Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Μειώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ σε δύο πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, τη Φλόριντα και το Ουισκόνσιν, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Ομπάμα και Ρόμνεϊ
Μειώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ σε δύο πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, τη Φλόριντα και το Ουισκόνσιν, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ωστόσο προβάδισμα έξι μονάδων έναντι του αντιπάλου του στο Οχάιο, στις βόρειες ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται επίσης μια πολύ σημαντική πολιτεία.

Εκεί, ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του ένα 44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ, του CBS News και των New York Times.

Ωστόσο, στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, ο απερχόμενος δημοκρατικός πρόεδρος προηγείται μόνο κατά τρεις μονάδες από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του (49%-46%), δηλαδή η διαφορά τους δεν ξεπερνάει το περιθώριο λάθους.

Στο Ουισκόνσιν, την πολιτεία του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ περιορίζεται στις δύο μονάδες (49%-47%) και έχει μειωθεί σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι νωρίτερα αυτόν το μήνα ξεπερνούσε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του κατά έξι μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης