Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους

O Παναθηναϊκός με ηγέτη τον ασταμάτητο Νέντοβιτς (26 πόντοι με 7/12 τρίποντο) επικράτησε δίκαια της Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική της EuroLeague - Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 2-3 στο πρώτο λεπτό και από εκείνο το σημείο και μετά έβλεπαν την... πλάτη των πράσινων που πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη

5173139
Άμυνα, άμυνα και πάλι... άμυνα. Μέσα από την ενέργεια που έβγαζαν οι «πράσινοι» στην άμυνά τους κατάφεραν να πάρουν ψυχολογία, να γυρίσουν καλά τη μπάλα στη επίθεση και με υπομονή να «χτίσουν» ένα προβάδισμα ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ο Μάρκους Φόστερ ήταν εκείνος που «άνοιξε» αρχικά την άμυνα της Φενέρ (7-3 στο 3') ενώ στη συνέχεια (και ύστερα από κάποιες βιαστικές επιλογές του Αμερικανού) την σκυτάλη πήρε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ηγήθηκε για το 15-9 του Παναθηναϊκού στο 7'.



Σε αυτό το διάστημα η ελληνική ομάδα έδειχνε τεράστια υπομονή στην επίθεση, ενώ κρατούσε σε υψηλά στάνταρ την ενέργεια στην άμυνα, με σωστές αλληλοκαλύψεις, «κλείσιμο» των διαδρόμων, ενώ δεν άφησαν τη Φενέρ να παίξει ούτε ένα... pick n roll. Την όποια «ζημιά» έκανε ο Μπράουν με τζαμπ σουτ και μάλιστα υπό πίεση ή ο Ντουβερίογλου με ποσταρίσματα.

Και πάλι. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κρατήσει τα ηνία στο σκορ, να κλείσει το δεκάλεπτο στο +9 (22-13) έχοντας 5/11 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 2 λάθη, με τον Σέρβο γκαρντ να βρίσκεται στο απόλυτο (8π., 2/2τρ., 1/1δ.), τον Φόστερ να ακολουθεί (5π.) και τον Σάικς (5π.) να ξεκινάει εξαιρετικά το παιχνίδι. Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού είχε ως αποτέλεσμα να φέρει έντονο εκνευρισμό στην τουρκική ομάδα, με τη... μία τεχνική ποινή να διαδέχονταν την άλλη.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αρχικά στο +11 (26-15) με τον Βόβορα να ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα, να δίνει χρόνο συμμετοχής στους 11 από τους 12 παίκτες στο α' ημίχρονο και να βλέπει τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +12 (37-25) λίγο πριν από το τέλος του β' δεκαλέπτου ύστερα από ένα 5-0 της Φενέρ. Σε αυτό το διάστημα ο... εκνευρισμένος Ιγκόρ Κοκόσκοφ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές (με το το σκορ στο 30-23) και έκτοτε χρέη προπονητή ανέλαβε ο βοηθός του Ερντέμ Τσαν.

Κλείσιμο


Το προπονητικό τιμ είχε «διαβάσει» άριστα το ματς και θα μπορούσε να «κλείσει» το πρώτο ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά εάν και εφόσον δεν υπήρχαν κάποιες στιγμές ολιγωρίας στην άμυνα και... έκδηλου ενθουσιασμού (ή βιαστικών κινήσεων) στην επίθεση. Το... άσχημο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι στην δεύτερη περίοδο είχε 0/7 τρίποντα, ελλά ισορρόπησε την κατάσταση στα δίποντα (4/7 στην β' και 9/18 στο ημίχρονο) και στις βολές. Την ώρα που... είχε προβάδισμα στα ριμπάουντ (20-14) αλλά και... πάλι χαμηλή δημιουργια με μόλις πέντε ασίστ σε ένα ημίχρονο.



Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το ματς, ωστόσο ένα «κενό» τρίλεπτο έδωσε το δικαίωμα στη Φενέρ να ισοφαρίσει σε 43-43 έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 13-6. Ένα 5-0 του Παναθηναϊκού έφερε και πάλι το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (48-43 στο 25') ενώ στη συνέχεια δύο σερί τρίποντα του Κίφερ Σάικς έστειλαν τον δείκτη του σκορ εκ νέου στο +9 (54-45 στο 27'). Παρόλα αυτά, οι «απαντήσεις» δια χειρός Πιερ και Μαχμούτογλου έβαλαν... φρένο στην «πράσινη» διαφορά με αποτέλεσμα να κλείσει η 3η περίοδος στο 62-56 .

Τελικά η διαφορά πήγε και πάλι στους 9 πόντους με τρίποντο του Νεμάνια Νέντοβιτς (65-56 στο 32') . Ο Σέρβος έμελλε να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του μέχρι το τέλος του ματς καθώς με συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6.75 «καθάρισε» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αφού έφτασε και στο +11 (77-66) δύο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.



Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης