Μητσοτάκης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος για την αύξηση του κατώτατου μισθού

mitsotakis-arthro

Οι συνεπείς εργοδότες θα επιβραβεύονται με ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα - Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώνουμε τον ΦΠΑ σε προϊόντα ξεκινώντας από τα φάρμακα - Είμαστε  αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις - Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα το α΄ εξάμηνο του 2021 - Τα έξι ψέματα και οι ανακρίβειες στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

Με το μήνυμα ότι «η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες θέσεις εργασίας» ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή για τα εργασιακά μετά τις ερωτήσεις που δέχθηκε από Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή πλούτου που θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις» επαναλαμβάνοντας τη συμφωνία αλήθειας της κυβέρνησης με τους επιχειρηματίες ότι αφενός θα υπάρξει μείωση φόρων και απλοποίηση διαδικασίας έκδοσης αδειών και αφετέρου οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να επενδύουν στη χώρα αλλά και να φροντίζουν τους εργαζομένους τους. Παρουσιάστηκε, δε, σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα το α΄ εξάμηνο του 2021.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «λυπάμαι που για ένα τόσο σημαντικό θέμα ο κ. Τσίπρας μπόρεσε να χωρέσει σε δύο σελίδες τριπλάσια ψέμετα και ανακρίβειες».
Αναπτύσσοντας τις ανακρίβειες του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

- «Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει αύξηση ανεργίας. Σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία υποχώρησε.

Δεύτερη ανακρίβεια: υποκριτικά η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι υπάρχει ρεκόρ απολύσεων. Η αλήθεια είναι ότι αντί για απολύσεις οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 65.000. Όπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις: 257.000 ήταν το 2018, 265.000το 2019

- Τρίτο ψέμα. Διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τάχα υποβαθμίστηκε η επιθεώρηση εργασίας και ανθεί η παραβατικότητα. Αλήθεια είναι ότι το 2ο εξάμηνο 2019 έγιναν 1000 περισσότεροι έλεγχοι ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 26.000 επιχιερήσεις έναντι 11.000 επι ΣΥΡΙΖΑ στο αντίστοχο εξάμηνο της κυβέρνησηςΤσίπρα.

- Εχουμε φέτος περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους. Για πρώτη φορά υπάρχει αύξηση μεριδίου της πλήρους απασχόλησης στην συνολική απασχόλησης

- Ψέμα πέμπτο: Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δήθεν επί δικής μας θητείας καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η αλήθεια είναι ότι εξαίρεση προβλέπεται μόνο αν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να σώσουν μια επιχείρηση. Με τη σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοσίας για την σωτηρία μιας εταιρείας μπορεί να ζητηθεί εξαίρεση απο την Συλλογική Σύμβαση. Ο κανόνας όμως των Συλλογικών Συμβάσεων ισχύει, όπως αποδεικνύεται και από τη σύμβαση που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκμέβριο για τουριστικά
5033201

- Έκτο ψέμα είναι η υποτιθέμενη μη επέκταση των συλλογικών συμβάσεων. Λέει ο κ. Τσίπρας τι κάνουμε με τους νέους πτυχιούχους ανέργους που είναι στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ. Δεν γνωρίζετε κ. Τσίπρα ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στην ίδια σύμβαση που βγάλατε εσείς γράφει παράταση ή σύναψη νέας συμβαση κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος είναι παράνομη ή άκυρη; Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός αρχικά εξήγησε ότι «προκαλεσα την συζήτηση γιατί πιστεύω ότι τα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο εργασίας αποτυπώνουν την διαφορετική μας αντίληψη. Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νεόυ πλούτου στην οποιά θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στην κοινωνική ανιστότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας».

«Εγώ κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Το κράτος έχει ουσιαστικό ρόλο να παίξει μέσα απο πολιτικές. Ο ιδιωτικός τομέας όμως θα δώσει την απάντηση στο ζήτημα ανεργίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται για να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι. Κοινωνία και οικονομία ευημερούν όταν επιχειρήσεις ιδρύονται αναπτύσσονται και έχουν την δυνατότητα εύκολων προσλήψεων. Η δική μας πολιτική θέλει η Ελλάδα να συγκλίνει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Το κόστος δημόσιου δανεισμού η πιο αντικειμενική ένδειξη του πώς αντιλαμβάνονται οι αγορές την οικονομία χώρας που βελτιώνεται. Σε λίγο καιρό θα δανειζόμαστε με αρνητικό επιτόκιο. Η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο. Μόλις προχθές η απόδοση του 10ετους ομολόγου έπεσε κάτω απο 1%» συνέχισε την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης.

«Ακούω συχνά την αντιπολίτεςυση να ισχυρίζεται ότι όσα λέμε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα επικοινωνιακής καταιγίδας μιας στήριξης που απολαμβάνει η κυβέρνηση με εγχώρια ΜΜΕ. Ότι τα έχουμε βρει με την εγχώρια διαπλοκή και παρουσιάζεται πλασματική εικόνα. Έχω εδώ ένα πακέτο με θετικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ. Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι έχουμε δυνατότητα να ασκούμε επιρροή και στα ξένα ΜΜΕ. Απο εσάς ούτε ένα θετικό σχόλιο δεν ακούσαμε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός είπε «η οικονομία βαθμολογείται όλο και πιο θετικά από τους οίκους αξιολόγησης και απέχει μόλις δύο θέσεις απο καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας. Είχα θέσει φιλόδοξο στόχο πριν έξι μήνες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα το πρώτο εξάμηνο 2021. Ο στόχος αυτό θα υλοποιηθεί απο αυτή την κυβέρνηση».
5033195

Συνεχίζοντας για τα θετικά μηνύματα στην οικονομία, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η άνοδος των ιδιωτικών καταθέσεων δεν καταδεικνύει μόνο την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά ενισχύει τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν πραγματική οικονομία. Η κτηματαγορά επιστρέφει στην άνθηση. Αυξήθηκαν 25% οι οικοδομικές άδειες το τελευταίο εξάμηνο».

«Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και να βάλουμε τέρμα στην καθήλωση και μπροστά σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ που βαρύνεται πια με κυβερνητική πορεία 4,5 ετών καλλιεργεί το φόβο. Μόνο η καθυστέρηση και η αδράνεια βλάπτουν την οικονομία. Ο στόχος μας ήταν να ξεκολλήσουμε απο την αναιμική ανάπτυξη που στηριζόταν στην υπερφορολόγηση και ο μόνος τρόπος είναι η αύξηση παραγωγής, αύξηση απασχόλησης και μείωσης φόρων. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας κληρονόμησε υπερφορολόγηση εργασίας. Εμείς την μειώνουμε αρχίζοντας απο τους χαμηλόμισθους. Την ενισχύουμε και στους εργαζόμενους πολήρους απασχόλησης. Η πολιτική μας έχει έντονο κοινωνικό περιεχόμενο και πρέπει να αντανακλάται στο εισόδημα των εργαζομένων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επιλογή μας στα πεδία παραγωγικότητας και εργασίας είναι αλληλένδετες. Όσες φορές κράτος επιχείρησε να ασκήσει καθήκοντα επιχειρήματα όπως στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ χαμένοι βγήκαν ο υγιής ανταγωνισμός η οικονομία και οι ίδιοι εργαζόμενοι. Όσες φορές κυβέρνήσεις ποδηγέτησαν την επιχειρηματικότητα με υπερρυθμίσεις χάθηκαν δουλειές και πλούτος» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αν και, όπως είπε, «αποφεύγω να μιλώ με αριθμούς», παρέθεσε στοιχεία «για να αποδείξω ότι αποτυπώνουν συγκεκριμένες πολιτικές σε δύο κατευθύνσης: τη θωράκιση εργαζομένων και την προστασία εργασίας. Ο εργαζόμενος ήδη ανακουφίζεται απο βάρη φόρων και εισφορών. Το αφορολόγητο παρέμεινε εκεί που ήταν και διατηρήθηκαν σταθερά επιδόματα. Ο φόρος όμως από αυτή την κυβέρνηση μειώθηκε για χαμηλόμισθους. Αυτή η κυβέρνηση μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και έχει αρχίσει να μειώνει τον ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα ξεκινώντας απο τα φάρμακα. Στα ακριβά φάρμακα για τον καρκίνο. Ενώ ταυτόχρονα ψηφίσαμε τροπολογία ώστε να μην επιβαρύνονται με ΦΠΑ ιδρύματα που κάνουν προσφορές προς Δημόσιο για κοινοφελές έργο».
5033234

Παράλληλα τόνισε ότι «από την αρχή του έτους αρχίζει να υλοποιείται η δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παίδί που γεννιέται στην πατρίδα μας. Απέναντι στην προπαγάνδα ότι δήθεν το έκτακτο επίδομα αντισταθμίζεται απο κατάργηση μείωσης εισφορών σας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι χαμηλότερες εισφορές πλαισιώνουν τις ρυθμίσεις ενίσχυσης του εισοδήματος. Αποτέλεσμα: 4.000 περισσότερρες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Έχουμε εγκρίνει πολλές στρατηγικές επενδύσεις που θα προσθέσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Οι θετικές συνέπειες θα εκδηλωθούν εντός των επόμενων ετών. Σε βάθος 4ετίας τα αποτελέσματα θα είναι απολύτως ορατά. Αυτές οι επενδύσεις δρούν πολλαπλασιαστικά και βελτιώνουν τη συνολική εικόνα της χώρας».

Αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τις ενέργειες της κυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «για την προστασία εργασίας εέγιναν πολλά. Θεσπίστηκε μητρώο παραβατικότητας. Ολοι οι εργοδότες γνωρίζουν το βάρος του αδικήματος και την ποινή που τους αναλογεί. Με το παλιό σύστημα ένας κακός εργοδότης θα πλήρωνε το ίδιο σύστημα ανεξάρτητα αν η πράξη του αφορούσε το σύνολο εργαζομένων ή μόνο έναν. Τώρα θα γίνεται αναλογικά. Από την άλλη πλευρά οι συνεπείς εργοδότες θα επιβραβεύονται με ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα. Στόχος μας η ενίσχυση της μόνιμης απασχόλησης και όχι το θολό στρεβλό κυνηγητό μιας αφηρημένης κακής επιχείρησης».

«Το πρόστιμο 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία που επιβλήθηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να μειωθεί εαν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος προσελήφθη αμέσως με σύμβαση πλήρους απασχόλησης τουλάχιστον για ένα χρόνο. Η αμοιβή για κάθε υπέρβαση ωραρίου ημιαπασχόλησης αυξήθηκε απο την δική μας κυβέρνηση κατά 12%. Το κάναμε για να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση. Η επόμενη τομή αφορά το ΕΡΓΑΝΗ 2 που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα. Ηλεκτρονική καταγραφή παντού. Το φως θα βάλει στο περιθώριο σκοτεινές στρεβλώσεις του παρελθόντος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, οι δράσεις δεν πρέπει να αφορούν βολέματα κομματικών φίλων αλλά να στρέφονται στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων πρωτίστως ψηφιακών. Εκείνοι που παρακολουθούν προγράμματα να αποκτούν δεξιότητες. Έτσι 111.000 άνεργοι συμπολίτες ξεκινούν εκπαίδευση και εξειδίκευση για να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, 52.000 νέοι εως 22 ετών εισέρχονται σε προγράμματα κατάρτισης για αγροδιατροφή, πράσινη ανάπτυξη. 36.000 θα απασχοληθούν σε κοινωφελείς υπηρεσίες δήμων και περιφέρειων. 3.000 άτομα με ειδικές ανάγκες θα απασχοληθούν. 22.000 μακροχρόνια άνεργοι θα απορροφηθούνν σε συγκεριμένες δράσεις. 5.000 γυναίκες θα εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, 2.5000 πρώην κρατούμενοι σε συγεκριμένες μορφές απασχόλησης».
5033244

«Οι πολιτικές απασχόλησης δεν μπορούν να είναι προχειρο βάλσαμο σε ανοικτή πληγή» συμπλήρωσε.

«Για επίλογο διάλεξα μια μεγάλη αλήθεια απέναντι σε μια ιστορία που έχει τύχει αντικείμενο συστηματικής διαστρέβλωσης απο τον ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτατος μισθός αλα ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα το κατώτατο όριο αμοιβής ενός εργαζομένου. Μαζί το ψηφίσαμε, κυρία Γεννηματά. Ως αντιπολίτευση κ. Τσίπρα μιλούσατε για εργασιακή γαλέρα και μεσαίωνα. Ως κυβέρνηση ούτε την καταργήσατε ούτε την σκίσατε ούτε την εφαρμόσατε. Την ξεχάσατε. Θα μπορούσατε να αυξήσατε το κατώτατο μισθό. Το θυμηθήκατε προεκλογικά και σήμερα μας ρωτάτε αν θα εφαρμόσουμε έναν νόμο που εμείς ψηφίσαμε. Ο 4172 θα εφαρμοστεί. Προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και η κυβέρνηση συζητά με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Με βάση τη διαβούλευση ο υπουργός Εργασίας εισηγείται στο υπουργικό συμβουλιο και το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου λαμβάνεται η απόφαση. Η δέσμευσή μου για αύξηση ΑΕΠ και αύξηση μισθών ισχύει. Υπομονή μέχρι τέλους Ιουνίου»,.

«Βοηθήστε να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Θα σας συμβούλευα να ξεφύγετε απο το παρελθόν σας. Θα χρειαστουύν πολλές σελίδες αυτοκριτικής στο κείμενο που θα συζητήσετε. Καλό κουράγιο, κ. Τσίπρα, για το Σαββατοκύριακο που έρχεται» έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

5033257

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Α

Κυριάκο κλείσε το δημόσιο εχτές.Κρατος επιχειρηματίας έχει μείνει στη Βενεζουέλα την Β.Κορεα και σε κάτι δικτατορίες στην Αφρική.Αντε κυφηνες σφραγιδοκρουστες φάγατε τα πάντα...ουστ

ΚΥΡΙΑΚΟ

ΦΕΡΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠAΠAΡIEΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΦΗΝΕΣ

Δε μασάμε

Πάντως οι μειώσεις μισθών κατα 35% που έκαναν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα το 2010, επι ΓΑΠ, παραμένουν.

Λυπαμαι για το κομμα μου αυτο της ΝΔ

1 ) Η χωρα επαψε να ειναι ξεφραγκο αμπελι αλλαξε η κατασταση στο προσφυγικό την ιδια ωρα 100 προσφυγες περνουσαν εξω απο το παραθυρο μου λευθερα .. οχι οτι ειν χειροτερα 4.000 στη Μορια με Συριζα να μας ζαλιζουν τα μιντια , 20.000 με Μητσοτακη καμια αναφορα για Μορια ολα στην εν τελεια . 2 ) Η οικονομια σωθηκε επειδη αλλαξε ο αέρας στις αγορες με το που βγηκε ο Μητσοτακης οχι οτι την εσωσε το Συριζα 3 ) Τωρα αυξηθηκε η ανεργια αυτοι σου λεν μειωθηκε ( αναφερομενοι προ χριστου ) Τι να θημηθουμε το οτι εριξε τη φαρμαμευτικη δαπανη επι θητειας του ο Αδωνις ενω την αυξησε , την ανυπαρκτη ζημια φεσια Βαρουφακη ουτε δανεια περναμε τοτε πια φεσια ? .. τα περιφημα ανυπαρτκα φεσια 100-200 δις Τσιπρα ενω ειχε πλεονασμα.. την καταστροφή της οικονομιας και ειδικα δικαστηρια στο Συριζα που ειχε κερδη πλεονασμα απο αρχες 2017 ( ! ) Αυτοι θα δικαζαν ατομα επειδη δε μας εβαλαν μεσα ..και ειχαν κερδη .. Διεστραβλωση της πραγματικότητας πληρης .. Λυπαμαι για το δρομο που πηρε αυτο το κομμα πραγματικα ..

Οτι Του Φανεί

Μερικοί καημένοι εδώ καίγεστε πάρα πολύ βλέπω. Όλοι οι μη-μισθωτοί που επί δεκαετίες δε πληρώνατε ούτε ευρώ φόρο, τώρα σας τσούζει. Ξεβολευτήκατε μωρέε και σας πείραξε ε; είναι ωραία να φοροδιαφεύγεις εεε; ΟΥΣΤ

Πες τα φίλε

πενήντα χρόνια κάτω απο το αφορολόγητο ήταν

Eleana11

Τσίπρας αυξηθηκε η ανεργια απο επισημα στοιχεια του ΟΑΕΔ σήμερα ( να χαμε να λεγαμε κι αυτος λες και ο δεικτης δεν αλλάζει αβερτα ) . Απαντηση Μητσοτακη - μειώθηκε η ανεργια με στοιχεια Ελσταατ ( αναφερομενος οχι φυσικα στο τωρα αλλα στο εκαθαρισμενο 2019 που κυβερνουσε και το Συριζα ,δηλαδη τι κανεις Γιαννη κουκια σπερνω αρκει να ακουστει μειωθηκε και να το ακουσει η γιαγια μου στον Αυτια ) .. η αποψη μου ? Ο Τσιπρας που εσωσε την Ελλαδα και δει την οικονομια της εχει καταλαβει οτι εχασε τις εκλογες λόγο ανοησιας της μαζας αφου θα επρεπε με οσα καλα εκανε να κυβερνα 500 χρονια την Ελλαδα , και προσπαθεί ανεπιτυχώς να παιξει μικροπολιτικα παιχνιδια αναφερομενος σε τετριμενες αναφορές περι στοιχειων ΟΑΕΔ , πραμα βαρετο πραγματικά , να ασχολουμαστε μη πεσει καμια μοναδα να τρεξουμε να το πουμε, και η ΝΔ συνεχίζοντας την προπαγανδα του αντιπροεδρου της να απευθυνεται στον κοσμο λες και δεν εχουμε μυαλο απλα ελεγχωντας ολες τις φωνες και τα μεσα , αν πει σημερα η ΝΔ οτι εστειλε στο φεγγαρι διαστημοπλοιο θα το πουν ολοι επι ενα ετος και ο κοσμος θα πιστεψει οτι πατησαμε στο φεγγαρι ..και ναι έχουνε πει και χαψατε χειροτερα .. αντιπολιτευση ασχολιαστη .. κυβερνηση που δε θα βρουμε τετοια ουτε στην Ακτη Ελεφαντοστού .. σε πιο σοβαρό κρατος σου λενε αυξηθηκε κατι τωρα ,,,, κι εσυ αναφερεσαι μειωθηκε ( αναφερομενοςεσα σου τα πέρυσι ) ?

Εργατης

Εργαζομένε με απλά λόγια. Δεν είμαι συριζα αλλά. Εαν δεν είχαν έρθει αυτοί ξέρεις πως θα είσουν σήμερα? Με τον υποκατοτατο μισθό του βρούτσης των 250€ και με βασικό των 550€. Ηταν αυτοι που διέλυσαν όλα τα εργασιακά, ηταν αυτοι που μείωσαν ακομα και τον μοναδικό πόρο που του ειχε απομηνη του άνεργου το επίδομα ανεργίας ,ηταν αυτή που σου έκοψαν με εναν νομο με ένα αθρο τον βασικό μισθό 22%.Και οταν σου αύξησε τον βασικό κατα 11% και κατήργησε τον υποκατοτατο. Μιλούσαν για διάλυση στην οικονομία. Και οταν προεκλογικά, άκουσαν οτι ο Αλέξης θα έδινε το 2020 ,7.5% και 2021 7.5%. Βγήκε ο Κούλης και είπε οτι αυτος θα δώσει το διπλό της ανάπτυξης, δηλαδή 8% αφου ειχε πεί για 4% ανάπτυξη. Και τώρα πόσα θα πάρεις ξερεις? Ξέρεις οτι στην διαπραγματευση για την αύξηση του κατοτατου μισθού σου. Θα ειναι ο ΣΕΒ αλλά δεν θα ειναι η ΓΕΣΣΕ. εαν εισαι εργαζόμενος πιστευω να κατάλαβες.

kostasg

Τα εργασιακά έχεις καταλάβει γιατί διαλύθηκαν κύριε Εργάτη; Γιατί κάποιοι απόφοιτοι δημοτικού έπαιρναν συντάξεις 2000+ ευρώ από τα 50 έως τα 80-90 έτη και ένα σωρό εφάπαξ 100-200.000. Πρόσθεσέ τα όλα μαζί και βγαίνουν πάνω από 1.000.000. Κατανοείς φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί δεν είχαν δώσει ουδέποτε τέτοιου είδους εισφορές στο δημόσιο.

Casabella

Σύμφωνα με το από 14.02.2020 δελτίο τύπου της Γραμματείας Πρωθυπουργού και ειδικότερα την αναφορά για τους 5500 επιστήμονες άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρει επί λέξει " .... στο κεφάλαιο 6, γράφει παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το αυτό ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες......" Επί των προαναφερομένων παρατηρούνται τα ακόλουθα: 1) Όλες οι συμβάσεις υπεγράφησαν το 2019, επομένως δεν ισχύει "το αυτό ημερολογιακό έτος" καθώς διανύουμε επόμενο ημερολογιακό έτος (2020). 2) Αντί να κτίζονται κλειστές δομές στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και να δαπανούνται χιλιάδες ευρώ και να αναστατώνονται οι τοπικές κοινωνίες, μέρος αυτών των χρημάτων να διατεθεί στην παράταση των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων με παράλληλη τοποθέτησή τους στις υποστελεχομένες Υπηρεσίες Ασύλου. Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των προσφύγων και θα ξεμπλοκάρει τους πρόσφυγες από τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου με τελικό στόχο την επιστροφή στην ομαλότητα της ζωής των νησιωτών μας.

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ ,ΛΗΣΤΗΣ...... ΑΔΕΔΥ,,, ΟΛΜΕ......

Μια χωρα δυο κοσμοι .Οι μισοι Ελληνες ομηροι των αλλων μισων και του κρατικοδιαιτου τερατος των μαζι τα φαγαμε .Οι προσδιορισμοι αριστερα , δεξια κλ απεδειχθη οτι ηταν ολα παραμυθια . Για τους μισους Ελληνες που ζουνε απο το κρατος ,τους ( φοροφαγαδες ), ισχυει το πουληστε ολη την Ελλαδα απο τον Εβρο εως την Γαυδο , ξεσκιστε τους αλλους με φορους 70%,80%,90% και πανω απο το εισοδημα ωστε να γινουν ( χρεοφειλετες) και αρπαξτε τους την περιουσια , η δανειστειτε αλλα 400 δις ευρω , αρκει να βγαζει το ΑΤΜ καθε μηνα τα ( κεκτημενα ) μας . Για τους αλλους τους ( φοροφυγαδες ) που δεν ζουν απο το κρατος ισχυει το ο σωζων εαυτον σωθητω και οπως μπορει ο καθενας , απο το φορολογικο Νταχαου που εστησαν οι ελιτ των κρατικοδιαιτων και οι ( δανειστες ) κατα των Ελληνων και των περιουσιων τους που δεν απλωσαν χερι στο δημοσιο ταμειο και δεν προλαβαν να τα στειλουν εξω. Αυτό το κράτος που ρουφάει το αίμα με το μπουρί της σόμπας απο τους 2 και το δίνει στους 8 δεν σταματάει με τίποτα!Όσοι μπορείτε τρεξτε μακρυα και μην κοιτατε πισω . Πηγαίνετε σε μια χώρα της προκοπής να γλυτώσετε. Εδώ καμία σωτηρία και έπονται τα χειρότερα τα επόμενα χρόνια. .Οφσορ αριστεροδεξια ελιτ από την μια , και εκατομμυρια μετακινουμενες κρατικοδίαιτες ακριδες από την άλλη δεν θα σας αφησουν ουτε σταγονα αιματος

Κηφήνας

Μιλάμε για δράμα και πρόκληση όταν δημιουργείς ψεύτικες εικόνες ευημερίας, στον λαό, τη στιγμή που το 1.000.000 κρατικοί σου υπάλληλοι (κεντρική κυβέρνηση, ΔΕΚΟ, Βουλή, κρατικές επιχειρήσεις, Δήμοι και Κοινότητες) δεν κατάλαβαν ούτε κρίση, ούτε μειώσεις, ούτε και περικοπές σε θέματα υγείας. 

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης