Κοντονής στον ΘΕΜΑ 104,6: «Φταίει η εκφορά του λόγου για τα περί αρμών της εξουσίας»

Κοντονής στον ΘΕΜΑ 104,6: «Φταίει η εκφορά του λόγου για τα περί αρμών της εξουσίας»

Κατά την ομιλία του στην ΚΕ πάντως ο κ. Κοντονής, και πριν δευτερολογήσει ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε μύδρους για τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος

KONTONIS
Να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αρμών της εξουσίας, αλλά και εκείνες του Παύλου Πολάκη για τις ανεξάρτητες αρχές, επιχείρησε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε στην «εκφορά του λόγου, που επιδέχεται μίας ερμηνείας», σημειώνοντας ότι «ο πρόεδρος το διευκρίνισε απολύτως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς, σε αντιδιαστολή με όσα γίνονται στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ».

Κατά την ομιλία του στην ΚΕ πάντως ο κ. Κοντονής, και πριν δευτερολογήσει ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε μύδρους για τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος. Όπως ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής «ο διαχωρισμός κυβέρνησης και εξουσίας φανερώνει τις δικές μας αδυναμίες», ενώ διαφώνησε και με την αντίληψη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. «Δεν θα καθαρίσουμε τη σήψη για να κάνουμε πολιτική, αλλά κάνοντας πολιτική καθαρίζουμε τη σήψη» τόνισε, αφήνοντας και αιχμές κατά στελεχών, όπως ο κ. Πολάκης, που εργαλειοποιούν τα θέματα αυτά.



Στη συνέντυεξή του στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο απολογισμός θα έπρεπε να γινει πολύ νωρίτερα και να γίνει βάση συζήτησης με δημιουργικό τρόπο. Το άνοιγμα να γίνει με προσοχή και να μην δημιουργήσουμε μέλη δύο ταχυτήτων, αλλά και σε προγραμματική βάση». Σημείωσε ότι ο ίδιος κατέθεσε πρόταση να πάει το συνέδριο πιο μετά για να υπάρχει χρόνος για τη συζήτηση, αλλά και το να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες δεν είναι λάθος.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην προνακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου/Novartis, εκτίμησε ότι με τον τρόπο που κινείται η πλειοψηφία αφενός μπορεί να οδηγηθεί η διαδικασία σε ακυρότητα και χάνεται η αξιοπιστία της, αφετέρου ότι αυτά που γίνονται θα εισφερθούν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης