Η επιρροή του... Ολυμπιακού στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ (φώτο + βίντεο)

Η επιρροή του... Ολυμπιακού στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ (φώτο + βίντεο)

Για το ίνδαλμά του, Στίβεν Τζέραρντ, και «εκείνο» το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, που όπως και τα περισσότερα παιδιά της πόλης επηρεάστηκαν ποδοσφαιρικά από το «κόκκινο» έπος του 2005

gerrard-alexander-arnold-olympiacos
«Είμαι απλώς ένα απλό παιδί από το Λίβερπουλ του οποίου τα όνειρα έχουν γίνει πραγματικότητα».

Αυτή είναι και η πιο διάσημη ατάκα του ΤΑΑ όσο αγωνίζεται με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, έχοντας ο ίδιος περιγράψει με τον πιο απλό τρόπο τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λικγ πέρυσι κόντρα στην Τότεναμ. Αυτή βεβαίως είναι και η ατάκα που κοσμεί το εντυπωσιακό γκράφιτι που απεικονίζει τον ίδιο στο Λίβερπουλ, με την κοινότητα να του ανταποδίδει κάποια από τα όσα έχει προσφέρει έως τώρα στους «κόκκινους», αλλά και όσα έχει ακόμη να δείξει, με το συγκεκριμένο έργο τέχνης.

taa-graffiti


Για να φτάσει σε αυτό το σημείο έπρεπε να διανύσει όλη την διαδρομή στα κλιμάκια της Λίβερπουλ, ως γέννημα-θρέμμα και του συλλόγου εκτός της πόλης, ξεκινώντας την πορεία του την σεζόν στην οποία η ομάδα των Ράφα Μπενίτεθ και Στίβεν Τζέραρντ έγραφε το έπος της Κωνσταντινούπολης. Ενώ αυτός έκανε τα πρώτα του βήματα, ο «Stevie G» νικούσε από μεγάλη απόσταση τον Αντώνη Νικοπολίδη στο «Άνφιλντ» οδηγώντας την Λίβερπουλ σε νίκη με σκορ 3-1 για να στείλει στην φάση των νοκ-άουτ παρά την υπερπροσπάθεια του Ριβάλντο, του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και της υπόλοιπης... παρέας, με τον εμβληματικό αρχηγό να αποτελεί όχι μόνο τον κύριο λόγο της κατάκτησης εκείνου του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και αυτόν για τον οποίο ο σύλλογος δεν βρέθηκε στα... αζήτητα κατά τα πρόσφατα πέτρινά του χρόνια.

Στην ιστορία, φυσικά, έχει μείνει και η αγγλική περιγραφή εκείνου του αγώνα, με τον Άντι Γκρέι να συγχρονίζει την φωνή του με το εκπληκτικό σουτ του νυν προπονητή της Ρέιντζερς. «Geeeerraaaard. Oh ya beuaty! What a hit son, what a hit», είχε ουρλιάξει, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση μπορούμε να το αποδώσουμε ως: «Μαγεία. Τι χτύπημα παλικάρι μου, τι χτύπημα».

Το γκολ με την περιγραφή του Γκρέι:

Κλείσιμο

Αργότερα ο κόσμος το ανέδειξε ως το πιο σημαντικό τέρμα του Τζέραρντ στο «Άνφιλντ», αλλά οι... δρόμοι είχαν ήδη βάλει τα θεμέλια, με τους πιτσιρικάδες να φωνάζουν το όνομα του αρχηγού «κάθε φορά» που δοκίμαζαν ένα μακρινό σουτ, σαν το αντίστοιχο «Kobeee» για τους μπασκετικούς. Όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του, το αυτό έκανε και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ.

«Όταν περπατούσα στον δρόμο και έβλεπα ένα άδειο μπουκάλι, έτρεχα, το κλωτσούσα και φώναζα “Τζέραρντ”. Νομίζω πως λίγο-πολύ το έκαναν όλα τα παιδιά στην πόλη. Ο Τζέραρντ ήταν τα πάντα για μένα. Μεγαλώντας ήθελα να γίνω αυτός, κανένας άλλος. Ήθελα να ζήσω όπως ζούσε, να παίζω όπως έπαιζε, να κλωτσάω την μπάλα όπως την κλωτσούσε αυτός», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ενώ για την συγκεκριμένη χρονιά μίλησε φυσικά και στην εκπομπή που «τρέχει» με τον άλλο μπακ της ομάδας, Άντι Ρόμπερτσον, η οποία προβάλλεται από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Instagram, έχει τίτλο «Wingmen» και είναι απλώς απολαυστική σε όλα τα επίπεδα.

Στο πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, ο ΤΑΑ οδηγεί το πολυτελές τζιπ του μέχρι το πατρικό του, εκεί όπου είχε στηθεί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας του για να υποδεχθεί τους ήρωες της Κωνσταντινούπολης, σε στιγμές που όπως και ο ίδιος λέει στον Ρόμπερτσον, «δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει».

Το 1ο επεισόδιο της σειράς:



Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης