Serie A: Ένα βήμα πριν τη σέντρα, «πράσινο φως» στις ομαδικές προπονήσεις

Serie A: Ένα βήμα πριν τη σέντρα, «πράσινο φως» στις ομαδικές προπονήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές προπονήσεις στην Ιταλία μετά τη συμφωνία του πρωτόκολλου υγιεινής και η επιστροφή της Serie A θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη στις 28 Μαΐου

italia
Το εμπόδιο του πρωτόκολλου υγιεινής απασχολούσε εδώ και εβδομάδες τα μέλη της Ομοσπονδίας και την επιστημονική επιτροπή της Ιταλίας και περιόριζε τις προθέσεις της Serie A για την επανέναρξη.

Πλέον, κόντρα στην παράταση της αναστολής του ποδοσφαίρου στη χώρα ως τις 14 Ιουνίου, ο Υπουργός Υγείας, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα πως επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ Ομοσπονδίας, επιστημόνων και της Ένωσης παικτών για το πρωτόκολλο και τις ρυθμίσεις του, γεγονός που θα επιτρέψει στις ομάδες να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις με πλήρεις επαφές.

Αυτό είναι και το τελευταίο ορόσημο πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με το κρίσιμο ραντεβού για την απόφαση να ορίζεται στις 28 Μαΐου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα στοιχεία του πρωτόκολλου, υιοθετείται τελικά το μοντέλο της Bundesliga, σύμφωνα με το οποίο αν ένα μέλος ομάδας δείξει θετικός, θα τεθεί σε μεμονωμένη καραντίνα, χωρίς να υποχρεώνεται παράλληλα όλη η ομάδα.

Κλείσιμο
Οι 20 ομάδες θα περάσουν από τεστ δύο φορές στο πρώτο 24ωρο ενώ μετά οι εξετάσεις θα επαναλαμβάνονται ανά τέσσερις μέρες.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

UEFA: «Ενδεικτική ημερομηνία η 3η Αυγούστου για το φινάλε των πρωταθλημάτων»

Bundesliga: Παίκτες της Σάλκε συμμετείχαν παράνομα σε τοπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

As: Ολοταχώς για μονά ματς σε Champions και Europa League τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης