Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση επιτάσσει χώρους για κλειστά κέντρα στα νησιά - Δείτε τις περιοχές

metanastes-arthrou

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την έκδοση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Ποιες περιοχές επιτάσσονται σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο - Με κάρτα και ελεγχόμενες εξόδους τα κλειστά κέντρα

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων, χώρων και εκτάσεων για τη δημιουργιά κλειστών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, με την ΠΝΠ «εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας».

Οι χώροι που επιτάσσονται είναι οι εξής:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Όπως τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς αλλά και το αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πώς θα λειτουργούν τα κλειστά κέντρα

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στις δομές αυτές θα διαμένουν:

- πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου,
- δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και,
- τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής.

Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού, θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι «κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.
Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:
- Φύλαξη των συνόρων μας.
- Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
- Αυξημένες επιστροφές.
- Κλειστές δομές.

Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών μας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Αναλαμβάνουμε, ταυτόχρονα, στοχευμένες δράσεις για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, ενώ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης ζήτησε μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα επεισόδια στη Μόρια. Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά σήμερα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας.
Ακολουθεί, επίσης σήμερα, Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με την οποία επιτάσσονται οι ακόλουθες εκτάσεις:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Στις ως άνω εκτάσεις θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων. Στις δομές αυτές, θα διαμένουν πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (239)

Λογικος

Σε κανενα μερος του πλανητη δεν υπαρχουν ανοιχτα συνορα. Σε κανενα μερος του πλανητη δεν επιδοτουνται οι παρανομοι μεταναστες. Η μεταναστευση στα φυσιολογικα κρατη γινεται μονο με τους ορους που θετει η χωρα υποδοχης. Η παρανομη εισοδος με το ετσι θελω ειναι φασιστικη νοοτροπια. Ειναι σαν να εισβαλεις με το ετσι θελω σε ξενο σπιτι. Μονο στην Ελλαδα αυτο θα μπορουσε να γινει αντικειμενο διαφωνιας. Εχουμε χασει τα αυτονοητα. Γι αυτο και αυτη η χωρα δεν μπορει να γλυτωσει . Πως να επιβιωσει με τοσους πολλους πολιτες της που δεν αγαπανε το ιδιο τους το σπιτι και το καταστρεφουν με αυτοκτονικες επιλογες???

εντάξει, το δούλεμα πάει σύννεφο

Θα είναι, λένε, ελεγχόμενες κλειστές δομές, με ελεγχόμενες ...εξόδους. Ε τότε, τι σόι κλειστές θα είναι; Θα βγαίνουν "ελεγχόμενοι" και μετά , μην τον είδατε τον Παναή. Ένα πράγμα να γίνει σωστά σε αυτήν την χώρα θα δούμε ποτέ;;;

Dami

Ποιος θα τους φυλάει τους λαθρομεταναστες η μου διέφυγε η δεν το γράφει , η Αστυνομία η ο Στρατός ?

Αδίστακτος

Να τους πάρουν οι λαθρολάγνοι στα σπίτια τους. Τι μόνο φιλάνθρωποι μπροστά στις κάμερες και στο πληκτρολόγιο, ελα να σας δω πόσο αγαπάτε τους λαθροεισβολείς εραστές σας τώρα.

Stefanos

Ξερονήσια. Ρίψεις τροφίμων από ελικόπτερα.

Κοκός

@Stefanos.. από τύχη δεν βρίσκεσαι ΕΣΥ σε αυτή τη θέση, των άτυχων αυτών ανθρώπων. Αυτό μόνο προσπάθησε να κατανοήσεις. Εάν τα καταφέρεις, (και κατανοήσεις), θα γίνεις +1 νοήμων. Για να σε βοηθήσω, όλοι οι άνθρωποι είμαστε κύτταρα ενός και μόνου οργανισμού: Του ανθρώπου-ανθρωπότητας. εάν χτυπήσεις την ίδια σου τη φύση, χάνεσαι ο ίδιος. Σκέψου το..

Kara@@@@saras

Η αποτροπή με κάθε μέσο και τρόπο, προσέγγισης στα χωρικά μας ύδατα, είναι η λύση. Όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα και δεν αποφεύγεται ο μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

Funnny

... να φύγει ο Σύριζα που θέλει να πάρει σπίτια για να βάλει μετανάστες ! Να έρθει η Ν.Δ. να βάλει τάξη στον τόπο που.... Oh , Wait ... What ??? !!!!!

Μισελοτζαννάκης

Σύντροφοι, εγώ σκέφτομαι να κάνω πάλι μια απεργία πείνας σε καμιά τέντα στο Σύνταγμα για να τους αμολύσουν όλους ελεύθερους να πάνε όπου θέλουν να λιαστούνε. Να έρθετε και εσείς, έχει καλό φαγητό - την τελευταία φορά έβαλα 2 κιλά μέχρι να τελειώσει.

Κανένα σπίτι στα χέρια παπά ή χρυσαυγίτη

Να περάσει νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι προσκυνημένοι στους κατακτητές (εκκλησία στους Οθωμανούς και τους ναζί, χρυσαυγίτες στους ναζί) χάνουν τις περιουσίες τους και λύθηκε το ζήτημα.

'Αντε μπούλη

Τράβα να φας, μην κρυώσει. Σε φωνάζει η μαμά σου

Αντιφα

προσφηγια εργατια μια γροθια , ολοι οι προσφηγες χορανε να φυγουν οι λεφταδες τους προσφηγες τα αδελφα μας θελουμε.

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΟΣ

Και ενα κρατος της Ευρωπης, να εχει κλειστα συνορα,η Ελλαδα πρεπει να ειναι το δευτερο κρατος με κλειστα τα συνορα του, γιατι κανενα κρατος δεν κινδυνευει περισσοτερο απο τον λαθροεποικισμο και την ισλαμοεισβολη, οσο η Ελλαδα Αλλωστε οι Ελληνες, ουτε προσφυγες δημιουργησαν ποτε,ουτε μεταναστες, ουτε οικονομικους μεταναστες στις χωρες τους, και εχουμε τη μικροτερη ηθικη υποχρεωση απεναντι τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης