LIVE

Κορωνοϊός

Συνταγή: Ζουμερά σουτζουκάκια µπακαλιάρου

sutzukakia-bakaliaru

Μια παραλλαγή στην κλασική πολίτικη συνταγή, για τσιπουροποσίες, ελαφρύ µεσηµεριανό ή βραδινό, µε ένα ποτήρι λευκό κρασί - Εξαιρετική και απολαυστική ιδέα ακόµα και για τα παιδιά, που αρνούνται κάποιες φορές το ψάρι

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 400 γρ. φιλέτο µπακαλιάρου, χωρίς δέρµα
  • 100 γρ. φρυγανιά τριµµένη
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • ½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • ξύσµα από ½ λεµόνι
  • ηλιέλαιο
  • αλεύρι
  • αλάτι (ανάλογα τον µπακαλιάρο)*, µαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασµένο
  • 100 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • ½ κ.γ. σπόρους κύµινο
  • 350 γρ. φρέσκες ντοµάτες, τριµµένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
  • • αλάτι, µαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουµε τον µπακαλιάρο σε κοµµάτια και τον περνάµε σε 2-3 δόσεις από το µούλτι µέχρι να αρχίσει να λιώνει αλλά όχι εντελώς. Ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά µέχρι να πάρουµε έναν σχετικά σφιχτό κιµά (αν χρειαστεί, προσθέτουµε επιπλέον φρυγανιά). Πλάθουµε σουτζουκάκια, τα απλώνουµε σε ένα ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα βάζουµε στο ψυγείο.

Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώµα, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το κύµινο. Μόλις το κρεµµύδι ξανθύνει, ρίχνουµε τα ντοµατάκια, τον πελτέ, 300 ml νερό και αλατοπιπερώνουµε. Σιγοβράζουµε για 15΄-20΄ µέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.

Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουµε ηλιέλαιο (να καλυφθεί κατά 2 εκ. σε ύψος), αλευρώνουµε και τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια και από τις 2 µεριές µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο στρωµένο µε χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουµε τα σουτζουκάκια στο τηγάνι µε τη σάλτσα και σιγοβράζουµε για 15΄ µέχρι να µαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Εναλλακτικά, βράζουµε τη σάλτσα για 10΄ λιγότερο, στρώνουµε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί, περιχύνουµε µε τη σάλτσα και τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 20΄.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

* Θα χρησιµοποιήσουµε κατεψυγµένο µπακαλιάρο, υγράλατο ή σκέτο. Ο υγράλατος παραδοσιακά περιέχει 2% αλάτι και δεν χρειάζεται να προσθέσετε. Αν χρησιµοποιήσετε φιλέτο κατεψυγµένου µπακαλιάρου ή ακόµα και φρέσκο, το αλατάκι επιβάλλεται. Σε κάθε περίπτωση, ο µπακαλιάρος πρέπει να είναι στεγνός, οπότε τον πιέζουµε 2-3 φορές σε χαρτί κουζίνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης