Ο Γκουαρδιόλα έφυγε από την Μπάγερν γιατί δεν του έκαναν τις μεταγραφές που ζήτησε

Ο Γκουαρδιόλα έφυγε από την Μπάγερν γιατί δεν του έκαναν τις μεταγραφές που ζήτησε

Σύμφωνα με το βιβλίο «Inside FC Bayern», ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου επειδή η διοίκηση δεν του πήρε κανέναν από τους εφτά σταρ που ζήτησε κατά καιρούς

guardiola_5
Στην Μπαρτσελόνα είχε χτίσει την (σούπερ) ομάδα του γύρω από τα... παιδιά του φυτωρίου (Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Πικέ κλπ.) και στην Μάντσεστερ Σίτι... καλόμαθε με τις σημαντικές επενδύσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Στην Μπάγερν Μονάχου όμως; Σύμφωνα με το βιβλίο «Inside FC Bayern», το οποίο βγήκε σήμερα (28/07) στα γερμανικά βιβλιοπωλεία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ανανέωσε και, μάλιστα, συμφώνησε με την Σίτι στην διάρκεια της τελευταίας του σεζόν με τους Βαυαρούς (2015-16), ενοχλημένος επειδή η διοίκηση δεν του πήρε ούτε έναν από τους εφτά σούπερ σταρ που ζήτησε κατά καιρούς.

Ποιοι ήταν αυτοί; Ο Νεϊμάρ , αντί για τον οποίο η διοίκηση του πρότεινε έναν εκ των Γκονσάλο Κάστρο ή Χακάν Τσαλχάνογλου, αμφότεροι της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Πεπ απέρριψε και τους δύο, αλλά δεν πήρε ούτε τον Βραζιλιάνο της Μπαρτσελόνα.

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε, όταν ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έπαιζε ακόμα στην Βόλφσμπουργκ, αλλά ο Καταλανός δεν πήρε ποτέ το «πράσινο φως» για την απόκτηση του. Η μοίρα θέλησε να συνεργαστούν οι δυο τους στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πολ Πογκμπά, όταν ο Γάλλος μέσος έπαιζε στην Γιουβέντους. Ο Γκουαρδιόλα τον ήθελε, αλλά επίσης δεν είχε το «οκέι» για μια επένδυση 100+ εκατομμυρίων ευρώ για τον Πογκμπά, με τον οποίο πλέον συνυπάρχει στην ίδια πόλη, αλλά σε διαφορετική ομάδα.

Ο Λουίς Σουάρες, τον οποίο ο Πεπ θεωρούσε ως τον ιδανικό σέντερ φορ για να οδηγήσει την Μπάγερν στην κατάκτηση του Champions League, παρ' ότι είχε ήδη στην ομάδα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Άκυρο και εδώ.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, στον οποίο ο Γκουαρδιόλα είχε δει από νωρίς κάτι ξεχωριστό. Υπό την καθοδήγησή του, άλλωστε, ο Άγγλος επιθετικός ανέβασε το επίπεδό του. Στην Σίτι, όμως, όχι στην Μπάγερν.

Ο Εντέν Αζάρ, στο πρόσωπο του οποίου ο Πεπ έβλεπε τον ιδανικό διάδοχο του Φρανκ Ριμπερί. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έμεινε στην Τσέλσι (και από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στην Ρεάλ) και ο Γκουαρδιόλα έμεινε με την... όρεξη.

Και, τέλος, ο Μάρκο Βεράτι, τον οποίο ο Γκουαρδιόλα θεωρούσε ιδανικό για να «δέσει» την μεσαία γραμμή της Μπάγερν, αλλά εισέπραξε εκ νέου «όχι» από την διοίκηση για τον Ιταλό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Εφτά βαυαρικά «όχι» και, εντέλει, ένα καταλανικό «αντίο»...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Πρότυποι αθλητικοί χώροι στο Ελληνικό, σε αντικατάσταση των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά

Βίντεο: Η Τενερίφη δημιούργησε τον... Μπογρίνιο Ντι Κάπριο

Η γαλλική κυβέρνηση επιτρέπει έως 5.000 θεατές στα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης