UEFA: «Αποφασίζει τέλη Μαΐου για την κατάργηση ή μη του εκτός έδρας γκολ»

UEFA: «Αποφασίζει τέλη Μαΐου για την κατάργηση ή μη του εκτός έδρας γκολ»

Η UEFA θα αποφασίσει σύμφωνα με την Equipe στα τέλη Μαΐου αν θα προχωρήσει στην κατάργηση ή μη του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ ματς των διοργανώσεών της

paris-cheering-0
Τέλος εποχής; Αυτή είναι η πρώτη πρόταση στο ρεπορτάζ της Equipe για τη συζήτηση στους κόλπους της UEFA όσον αφορά στην κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ ματς των διοργανώσεών της. Σύμφωνα με την κορυφαία γαλλική εφημερίδα η απόφαση δεν θα ληφθεί την Παρασκευή (16/4) - όπως υποστηρίζεται σε ρεπορτάζ της βρετανικής «Sun» - αλλά τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 του κανονισμού της UEFA δεν ξεκίνησε τώρα. Απλά το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Οι απόψεις διίστανται και για τη μορφή της κατάργησης.

Υπάρχουν «φωνές» για μερική κατάργηση (να ισχύει δηλαδή ό,τι και τώρα στην κανονική διάρκεια και να μην ισχύει στην παράταση), αλλά και για ολική! Σε κάθε περίπτωση τα ρεπορτάζ των Sun και Equipe συμφωνούν ότι σε περίπτωση αλλαγής, αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας σεζόν (2021/22)!

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων - διοργάνωση που δεν υπάρχει πια - και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι οπαδοί της κατάργησης έχουν ως υπερασπιστική γραμμή την αύξηση του ενδιαφέροντος.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Ραντεβού - φωτιά σε Ανφιλντ και Βεστφαλία!

Στα χέρια του Μπελχαντά προσφορά του Ολυμπιακού

Νεϊμάρ: «Μένω στην Παρί, έχει τελειώσει το θέμα της ανανέωσης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης