ΘάΜα Μεζέ: Ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο που θα θέλεις να επισκέπτεσαι συνεχώς

ΘάΜα Μεζέ: Ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο που θα θέλεις να επισκέπτεσαι συνεχώς

Ένα νέο μεζεδοπωλείο γεννιέται στην περιοχή του Χολαργού επηρεασμένο από τους μεζέδες της Ελλάδας

thama_maze23231ε
Τι συμβαίνει όταν νέοι άνθρωποι με όρεξη και πάθος επιχειρούν στον τομέα του φαγητού και του ποτού; Ένα νέο μεζεδοπωλείο γεννιέται στην περιοχή του Χολαργού επηρεασμένο από τους μεζέδες της Ελλάδας, αυτούς που χρόνια γευομαστε και τους έχουμε συνδέσει με όμορφες στιγμές γεμάτες γέλια και άφθονη οινοποσία.

Όμως εδώ παίρνουν μια καινούρια πνοή, πιο δροσερή κι σύγχρονη. Οι πρώτες ύλες είναι κατά το πλείστον εποχικές και όλα χειροποίητα. Έτσι λοιπόν η πιπεριά Φλωρίνης γεμίζεται με καυτερουτσικο σπεντζοφαι και περιλουζεται από πληθωρικό κασέρι Ξάνθης, τα αλμυρίκια παντρεύονται με ντοματινια Κρήτης, αβοκάντο, φρέσκα βότανα από τις γλάστρες τους, γαλοτύρι Ηπείρου και φυστίκι Αιγινης και το τζατζίκι εδώ δεν φτιάχνεται με αγγούρι, αλλά (πολύ επιτυχώς) με μελιτζάνα και μαϊντανό!

Αρωματικά ντολμαδάκια με φρέσκα αμπελόφυλλα και μια τάρτα κολοκυθιου με τη ζύμη της να μοσχοβολαει φρέσκο βούτυρο και ρίγανη. Το λουκάνικο με πράσο εδώ είναι πραγματικά φτιαγμένο στο χέρι, πραγμα αξιολογο σε μια εποχή που τα τυποποιημένα λουκάνικα έχουν κατακλύσει την αγορά και οι πολύ καλοφτιαγμένοι Θρακιώτικοι τζιγεδοσαρμαδες έρχονται να μας δείξουν ότι υπάρχουν κι άλλοι επαξιοι ανταγωνιστές του κοκορετσιού και της γαρδουμπας.

Δεν λείπει φυσικά και το πληθωρικό κεμπάπ, μόνο που εδώ είναι από 100% κιμά προβατίνας και η σιγοψημενη, ηδωνικα τραγανή γουρουνοπουλα, που όπως λένε σύντομα θα της δώσουν μια άλλη πιο "παιχνιδιάρικη" μορφή (κάτι σε στυλ των μεξικανικων φαχιτας). Κάθε εβδομάδα εξελίσσονται, φτιάχνουν καινούριους μεζέδες , οι ιδέες πέφτουν βροχή, η διάθεση για δημιουργία δεν έχει πραγματικά όριο, για αυτό και σύντομα θα έχουν και τη δική τους λίστα με cocktails βασισμένα κυρίως σε ελληνικά αποστάγματα.

Κλείσιμο
Προς το παρόν απολαμβάνετε το φαγητό σας με τσίπουρο, ούζο κι άφθονο κρασί από ελληνικούς αμπελωνες






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης