Τάρτα με μπριάμ
Τάρτα με μπριάμ
Σε αυτή την τάρτα όλα τα λαχανικά του καλοκαιριού γίνονται η βάση και η γέμισή της.
Από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 6 άτομα:
2 κολοκυθάκια, σε κύβους
400γρ. πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές ροδέλες
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη), σε κύβους
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, βρασμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ντομάτες σφικτές και ώριμες, σε κύβους
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη και θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε την αλλιώτικη βάση της τάρτας σας: Καλύπτετε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 22εκ. με αποσπώμενο στεφάνι. Την αλείφετε με ελαιόλαδο και σκεπάζετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις ροδέλες της πατάτας. Αλείφετε τις πατάτες με το αβγό, βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζετε με θυμάρι, ρίγανη και αλατοπίπερο και σοτάρετε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη με το ξίδι και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε το μπριάμ πάνω στην βάση τάρτας από πατάτες, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200°C για 15 λεπτά.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα