν ισοφάριζε στο τέλος.

Στο ύψος του: Ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα κάθε φορά που χρειάστηκε να επέμβει. Δεν μπορούσε να το κάνει όμως και στην κεφαλιά του Γκαρσία στο τέλος.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ δεν πήρε κάτι από τον Αλμπάνη στα άκρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να είχε μπει και ο Γκαρσία, αν δεν έβρισκε το γκολ στο τέλος, καθώς ο 23χρονος εξτρέμ πήρε πολλές ενέργειες από την πλευρά του χωρίς όμως να είναι ουσιαστικός.

Η γκάφα: Στο γκολ του Παναθηναϊκού ο Ανσαριφάρντ κάνει απαράδεκτο λάθος «πουλώντας» την μπάλα στο κέντρο και έπειτα ο Τσιντώτας δεν αντιδρά σωστά στην κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Το στραγάλι: Ο Ολλανδός Χίγκλερ έδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Καρίμ από τον Σάντσες, ωστόσο κλήθηκε στο VAR και άλλαξε την απόφασή του καθώς η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πρώτο μέρος τιμώρησε την Ένωση στην πρώτη της στιγμή αδράνειας. Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση της ΑΕΚ ήταν ασφυκτική, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν ουσία και έμπνευση στην τελική ενέργεια. Οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα από ένα τρίποντο που θα τους έβαζε ξανά δυνατά μέσα στη μάχη της Ευρώπης, ωστόσο η Ένωση κατάφερε να βρει τελικά τρόπο να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας των πέντε βαθμών.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70' Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79' Κοσίδης), Μάνταλος, Αλμπάνης (79' Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (35' Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Λάζολο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (70' Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90' Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70' Μακέντα)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

European Super League: Αποχώρησαν και επισήμως Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Μετά το «ναυάγιο» της European Super League: Νέα σενάρια για Ντελ Πιέρο αντί του Ανιέλι στην προεδρία της Γιουβέντους

«Ανοίγει την αγκαλιά της» η UEFA για τους «αντάρτες» της European Super League: Έκαναν ένα μεγάλο λάθος, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης