Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια

mitsotakis-ypourg34

Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο 2014 - Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε με τη δική σας εσωτερική κρίση -  Προτείνω κατ' αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα-Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το α΄εξάμηνο του 2015 - Θα εφαρμοστεί ο νόμος για την αύξηση του κατώτατου μισθού 

Με δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δευτερολογία του στη Βουλή για τη συζήτηση που αφορά τα εργασιακά.

«Όσα ακούστηκαν νωρίτερα μας δείχνουν ποιος είναι το παρόν και ποιος θέλει το παρελθόν. Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε. Για την ακρίβεια είστε στο 2014» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν ακούω να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα κατά 30%. Όταν παραπέμπω σε αναρτήσεις που κάνει για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που καλύπτον τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.«Δεν έχετε μάθει και αναγκάζεστε να υιοθετείτε ένα λόγο που είναι ξεπερασμένος από τα γεγονότα. Αναρωτιέμαι αν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν έχει επιστρέψει αλλά η πορεία τους τελευταίους μήνες είναι σε θετική κατεύθυνση. Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε εσείς με τη δική σας κρίση, την εσωτερική σας, και προσπαθείτε να την εξάγετε αλλά με το ζόρι εισπράττει χειροκροτήματα απο την κοινοβουλευτική σας ομάδας. Αν συνεχίσετε σε αυτή την γραμμή, την κυβέρνηση μπορεί να την διευκολύνετε, αλλά δεν κάνετε καλό στην χώρα. Κάτι παραπάνω περιμένουν οι πολίτες από αυτό που βλέπουμε σήμερα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργος είπε αρχικά: «Κύριε Τσίπρα μιλάτε εσείς για τράπεζες; Ενδιαφέρεστε εσείς γαι τις τραπεζες που τις διαλύσατε. Που τις χρεώσατε με 40 δισ. ευρώ και τις κλείσατε. Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν αποκλειστικό δικό σας έργο και εκπλήσσομαι πραγματικά με το θράσος σας. Εδώ το κόστος που προκαλέσατες στον Έλληνα φορολογούμενο είναι μετρήσιμο και το χρεώνεστε εσείς και οι υπουργοί σας προσωπικά, και είναι κόστος πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων. Να είστε προσεκτικός.

Στο ζήτημα επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει μια διαδικασία που έχει καθοριστεί με νόμο. Πιστεύω ότι μπορεί να ακολουθηθεί για να μην έχουμε προηγούμενο που επεκτάθηκαν κλαδικές αποφάσεις με υπουργικές αποφάσεις και κινδυνέυουν να κριθούν άκυρες απο το Συμβούλιο της Επικρατείας»

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «όταν έρχεστε και λέτε ενώπιον εθνικού κοινοβουλίου ότι πρόκειται να γίνει έλεγχος στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά κάποιος σφύριξε ότι έρχονται ελεγκτές, τι εννοείτε; Δεν προσβάλλετε τους ελεγκτές; Έρχεστε με αυτό το ανεύθυνο τρόπο να κάνετε μια τέτοια αναφορά; Σας κατέθεσα μια σειρά απο στοιχεία. Τα νούμερα δεν επιδέχονται αμφιοσβήτησης. Αυξήθηκαν οι έλεγχοι ΣΕΠΕ. Αυξήθηκαν τα ποσά των βεβαιωμένων προστίμων. Αυξήθηκαν σημαντικά οι έλεγχοι που έκανε ο ΕΦΚΑ. Μου κάνει εντύπωση γιατι απο τα στοιχεία φαίνεται το πόσο μειωμένοι ήταν οι έλεγχοι τον Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο. Γιατί άραγε; Πάντως μετά τις εκλογές διπλασιάστηκαν. Μάλλον σύμπτωση θα είναι, κ. Τσίπρα».

Όσον αφορά το ζήτημα του βάσιμου λόγου απόλυσης ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν είχαμε καμία αντίδραση απο τον κόσμο της εργασίας για την κατάργηση της διάταξης καθώς ένας απο τους λόγους ήταν ότι οι ίδιοι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα ο λόγος απόλυσής τους».

Για τα προγράμματα επιμόρφωσης ο κ. Μητσοτάκης είπε «αν υποθέτουμε ότι έχουμε κονδύλια επιμόρφωσης 5.500 επιστημόνων και έχουμε δύο επιλογές: η πρώτη αφορά την ανανέωση υπαρχόντων ή να ξεκινήσουμε νέο για άλλους 5.500. Τι προτιμάτε 11.000 εργαζόμενους με ένα έτος εμπειρία ή 5.500 εργαομενους με 2 έτη εμπειρίας; Εσείς τι κάνατε, προχωρήσατε σε προσλήψεις 5.500 για ένα έτος και τους κλεισατε το μάτι λέγοντας τους ότι αν ξαναβγείτε θα τους ανανεώσετε τη σύμβαση».

Για την απορροφητικότητα των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν απορροφήσατε τα κονδύλια ΟΑΕΔ είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό ο πρωθυπουργός αρχικά υπενθύμισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Φεβρουαρίου 2015 στην οποία είχε πει ότι «το ίδιο πιστοί θα μείνουμε στην δέσμευσή μας για αύξηση κατώτατου μισθού 751 ευρώ». «Σας αδίκησα, λέγατε ότι η αύξηση θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016. Εχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τι είπαμε προεκλογικά και τι κάνουμε μετεκλογικά. Μας καταγγείλατε ότι τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς κάνουμε απολογισμό του έργου μας συνεχώς γιατί υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Σας φαίνεται περίεργο, αλλά έχετε 3,5 χρόνια να το συνηθίσετε. Εσείς λέγατε 751 ευρώ μέχρι το 2016. Είδαμε πού καταλήξατε. Εγώ το 2018 έλεγα να πάει ο κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ έως το 2022. Θα ήταν εύκολο να έρθω εδώ και να κάνω πλειοδοσία. Να πάρω το σφυρί του κ. Τασούλα και να λέω "πόσο λέει η κυρία Γεννηματά; 7%; Ο Τσίπρας 7,5% και ο Κουτζούμπας 15%. Κατοχυρώνεται"».

Απευθυνόμενος, δε, στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός τον ρώτησε «γιατί δεν είστε στην αίθουσα όταν μιλά ο Βαρουφάκης; Είπε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Μας είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι συμφωνήσατε να βγάλετε μεγάλα πλεονάσματα για να πάρετε τα εργασιακά. Αλήθεια; Έτσι προέκυψαν τα μεγάλα πλεονάσματα; Ίσως τελικά αυτή η συζήτηση για το αμαρτωλό εξάμηνο του 2015 να πρέπει να γίνει για να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα και να μάθουμε τι έγινε τότε».

«Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά τα 4 χρόνια προτείνω κατ' αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα-Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το εξάμηνο του 2015» ολοκλήρωσε την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι «η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ότι οι συνεπείς εργοδότες θα επιβραβεύονται με ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα, διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, υπενθύμισε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα -ξεκινώντας από τα φάρμακα- ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα το α΄ εξάμηνο του 2021.


H δευτερολογία Τσίπρα 


Με παρατήρηση  για την «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας τη δευτερολογία του. «Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί;» ρώτησε από τα έδρανα των υπουργών ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, «θα καταλάβετε γιατί κ. Γεραπετρίτη» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά μίλησε για το είδος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Μάλλον ξεχάσατε το δικό σας» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσθέτοντας: «δύο μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ ζητήσατε εκλογές. Ζητούσατε εκλογές επι 3,5 χρόνια. Δεν τις είχατε. Προβλέψατε καταστροφή και 4ο μνημόνιο. Αναφερθήκατε όμως και κάνατε μεγάλο λάθος στα χρόνια 2012-14. Αναφερθήκατε με έλλειψη επίγνωσης για τα χρόνια που εσείς κυβερνούσατε. Τότε που διαλύσατε τις εργασιακές σχέσεις και εκτοξεύσατε την ανεργία. Και σήμερα μας κουνάτε το χέρι γιατί εμείς διεκδικήσαμε τα εργασιακά δικαιώματα και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς βγάλαμε τη χώρα απο τα μνημόνια και αν σήμερα είστε σε θέση να κοκορεύεστε είναι γιατί εμείς βγάλαμε την χώρα απο τα μνημόνια. Μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με την Συμφωνία Πρεσπών. Δεν το πήρατε πίσω αν και ακόμα και ο Γιούνκερ το χαρακτήρισε αθλιότητα. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό. Δεν μας λέτε για την Συμφωνία Πρεσπών γιατί και την τηρείτε και την τιμάτε. Εσείς είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».Μιλώντας, δε, για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «εσείς με την κυβέρνηση Σαμαρά είχατε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4% και 5%. Τα θυμάστε; Δεν σας αρέσει να τα θυμάστε γιατί τώρα ο Σαμαράς είναι απέναντι».

Όσον αφορά τον απολογισμό που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είναι σε όλους γνωστό πόσες ομάδες φράξιες και κόμματα υπάρχουν στο δικό σας κόμμα. Μην κάνετε σε εμάς μαθήματα. Εμείς έχουμε τόλμη να κοιτάμε και τα σωστά και τα λάθη. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία να το κάνει. Εσείς τα έχετε κάνει όλα σωστά. Και την χρεοκοπία της χώρας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις μίζες των εξοπλιστικών τα κάνατε σωστά. Και τα θαλασσοδάνεια τα κάνατε σωστά. Μπράβο σας. Συγχαρητήρια».

«Αναφερθήκατε στα δύσκολα στα πνιγερά χρόνια όταν η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα και άνθρωποι πεθαιναν. Στα δικά μας χρόνια αυτό δεν γινόταν. Αυτό το χαρακτηρίζετε λαϊκισμό. Είναι ύβρις απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ντροπή αυτό που κάνατε» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για δήθεν ανταλλαγές για κρίσιμα εθνικά θέματα. Μήπως οι ανταλλαγές γεννιούνται απο τη δική σας θέση και αντίληψη; Μήπως η σπουδή σας να προχωρήσετε στην άρση την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας έχει να κάνει με τις όποιες διεκδικήσεις σε άλλα ζητήματα; Θα σας πω με απόλυτη επίγνωση του τι λέω. Η κατάσταση στην χώρα δεν είναι ειδυλλιακή και εύκολη, είναι δύσκολη . Πριν απο λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Ιρλανδίας, ο Λίο Βαράνκαρ, έχασε τις εκλογές ενώ η Ιρλανδία είχε ανάπτυξη 6%. Είχε ανεργία 5% και χρέος 50%. Γιατί τις έχασε; Τα 2/3 ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν βλέπουν βελτίωση. Εσείς υποσχεθήκατε όχι βελτίωση αλλά ραγδαία βελτίωση. Σήμερα αντί γαλανό ουρανό βλέπουν σύννεφα: στο προσφυγικό καταδικάσατε νησιά και νησιώτες, στα εθνικά θέματα είναι δύσκολη κατάσταση, στην πραγματική οικονομία δεν υπάρχει φως, στην Ιρλανδία κέρδισε η Αριστερά και έχασε ο δεξιός πρωθυπουργός».

«Η Ιρλανδία μας διδάσκει ότι ούτε οι ρυθμοί ανάποτυξης απο μόνοι τους επαρκούν αν δεν αντιμετωπίσουμε το δύσκολο ζήτημα της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών. Το μοντέλο που προωθείτε είναι αυτό του εργαζόμενου φτωχού. Εσείς φέρατε αυτή την πραγματικότητα. Εμείς προσπαθήσαμε να την αλλάξουμε» συμπλήρωσε τις αναφορές του στην Ιρλανδία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού είπε στον πρωθυπουργό «μην επιχειρείτε να ξεφύγετε. Διάγραμμα δείχνει ότι η μόνη χώρα ΕΕ που ο κατώτατος μισθός του 2020 είναι χαμηλότερος απο το 2010 είναι η Ελλάδα. Άκουσα με ενδιαφέρον με την Γεννηματά να συμφωνεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά να θεωρεί ότι η ευθύνη ανήκει στους κοινωνικούς εταίρους. Αν συμφωνούμε ότι πρέπει να επανέλθουμε τουλάχιστον το 2021 εκεί που είμασταν στο 2010 δηλαδή στα 751 τότε είμαι έτοιμος να αλλάξουμε την πρόταση νόμου μας και να δίνουμε την ευθύνη στους κοινωνικούς εταίρους με την προϋπόθεση ότι το πάτωμα θα είναι 7,5% για 2020 και 7,5% για 2021 και αν θέλετε να καταθέσουμε μαζί την πρόταση».

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Αλλά δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ποιότητα των εργαζομένων. Να απευθυνθείτε στους εργαζόμενους των Λιπασμάτων και στον κόσμο εργασίας. Σε αυτούς έχετε να απολογηθείτε» έκλεισε τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Εργατης 2

Ειλικρινά πιστεύη κάποιος εργαζόμενος, οτι υπάρχη περίπτωση να υπερασπιση τα εργασιακά δικαιώματα του ο Κούλης? Ενας ανθρωπος που ειναι και βαθυπλουτος γονος, του πολιτικου μας συστήματος. και προφανώς ανεικη στην κατηγορία εκείνον που δεν χρειάζεται να δουλεψη ποτέ στην ζωη τους. Πως να περιμενεις να σου υπερασπιση τα εργασιακά σου δικαιωματα? Τι πίστεψες οτι όλα αυτα που έλεγε προεκλογικά για ανάπτυξη 4%, για μείωσης ΕΝΦΙΑ, για 3.750 νέες αντικείμενες αξίες που αλλαξε δεν στο ειπε προεκλογικά? ε? Τι πίστεψες για αυξηση του βασικού μισθού, στο διπλό της ανάπτυξης, δηλαδη 8%!!!! Η για τις καλές θέσεις εργασιας που σου έλεγε. Δεν σου ειπε μόνο γιά θέσεις εργασίας, σου ελεγε και για καλές. Ξέρεις τι επενδύσεις έχουμε σήμερα? 0.4% του ΑΕΠ. 129.000 νέοι άνεργοι. (Δεν είμαι Σύριζα αλωστε το 2009 οχι δεν έβρισκες ψηφοφόρο του Σύριζα, αλλά και λιγη θα γνώριζαν οτι υπάρχη αυτο το κόμμα. Αλλά βλεπετε ήταν τόσο καλοι αυτοι που κυβέρνησαν αυτον τον τόπο. Και για αυτο πηγε το 2015 στο 37%?) Αλλά εαν δεν ειχαν έρθει αυτή στην κυβέρνηση, ξερεις τη θα επερνες σήμερα? Τον υποκατοτατο του βρούτση 250€? Και το βασικό τον 550€? Που τον μείωσαν το βασικό και έφεραν τον υποκατοτατο με ενα νόμο με ένα αθρο, 22%. Τωρα ξέρεις τη αύξηση θα σου δώσουν? Στο τραπεζι της διαπραγμάτευσης θα εναι ο ΣΕΒ Αλλα δεν θα ειναι η ΓΕΣΣΕ (εαν είσαι εργαζόμενος κατάλαβες) Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Όταν επάνω στην κρίση, οταν η ανεργια έπιασε το 30% εκαναν περικοπές στο μοναδικό εισόδημα που ειχε κάποιος που ειχε χάσει την δουλειά του. Στο "επίδομα ανεργίας "

Εργάτης 3

Δε μας είπες συνάδελφε....τι ακριβώς προτείνεις??? Να εκλέξουμε πρωθυπουργό συνταξιούχο προκειμένου να υπιστηρίξει σιγουρα τα συμφέροντά τους??? Μήπως να επανεκλέξουμε τον κατσαπλιά που ως και το ΕΚΑΣ κατήργησε?? Για πες μας λοιπόν καμιά ρεαλιστική πρόταση.....για να ξέρουμε κι εμείς πώς να πορευθούμε!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΝΙΑΣ

δεν θα ψηφισω ποτε συριζα αλλα οταν ακουω τον μητσοτακη να ξεχναει τι εκαναν αυτοι και το πασοκ που εφεραν την ελλαδα στην χρεοκοπία χωρισ να ζητησουν συγνωμη απο τον ελληνικο λαο καταλαβαινω ποσο υποκριτεσ και δουλοι τησ αλαζονειασ και τησ μασασ ειναι

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ 53 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...

Anna929929

Δεδομενου οτι χρωσταμε 330 δις και ολες οι κυβερνησεις προ Συριζα ειχαν ελλειματα , ενω το Συριζα ειχε πλεονασμα για πρωτη φορα στην ιστορια μας .. η χωρα δεν επεστρεψε ποτε στην κανονικοτητα αλλα εισήλθε για πρωτη φορα με Τσιπρα σε οτι αφορα την οικονομια .. το να μιλαει ο Μητσοτακης που τα παρέλαβε ετοιμα στρωμενα για πρωτη φορα στη Νεοελληνικη ιστορια λες και εκανε κάτι , αποτελει ανεκδοτο ..ξεχασα βγήκε ο Μητσοτακης και αλλαξε ο αερας στις αγορες ανεβηκαν τα σπρεντς .. εκτοξευθηκαν τα κιου οου .. μυρισε η γης γιασεμι .. ημαρτον .. 40 χρονια ελλειματα πτωχευσαν μια χωρα και τα ταμεια του κομματος τους και κατηγορούν για την οικονομια , αυτον που ειχε πλεονασμα για πρωτη φορά .. ελεοςςςςς

Γιάννης

Ξοφλημενο ανθρωπακι καταντησε ο αλ6ς

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΣΙΠΡΑ . ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ.. ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΚΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ..Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

@

Εσένα σε έβαλαν διοικητή σε κανένα νοσοκομείο ή τζάμπα τα λες;

Κάνε απελάσεις

πολλές,πάρα πολλές εσύ και ας τον να λέει ότι θέλει.Θα κυβερνάς χίλια χρόνια αν αντιστρέψεις τον εποικισμό.Τον Τσίπρα δεν τον ακούν ούτε στο κόμμα του.Καμμένο χαρτί είναι.

mitsos

Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος !!!! Κυριάκο καλύτερα είναι να τα λες πλειμπακ!!! Πάλι έφαγες ξύλο !!!!

Νίκος

Κουλη αγόρι μου θα μας πεις για την ευγενική χορηγία από Siemens , τόσα χρόνια περιμένουμε!!! από άλλο πλανήτη δεν ήρθαμε σε ξέρουμε δεν είστε πρώτη φορά στην κυβέρνηση, την προηγούμενη μας γαμ... τώρα χωρίς σάλιο.... αλλά άξιοι τις μοίρας μας,,, εφόσον σε εκλέγουν να σε χαίρονται, σε λίγο που θα χάσουν όλοι την πρώτη κατοικία πάλι να σε χαίρονται!!!

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Νίκο για πες μας προτού τσακιστείς για το γλύψιμο Τσίμπλα Μέρκελ ? Άντε κοιμήσου

GB

Tι λεει το παιδι; Βγηκε η χωρα απο τη κριση λεει. Μαλιστα. Ποτε εγινε αυτο Κουλη; το τελευταιο εξαμηνο; εκτος τοπου και χρονου ακομη μια φορα.

χα χα

Το τελευταίο εξάμηνο μας δανείζουν σχεδόν τζάμπα και δεν βλέπουμε και τους γελοίους να παριστάνουν την κυβέρνηση... όπως και να το κάνεις είναι μια πρόοδος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης