Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 2-1: Δώρο στον Παράσχο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος 2-1: Δώρο στον Παράσχο - Δείτε τα γκολ

Tη μέρα που ο Γιώργος Παράσχος γιόρτασε 902 συμμετοχές στο ποδόσφαιρο, οι παίκτες του Απόλλωνα με το 2-1 επί του Ατρομήτου, του έκαναν δώρο το «τρίποντο» που εξασφαλίζει μια χαλαρή συνέχεια στο πρωτάθλημα - Μπετινέλι και Ντάουντα τα γκολ δεύτερης εντός έδρας νίκης στη φετινή Super League 1 

5243231
Μία δίκαιη νίκη που τον ξεμπλέκει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας πέτυχε ο Απόλλωνας Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου και απομακρύνθηκε δέκα βαθμούς από την προτελευταία Λαμία. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Μπεντινέλι στο 42' και στο δεύτερο μέρος τιμώρησαν τον Ατρόμητο για τις χαμένες του ευκαιρίες βρίσκοντας το δεύτερο γκολ με τον Ντάουντα στο 67'. Ο Ατρόμητος απλά μείωσε με τον Μαυρομμάτη στο ντεμπούτο του στο τέλος, αλλά ήταν πλέον αργά για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στη Ριζούπολη. Βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα ο Παράσχος για το γεγονός ότι έφτασε τα 902 παιχνίδια στην καριέρα του ως παίκτης και προπονητής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98lo30z4ou1-sf)




Έτσι ξεκίνησαν Παράσχος και Παντελίδης
Ο Γιώργος Παράσχος για τον Απόλλωνα Σμύρνης ξεκίνησε με τον Βέρχουλστ κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Μπρούσιτς, στον άξονα τους Σλίβκα, Φατιόν και Κολ, στα άκρα τους Μπεντινέλι και Τσιλούλη και στην κορυφή τον Ιωαννίδη. Ο Σάββας Παντελίδης στον Ατρόμητο ξεκίνησε με τον Μανδά στην εστία, τετράδα στην άμυνα τους Γκάλο, Γούτα, Στρούγγη και Νάτσο, στο κέντρο τους Χαρίση και Σάλομον και τον Μουνίθ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Χριστοδουλόπουλος και Αγκάγιεφ στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Κωτσόπουλος.

Ο Μπεντινέλι έδωσε το προβάδισμα στην Ελαφρά Ταξιαρχία λίγο πριν βγει το ημίχρονο
Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο, επιμένοντας να παίζει από τη δεξιά πλευρά με τους Μπεξεβανίδη και Τσιλούλη να συνεργάζονται, ενώ καλό ματς στον άξονα έκαναν τόσο ο Σλίβκα όσο και ο Κολ. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος σε αυτό το διάστημα προσπαθούσε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, με τον Γούτα σταθερό στο κέντρο της άμυνας και τον Χαρίση να επιχειρεί να παίξει κάθετα.


Η πρώτη τελική στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του Κολ στο 7' μπλόκαρε ο Μανδάς για να απαντήσει ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος με τον Αγκάγιεφ να μην βρίσκει στόχο πλάγια μέσα από την περιοχή. Ο Βέρχουλστ στο 25' μπλόκαρε εύκολα την εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, με τον Ατρόμητο να ισορροπεί το ματς. Δέκα λεπτά μετά ο Ιωαννίδης λόγω ενοχλήσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Ντάουντα να τον αντικαθιστά.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια, όμως μια όμορφη συνεργασία των παικτών του Παράσχου έφερε το 1-0 στο 42'. Οι παίκτες του Απόλλωνα αναπτύχθηκαν όμορφα με τον Μπαξεβανίδη που είχε ανέβει να «τσιμπάει» την μπάλα βγάζοντας τον Μπεντινέλι τετ-α-τετ με τον Μανδά. Το πλασέ του βρήκε δίχτυα και η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε κεφάλι στο σκορ τρία λεπτά πριν βγει το ημίχρονο.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98lyst36aw9-sf)



Ο Ατρόμητος έχασε τις ευκαιρίες και τιμωρήθηκε από τον Ντάουντα
Ο Ατρόμητος μπήκε με πιο επιθετικές βλέψεις στο δεύτερο μέρος πατώντας περιοχή. Μάλιστα στο 51' ο Βέρχουλστ απέκρουσε το σουτ του Μουνίθ, ενώ στο 52' ο Αγκάγιεφ, έπειτα από τη σέντρα του Γκάλο, είδε το γυριστό σουτ που επιχείρησε να περνάει ψηλά άουτ. Δυο λεπτά αργότερα αργότερα οι Περιστεριώτες είχαν και τρίτη ευκαιρία, τη μεγαλύτερή τους μέσα στο ματς. Ο Μουνίθ έφερε με εκτέλεση φάουλ την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Αγκάγιεφ ανενόχλητος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98mkgcyqjx5-sf)


Οι Περιστεριώτες συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι με τον Απόλλωνα να δίνει γήπεδο και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο ευελπιστώντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Ο Παντελίδης πέρασε στο ματς και τον Μανούσο στη θέση του Αγκάγεφ με τον επιθετικό του Ατρόμητου να έχει μια νέα καλή στιγμή για την ομάδα του στο 64' αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98msv8oo5jl-sf)


Αφού ο Ατρόμητος δεν βρήκε την ισοφάριση, τιμωρήθηκε. Κόντρα στη ροή του ματς ο εξαιρετικός Κολ γέμισε μέσα στην περιοχή για τον Ντάουντα, ο οποίος με μια υπέροχη κίνηση ξεμαρκαρίστηκε από τον Στρούγγη και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μανδά για το 2-0 του Απόλλωνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98mw2qayb55-sf)


Από εκεί και έπειτα η Ελαφρά Ταξιαρχία έκανε διαχείριση του σκορ, αλλά ο Ατρόμητος στο 90' με δυνατό σουτ του Μαυρομμάτη στο ντεμπούτο του έφτασε στο 2-1. Ήταν όμως πλέον αργά για κάτι περισσότερο, με τον Απόλλωνα να φτάνει σε μια δίκαιη νίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98ncgk3w0oh-sf)


MVP: Μπορεί οι σκόρερ να ήταν οι Μπεντινέλι και Ντάουντα στη νίκη του Απόλλωνα, ωστόσο ο πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Κολ. Εξαιρετικό ματς στο πρώτο μέρος στον άξονα, ενώ στο δεύτερο βρίσκει και την ασίστ που δικαιούταν με βάση την εικόνα του στο παιχνίδι.

Στο ύψος τους: Καλό ματς από τον Μπεντινέλι για τις κινήσεις του από τα πλάγια προς τον άξονα, βρίσκοντας και το γκολ στο 1-0. Ο Σλίβκα επίσης στον άξονα ήταν άξιος συμπαραστάτης του Κολ.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Αγκάγεφ δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι στην αριστερή πλευρά του Ατρόμητου και γι' αυτό έγινε αλλαγή με τον Μανούσο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Στρούγγης που έχασε το μαρκάρισμα του Ντάουντα για να έρθει το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το στραγάλι: Ο Σκουλάς είχε μια καλή διαιτησία στη Ριζούπολη, δείχνοντας σωστά τις κίτρινες κάρτα όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Δίκαιη η νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης. Έβγαζε καλύτερες συνεργασίες στο πρώτο μέρος και πήρε το προβάδισμα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε πολύ καλύτερα, έκλεισε τον αντίπαλό του στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε την ισοφάριση στις καλές στιγμές που είχε και τιμωρήθηκε γι' αυτό με τον Απόλλωνα να κάνει το 2-0 και να σφραγίζει το τρίποντο. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, αλλά ήταν πλέον αργά. Με τη νίκη αυτή η Ελαφρά Ταξιαρχία αυξάνει κι άλλο την απόστασή της από τις τελευταίες θέσεις και ουσιαστικά ξεμπλέκει. Ο Ατρόμητος πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του, αν και ο στόχος των πλέι οφ έχει χαθεί.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Φατιόν (70' Κιτόκο), Σλίβκα, Κολ (88' Κάλισιρ), Μπεντινέλι (70' Φερνάντεθ), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (35' Ντάουντα)

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Νάτσος (86' Μαυρομμάτης), Γούτας, Στρούγγης, Χαρίσης (86' Μάτιτς), Σάλομον, Χριστοδουλόπουλος (74' Ραμπέγιο), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (59' Μανούσος), Κωτσόπουλος (74' Εντομβόνγι)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης